A budapestiek általában mit gondolnak arról, hogy vidékről mennek fel a fővárosba dolgozni az emberek?
Elképzelhetető, hogy a budapestiek féltik a munkájukat a vidékiektől?
Vagy szívesen fogadják a vidéki munkavállalót?
Esetleg teljesen közömbösek a téma iránt?
Teljesen lényegtelen mit gondolnak a prolik. Még így is jól járnak a vidéki cigányokkal, félcigányokkal a munkásszállókon akik nettó 150 ezer forintért is mindent elvállalnak. Mert ha ők nem lennének, akkor hoznának helyettük indiait, vietnámit, filippínót.
A cigányok/félcigányok legalább tudnak magyarul, még ha gagyi szinten is, meg lehet érteni őket. Azok a harmadik világbeliek akiket a Fidesz idehoz, azok meg angolul sem makognak 2 mondatot sem.
Szerintem mi "budapestiek" simán csak magyarként gondolunk magunkra, ugyan úgy mint azokra, akik naponta ingáznak.
Legalábbis még sosem vettem magamba észre ilyen gondolatot, vagy lenézést.
A legtöbbünknek szerintem mindenfelé az országban élnek rokonaink, szóval mindenhová tartozunk.
Plusz Budapesten ugye bőven van mindenféle ember, okos, buta, bunkó, paraszt, kedves, stb....szóval ez szerintem nem valós probléma.
Ugyan agglomerációbeli vagyok, de mindig budapestiként definiáltam magam, aztán egyetemtől laktam ott egy tíz évet.
A többiek nevében nem nyilatkozhatok, de én úgy tekintek a vidékiekre, akik Budapestre jönnek, mint a “vidék krémjére”. Kb. mint akik innen Svájcba költöznek vagy bevállalósak vagy azért ügyesek na. Szerintem kisebb vidéki városból Budapestre költözni nem lehet annyira könnyű, egy nagy dolog, amire én nem biztos, hogy képes lettem volna, ha nem vagyok budapesti. Szóval nem mondom, hogy kifejezetten örülök nekik, hogy jönnek vagy azt állítom, hogy ők a legjobbak, de gyakran láttam, hogy azért vannak, akik nagyon kitartóak köztük, jó velük általában együtt dolgozni.
Viszont barátokként szerintem kicsit nehezek, mert nagyon eltérő sokszor a világnézetük és azért az olyan kijelentések mindig meglepnek, hogy “miért érdekelne, hogy erősödik vagy gyengül az euró én forintban fizetek”, vagy hasonló amit lényegesen gyakrabban hallok vidékiektől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!