Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ilyen infláció mellet is...

Ilyen infláció mellet is csökkent a kiskereskedelem forgalma? Mi lehet az oka?

Figyelt kérdés

A pénz hiány biztosan nem: mert az m1-en az hallottam, hogy egy csomó pénzt kap mindenki.

A magas infláció miatt nőni kellett volna a boltok bevétele hiszen ha egy termékért többet kell fizetni a kasszánál az forgalom növekedés generál...

2024. jan. 5. 08:54
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
82%

"5: A megtakarítások növekedését gazdagodásnak szokta nevezni minden értelmes ember."

A megtakarítások elinflálódnak így a nagyobb összeg is kevesebb reálértéket jelent tehát csökken.

Milyen okból tagadod a tényeket? Minden mutató arra mutat hogy folyamatosan elszegényedik a lakosság. Kereslet csökkenés, bődületes infláció, rekord államadósság, bérek reálértékének drasztikus zuhanása.

Hogy mondhatod hogy ez nem az elszegényedés jele?

2024. jan. 5. 10:55
 12/21 anonim ***** válasza:
32%
#10: Fuss neki még egyszer a KSH kimutatás értelmezésének és rájössz, hogy az Aldi, Spar, TESCO minden áruja élelmiszer jellegű kiskereskedelembe tartozik - nem a termékeket sorolják be, hanem az üzleteket. A csomós retek ugyanúgy élelmiszer jellegű kiskereskedelem, mint az LCD tévé, ha ezeken a helyeken veszed. Persze nagyon rendes tőled, hogy már a magyar fogyasztók alultápláltsága miatt aggódsz, de minden szektorban dolgozó tanúsítani fogja, hogy nem mirelitből meg kólából fogy kevesebb, hanem a tartós fogyasztási cikkekből.
2024. jan. 5. 13:02
 13/21 A kérdező kommentje:
Figaro, a sevillai borbély engem meggyőztél igazad van mindenki tele van pénzzel csak otthon a párna alá dugdossa.A tömeg közlekedésünk is annyira jó hogy mindenki azzal akar autó helyett közlekedni. Hát mit lehet csinálni Svájc elbújhat mögöttünk...
2024. jan. 5. 14:08
 14/21 anonim ***** válasza:

Azért csökkent, mert látjuk, hogy gázocska van. Ezért csak a legszükségesebb dolgokat vesszük meg. Nem shoppingolunk nyakra-főre, nem veszünk egy nyolcadik cipőt, stb. Próbálunk tartalékolni arra az időre, ha tényleg bebasz a gebasz.

Remélem, most tényleg sok embernek megváltozik a primitív gondolkodás módja.

2024. jan. 5. 16:31
 15/21 anonim ***** válasza:
Én meg csóró vagyok pedig van munkahelyem.
2024. jan. 5. 16:34
 16/21 anonim ***** válasza:
75%

"Remélem, most tényleg sok embernek megváltozik a primitív gondolkodás módja"

Az a baj, hogy ha nincs fogyasztás, nincsenek munkahelyek, és ha nincsenek munkahelyek, te is lehetsz a következő, akit kirúgnak. Érted...

Amíg a gazdaság a folyamatos növekedésen alapszik, addig sajnos a keresletcsökkenés szívás. Az egész rendszeren kellene változtatni.

2024. jan. 5. 17:11
 17/21 anonim ***** válasza:
0%
Akkora visszaesés van, hogy 1 hét se telt el szilveszter óta, illetve karácsonyt is beleértve mindenki meg volt őrülve úgy vásárolt, erre ma péntek délelőtt(!) is már mindenki úgy meg volt indulva, mintha valamit ingyen osztottak volna. Brutális pénzek lehetnek a magyaroknál, hogy semmi meg nem fogja őket.
2024. jan. 5. 18:46
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
17, mondjuk hó eleje van, ha nem tűnt fel, sokan ilyenkor mennek el nagybevásárolni egész hónapra. Mi is minden hónap elején megrakott kosárral jövünk ki, de ettől még nem vagyunk gazdagok, csak nem szeretünk kétnaponta boltba járni. Mások sem.
2024. jan. 5. 19:30
 19/21 anonim ***** válasza:
Sokan járunk külföldre vásárolni a határok közeléből.
2024. jan. 5. 21:28
 20/21 anonim ***** válasza:
Még mindíg keresik, hova dughatták a 3 millió forint megtakarításukat, ami a statisztikai hivatal szerint minden magyar lakosnak van. Én is feltúrtam már az egész lakást és még mindig nincs sehol!
2024. jan. 14. 17:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!