A belpesti vidékezős keménymag mire fel játssza az agyát, mikor megint a vidék húzza ki őket a szarból?
Ugye azt hallgatjuk folyamatosan, hogy Budapest tartja el a vidéket, és ők önálló városállamot szeretnének, mert a Fidesz és a rá szavazó vidékiek fojtogatják őket. Nem azt mondom, hogy minden budapesti így gondolkodik, de megvan ez a liberális keménymag, ismeri őket mindenki.
Közben az a fenenagy városállam abban a másodpercben omlana össze, ahogy megalakul, mert gyakorlatilag a vidékről Budapestre vezényelt állami dolgozók tartják működésben a várost. Tegnapi hír, hogy mentősöket kell a fővárosba vezényelni, mert már tarthatatlan a helyzet, de már valójában ezer éve zajlik ez a rendőrségnél, MÁV-nál, tűzoltóságnál, Volánbusznál és társainál, hogy a vidéki szolgáltatás rovására küldik Pest megyébe és a fővárosba a dolgozókat, hogy a pesti proli ne szenvedjen hiányt semmiben.
Én utálom a retkes Fideszt, soha nem szavaztam rájuk, legutóbb is inkább az ellenzékre szavaztam, hogy legyen már végre ennek a k*rva kétharmadnak, de én speciel baromira nem azt látom, hogy annyira szivatva lenne a főváros. Amikor baj van, egyértelműen a Fidesz is a vidék rohasztása és Budapest seggekinyalása mellett dönt mindig, láttuk, hogy lazán bezárták a vasútvonalakat, tönkretették fideszes városok (Debrecen, Győr, Sopron) helyi tömegközlekedését is, bezárnak vidéki kórházakat, míg Budapestre meg vígan vezényelgetik az innen felszabadított dolgozókat, hogy ne legyen baj. Nyilván ezek a dolgozók is fel fognak mondani a francba, ha tehetik, aljas módon azt használják ki, hogy sok köztük az 50+-os, aki már nehezen tud váltani. De vidéken is simán van jobb munka mint egy ilyen Pestre ingázós túlórázós szar.
Szép dolog a pesti menedzserkedés, informatikuskodás, jogászkodás és társai, csak ugye az sem működik, ha pl. nincs áram, nem viszi el senki a szemetet, vagy éppen felbugyog a szar a budiban, mert mondjuk vízügyi dolgozó sincs. Persze tudjuk, ti "termelitek" a GDP 40%-át, csak szerintem ez egy nagy nulla így, hogy ennyire Budapest felé lejt a pálya közszolgáltatások terén, indokolt lenne ilyen körülmények között akár egy 80% is, másrészt meg tudjuk, hogy ez a gagyi 40% is csak virtuális, mert egy rakás cég bevétele oda van elkönyvelve, miközben valójában vidéken állít elő értéket.
De hát ez pártállástól függetlenül mindig így van, már az 50-es években is azért söpörték le a vidéki padlásokat, hogy a pesti proli ne dögöljön éhen. És ahelyett, hogy egy köszönöm elhagyná a szátokat, vagy legalább befognátok, még ti vidékeztek folyamatosan. Hozzatok magatoknak filippínó vagy akármilyen mentőst, aztán azt csináltok, amit akartok. Vagy méginkább romákat, mert ugye szerintetek, belpesti libbantagyúak szerint ők is annyira jóravaló, dolgos emberek.
" Tegnapi hír, hogy mentősöket kell a fővárosba vezényelni, mert már tarthatatlan a helyzet, de már valójában ezer éve zajlik ez a rendőrségnél, MÁV-nál, tűzoltóságnál"
Te, ezek nem állami szervek? Csak kérdem. Ezt nem a kormányon kellene számonkérni? :D
"Szép dolog a pesti menedzserkedés, informatikuskodás, jogászkodás és társai"
"De hát ez pártállástól függetlenül mindig így van, már az 50-es években is azért söpörték le a vidéki padlásokat, hogy a pesti proli ne dögöljön éhen"
Most akkor értelmiségi sznobok a pestiek, vagy éhenkórász prolik? :D
Tökmindegy, hogy állami vagy önkormányzati, mindegyik tele van vidéki dolgozóval, vagy direktben vezényelt, vagy csak a vidékrohasztás által indirekt módon Budapestre irányított. BKV, FKF és társai is tele van vidékivel, de még a versenyszféra is.
