Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért hívják "átkosnak" a...

Miért hívják "átkosnak" a Kádár-rendszert, ha az emberek többsége sokkal nyugodtabban élt, mint most?

Figyelt kérdés
Akkoriban nem voltak ilyen nagy anyagi különbségek és egy bizonyos mértékű kiszámíthatóság is volt, mindenkinek volt munkája, kapott lakást, megélt valahogy. A munkahelyeken sem volt ekkora elvárás és hajtás, mint most a multiknál, jobb volt a kapcsolat az emberek közt, nem volt ekkora megosztottság, a stressz ismeretlen fogalom volt.

jan. 3. 20:55
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
97%
Mert alapvetően diktatúra volt, nem volt szólásszabadság, idegen (szovjet) katonák tartották megszállás alatt az országot.
jan. 3. 21:00
 2/18 anonim ***** válasza:
58%
Mert akkoriban jólét volt. A kapitalisták persze hogy átkozzák, nem lehetett a népet kizsákmányolni.
jan. 3. 21:12
 3/18 Szervizmérnök úr ***** válasza:
93%

Ha csak azt nézed, hogy 56 után véres megtorlás volt, eléggé átkos.

Nekünk jó volt gyerekként, nem tudunk semmiről, de hitelre élt az ország, aminek később meg is kellett fizetni az árát.

Ez elvileg / gyakorlatilag úgyse mehetett volna a végtelenségig.

jan. 3. 21:13
 4/18 Szervizmérnök úr ***** válasza:
96%
Vagyis "nem tudtunk".
jan. 3. 21:28
 5/18 anonim ***** válasza:
89%

"Ha csak azt nézed, hogy 56 után véres megtorlás volt"

És ha most forradalmat robbantanál ki és elkezdenél fiddereket mészárolni most nem lenne véres megtorlás? Mert őszintén szólva én erre azért nem esküdnék meg.

jan. 3. 21:35
 6/18 anonim ***** válasza:
67%

Ha Kádár János feltámadna és újra lehetne szavazni az MSZMP-re, gondolkodás nélkül elmennék szavazni rá!

Ezt a mocskot ami itt van 1990 óta, csak ő lenne képes eltakarítani, a sok tolvajt rács mögé juttatná, és újra lehetne nyaralni menni egy hétre egy tanári fizetésből, mint régen.

Most állítólag van demokrácia és nem vagyunk megszállás alatt. Jobb a hétköznapi emberek élete ennek ellenére? NEM!!!

jan. 3. 22:05
 7/18 Szervizmérnök úr ***** válasza:
22%

Hagyjuk ezt, Szemkilövető Gyurcsány "fényében".

Lengyelországi Tuskó képében.

Felesleges volt ezt idekeverni.

jan. 3. 22:06
 8/18 anonim ***** válasza:
83%

2-es, ha akkora jólét volt, hogy a pélóba dőlhetett be?

Kérdező, csak bemásolok egy részt egy régebbi kérdésből:

"Mielőtt jönne az aktuális kádár-kommandó, úgy döntöttem, összeírom a leggyakrabban elmondott érveket, és válaszolok is rájuk.

Kádár alatt mindenkinek volt munkája!

Nem, nem állása volt mindenkinek, munkája nem. A lakosság bő 15 százaléka nem végzett érdemi munkát, a fizikai munkások közül pl minden hatodik anyagmozgatással foglalkozott, és a gépesítés helyett élőmunkát alkalmaztak.

Igen, de kiszámítható volt az élet.

Ezzel nincs okom vitába szállni: tényleg ez a helyzet. Ha el tudtad viselni, hogy nincs esélyed előrelépni, csak ha belépsz a pártba, hogy ha ellenség vagy, megsemmisítenek, és korlátozzák a jogaidat, továbbá beérted kenyérrel, sörrel, és parizerrel, az volt.

Jobban éltünk!

Lószart mama, hogy egy nagy klasszikusunkkal szóljak. Nem volt mire elkölteni a pénzt, azért jutott mindig kenyérre. Ha ma betiltanák a netet, nem lenne kábeltévé, nem utazhatnál akkor, amikor akarsz, és a bankszámlán kívül más megtakarításod nem lehetne, akkor ma is ez lenne a helyzet.

Én szerettem akkor élni. Nekem jó volt.

Ezt én nem is tagadom, és megértem a nosztalgiádat, de kérlek, nézd meg, mitől volt "jó". A mérhetetlen összegű felvett hitellel tudták fenntartani mesterségesen az életszínvonalat. Igen, annak egy része ment a Szovjetekhez, de maradt annyi dollár, hogy a lakosság elég sokáig ne tudja, mi az az áremelés. Nem azért volt jó az élet, mert keményen dolgoztál, hanem mert finanszírozták."

jan. 3. 22:09
 9/18 anonim ***** válasza:
28%
Most is mindenkinek van munkája, aki akar dolgozni, most sokkal nagyobb a jólét, a stressz meg dehogynem volt.
jan. 3. 22:14
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként a 3-as összefoglalta: aki akkor tizenéves kölyök volt, annak nyilván jobb benyomása alakult ki róla.
jan. 3. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!