Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Eldöntötte a magyar nép a...

Eldöntötte a magyar nép a sokadik 2/3-al, és az extrém alacsony DK, stb szavazatokkal, hogy nem szeretné, hogy az illiberális baloldali ellenzék hatalomra kerülhessen?

Figyelt kérdés
2023. dec. 21. 01:31
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
35%

20

Már akkoriban sem értettem Vonát, mert a Jobbik támogatottsága folyamatos emelkedést mutatott. Amikor előrukkolt a néppárti maszlaggal, akkor stagnálni kezdett, majd a lemondása után is, mert sokan kivárták, hogy kit választanak helyette. Amint kiderült, hogy ki lesz Vona helyett, beindult a mélyrepülés. Ehhez nem kellett a Fidesz. Magukat csinálták ki.

2023. dec. 21. 14:16
 22/24 anonim ***** válasza:
32%

#21 Az volt a baj, hogy Vona tehetetlen volt.

Ha folytatják az építkezést és szépen, meggyőzéssel növelik a szavazóbázisukat akkor komoly kihívói lehettek volna a fidesznek. Csak nem 2018-ban, hanem később.Ezért nem megtartani akarták a szavazóikat és újakat szerezni hozzájuk, hanem szimplán le serélték őket, mert azt hitték a ballibek oldalán többet találnak.

Így viszont csak egyike lettek az Orbán elleni összefogásnak, nem alternatívát jelentették a fidesz én már nem annyira biztos szavazóknak, hanem egy újabb bizonyítékot arra, hogy a fideszes kell szavazni, nehogy gyurcsányékat visszahozzák.

2023. dec. 21. 15:01
 23/24 anonim ***** válasza:
80%

"Ehhez nem kellett a Fidesz. Magukat csinálták ki."

Ezzel amúgy tudok egyetérteni, de a hozzászólásod első felével nem nagyon. Nekem szent meggyőződésem, hogy az olyan pártok, mint a Jobbik/MHM életciklusa bele van kódolva a magyar társadalomba.

Magyarországon van egy stabil réteg, akik azokra az üzenetekre nyitottak, amit kezdetben a MIÉP, majd a Jobbik, most pedig a Mi Hazánk fogalmaz meg. Ez szerintem - teljesen szubjektív vélemény - úgy 5-8% közötti támogatottságot tud maximum megcélozni. Akkor tud e fölé menni, ha valamiért nagy a társadalmi elégedetlenség, pl az aktuális Gyurcsány, vagy Orbán elrúgja a pöttyöst valamivel. Ilyenkor szimpatikusabb lesz a radikálisabb üzenet az embereknek.

Ugyanakkor ez kapcsolja be a kódolt sejthalált: ha megnő a párt támogatottsága, akkor megnő a felelőssége is; elkezdenek tőle többet várni az emberek (ne csak dumáljon, de csináljon is valamit). Ha nem csinál semmit, csak dumál tovább, akkor kiábrándulnak belőle. Ha viszont csinálni akar valamit, akkor kevés az a 10-20% támogatottság, nőniük kell tovább. A további növekedéshez viszont valamelyest muszáj konszolidálódni, amit viszont az eredeti kemény mag nem fog eltűrni.

Emiatt gondolom, hogy ezeknek a pártoknak a jelen magyar társadalomban úgy 15-20% között van a felső korlátja, nem tudnak e fölé menni, mert valamelyik felét biztosan elveszítik a támogatottságuknak. Szóval szerintem sem Orbánék nyírták ki a Jobbikot, de azt sem gondolom, hogy Vona hibája tette volna. Szerintem egyszerűen ennyi volt benne.

2023. dec. 21. 15:08
 24/24 anonim ***** válasza:
57%

Ezeknek a pártoknak egy bármilyen társadalomban ugyanaz a max 15-20 a csúcs amit elérhetnek.

2023. dec. 21. 16:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!