Amúgy meg mindegy, hogy kin kérjük számon, volt már mindenféle oldal mindenhol hatalmon, de ez állandó tendencia volt mindig. A fidesz is egy ugyanolyan kisebbségi- és bűnözőpátyolgató, vidékrohasztó, Budapest-seggnyaló liberális párt mint bármelyik álbaloldali.
És igen 3-as, Budapest pontosan ezekből áll, sznob "értelmiségiekből", és csepeli/kőbányai...stb. nagypofájú panelprolikból, mindkettő ugyanolyan undorító fajta.
Nem értem ezt a vidékről felküldés problémát. Maga az EU is azért jött létre, hogy a munkaerő szabadon áramolhasson, illetve könnyebb legyen a kereskedelem, a gazdasági kapcsolatok. Magyarország is importál egy rakás dolgot, sőt, szinte mindent, mégis létezik mint önálló állam. Például képtelen Magyarország megtermelni magának a szükséges árammennyiséget, folyamatos importra szorulunk. De még a fát is importáljuk.
Budapest esetében miért lenne baj, ha bizonyos javakat ugyanígy importálnának vidékről, vagy hogy bizonyos munkaköröket vidékiek töltenének fel? Megint csak országos szinten pl. a gyárakba rengeteg külföldi munkaerő érkezik, főleg ukránok, románok, kínaiak. A vidékről miért ne jöhetnének ugyanígy dolgozni Budapestre az emberek? Ezek teljesen természetes dolgok, még a legelszigeteltebb országok (mint Észak-Korea) is kereskedik más országokkal, vannak gazdasági kapcsolatai, stb.
"mert gyakorlatilag a vidékről Budapestre vezényelt állami dolgozók tartják működésben a várost."
Ez egyrészt erős sarkítás, másrészt az állami dolgozók az állam gondja. Nyilván ha Budapest vagy Pest megye önállósodna, megoldaná magának az állami alkalmazottak elosztását a saját népességéből. De jelenleg az állami szolgáltatásokkal nem tudnak mit kezdeni, nincs ráhatásuk.
"másrészt meg tudjuk, hogy ez a gagyi 40% is csak virtuális"
Még a pénzed is csak virtuális, úgyhogy én a helyedben nem szólnám le ennyire a "virtuális" dolgokat, főleg a mai világban.
Ez úgy nézett ki, hogy a 19. században Budapest a vidék pénzén épült ki ekkorává, aztán később és most is Budapest húzza a vidéket ezerrel. Budapest nélkül az ország kis túlzással meghalna.
Az mindig megmosolyogtat amikor az egyszerű vidéki paraszt embör belekezd a "hát a pestiek..." dumába úgy beszélve a pestiekről mintha ez ilyen homogén társaság lenne. A valóságban hatalmas különbségek lehetnek nem csak Buda és Pest között, de Budán és Pesten belül is a különféle kerületekben. Össze se lehet hasonlítani az 5. kerületet a lepusztult Kőbányával.
Én nem sok különbséget látok a kőbányai susogó gatyás fuxos proli meg a paszulyszentgilisztási vidéki parasztembör között. Ugyanaz a suttyó réteg. Aztán nem messze onnan a 2. kerületi palotában meg a sznobok kiakadnak ha nem élére vasalt a szmokingod és sóherkedsz itt az 50ezer forintos ajándék boroddal mert 100ezer forintos bornál olcsóbbat nem isznak.
Kérdező!
Nézz utána ennek:
Szolidaritási adó.
Vére valaki valósan látja a politikai helyzetet, és nem azt hiszi, a ringben van, ahol ki kell ütni valakit.
Azért, mert a liberál keménymag egy ritka bugyuta
réteg, érvelések helyett meg egyszerűbb a: vidéki bunkó.
Szépen beáll a sorba, és evvel minden felesleges körtől felmenti magát.
Liberális vagyok, fuj fidesz, éljenek a tanárok, grédadumberg, a feministák stb.
Már csak qrva okos lehetek, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!