Pedagóguskènt menjek inkább külföldre?
A kormánypártiak nem tudnak meggyőzni semmilyen agymosott ígéretről. Most fogok diplomázni, és külföldre akarok menni, mert itthon se nem házam, se nem megszorítások nélküli jövőm nem lesz. Folyamat a negatívsággal vagyunk körbevéve, körülmények a rendszer nagyon sivár. Nagyon sajnálom a gyerekeket.
Megéri? Felvidékiként gondolkodok Csehországban, mert a nyelv miatt könnyebb lenne.
Már a szomszédokban is jobbak a körülmények?
Menjek vagy maradjak?
Menj, mielőtt beleragadsz ebbe a mocsárba! Én is megbántam, hogy nem mentem (van tanári diplomám is, de programozóként dolgozok). Már itt a ház, a gyerek, a karrier, nem szívesen kezdenék mindent nulláról, de kb 5X ennyit kereshetnék odakinn.
Volt olyan kolléga, aki 5+ évet volt kinn, gondolta hazajön, vett zsebből egy házat, de megbánta, már menne vissza!
Menj és vissza se nézz!
Tehát, a megélhetés és a kilátástalanság miatt vagyok rossz pedagógus. Hogy magamat is nézem, hogy egy lakást se tudok majd kifizetni önerőből. Csak mert merek lépni. ÉRTEM :D
Megyek is:))
Még emelt bérrel is csak egy ócska rabszolga lennél, akinek nincs saját háza és a kajáért és a lakhatásért dolgozik, mint a magyarok többsége!
Igaz vannak Magyarországnál sokkal rosszabb helyek is, de nyilván nyugatra szeretnél menni. Meg fogja érni ez a döntés azt a kis kellemetlenséget, amíg az elején belerázódsz az ottani (sokkal lazább) ritmusba. Gondolj a leendő gyerekeidre is, NEHOGY utána hazahozd őket, csak olyan idegroncsot nevelnének belőlük, mint a magyarok többségéből! Éhbérért dolgozó biorobot rabszolgákat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!