Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Pedagóguskènt menjek inkább...

Pedagóguskènt menjek inkább külföldre?

Figyelt kérdés

A kormánypártiak nem tudnak meggyőzni semmilyen agymosott ígéretről. Most fogok diplomázni, és külföldre akarok menni, mert itthon se nem házam, se nem megszorítások nélküli jövőm nem lesz. Folyamat a negatívsággal vagyunk körbevéve, körülmények a rendszer nagyon sivár. Nagyon sajnálom a gyerekeket.

Megéri? Felvidékiként gondolkodok Csehországban, mert a nyelv miatt könnyebb lenne.

Már a szomszédokban is jobbak a körülmények?

Menjek vagy maradjak?

jan. 3. 16:52
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
43%
A magyar adófizetők pénzén képeztek ki, erre lelépsz. Árulónak hívják az ilyet.
jan. 3. 17:07
 12/33 anonim ***** válasza:
49%

Menj, mielőtt beleragadsz ebbe a mocsárba! Én is megbántam, hogy nem mentem (van tanári diplomám is, de programozóként dolgozok). Már itt a ház, a gyerek, a karrier, nem szívesen kezdenék mindent nulláról, de kb 5X ennyit kereshetnék odakinn.

Volt olyan kolléga, aki 5+ évet volt kinn, gondolta hazajön, vett zsebből egy házat, de megbánta, már menne vissza!

Menj és vissza se nézz!

jan. 3. 17:11
 13/33 anonim ***** válasza:
28%
Menj, ilyen pedagógus ne tanítsa a gyermekemet.
jan. 3. 17:14
 14/33 anonim ***** válasza:
50%
1, 5, 7, 9, 12, 14, 15 azok vajon mind gyurcsanyfanok? Neki volt szavajarasa ez a "lehet menni ebbol az orszagbol"
jan. 3. 17:17
 15/33 A kérdező kommentje:

Tehát, a megélhetés és a kilátástalanság miatt vagyok rossz pedagógus. Hogy magamat is nézem, hogy egy lakást se tudok majd kifizetni önerőből. Csak mert merek lépni. ÉRTEM :D

Megyek is:))

jan. 3. 17:18
 16/33 anonim ***** válasza:
26%
Most emelik a fizukat, de ha nem emelnék akkor sem hagynám itt a hazámat.
jan. 3. 17:22
 17/33 anonim ***** válasza:
18%
Mi az a D?
 18/33 anonim ***** válasza:
30%
Ez valami pedagógus szleng?
 19/33 anonim ***** válasza:
36%

Még emelt bérrel is csak egy ócska rabszolga lennél, akinek nincs saját háza és a kajáért és a lakhatásért dolgozik, mint a magyarok többsége!

Igaz vannak Magyarországnál sokkal rosszabb helyek is, de nyilván nyugatra szeretnél menni. Meg fogja érni ez a döntés azt a kis kellemetlenséget, amíg az elején belerázódsz az ottani (sokkal lazább) ritmusba. Gondolj a leendő gyerekeidre is, NEHOGY utána hazahozd őket, csak olyan idegroncsot nevelnének belőlük, mint a magyarok többségéből! Éhbérért dolgozó biorobot rabszolgákat!

jan. 3. 17:24
 20/33 anonim ***** válasza:
97%
Hát azért ha pedagógusként szeretnél dolgozni külföldön, akkor nem lesz egyszerű dolgod. Németországban még a tartományok sem ismerik el autómatikusan egymás tanári diplomáit. Pl ha Bajorországban tanultán tanárnak, akkor különbözeti vizsgákat kell tenned, hogy pl Hamburgban is taníthass.
jan. 3. 17:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!