2024. a pedagógusok éve lesz? Normális fizetésemelés Uniós pénzből? Ez a hivatás visszaszerzi a megillető társadalmi rangját?
Az Orbán kormány elkezdi megbecsülni őket, szóba áll velük, nem nevezi őket baloldal ügynökeinek? Vége lesz a kormány általi megalázottságuknak? Teljesíti a nem bérjellegű tanításminőségi kéréseiket? Iskolafelújítások kellő férőhellyel lesznek? Nem lesz tanárhiány? Eltörlik a státusz törvény megalázó részeit? Tankkönyv választás lehetősége adottabb lesz?
Végső soron a gyerekeink járnak ezzel jól? Értelmesebbek képzettebbek és az életben jobban teljesítő önálló gondolkodási problémamegoldó társadalmat hoznak ezzel létre a fideszesek?
"Orbán egy szóval sem mondta azt, hogy ha megjön a pénz, akkor lesz a tanároknak béremelés."
Ha mondta volna sem jelentene semmit.
2013 körül attól volt hangos az egész ország, hogy bevezetik a pedagógusi életpályamodellt!
Hány műsorban láttam a kormánypolitikusokat beszélni nagyon meggyőzően, szakszerűen, hogy ezzel megoldódik a pedagógusok több évtizede zajló kérdése, anyagilag VÉGLEG rendbe teszik az egész helyzetet bla bla bla...
Hát nem tudom, valahogy ez mégsem sikerülhetett, elnézve a mostani hisztit.
Ezért mindenkit óvva intenék attól, hogy elhiggye, hogy a mindenkori kormány a mindenkori pedagógusok helyzetét véglegesen meg fogja oldani.
2013-ban ugyanis már VÉGLEGESEN megoldották... Vagy csak talán nem hazudtak akkor? :O
De komolyra fordítva a szót, én akkor hittem nekik, mert az volt a propaganda, a csapból is az folyt, a TV-ben minden szakértő arról beszélt, hogy végre, kiszámítható lesz ez a pálya és anyagilag is meg fogja érni tanárnak menni. Ezért nyugodt szívvel mentem én is erre a pályára (persze, nem azért, mert elhittem, hogy jól fogok keresni, hanem egyébként is tanár szerettem volna lenni, ezek a dolgok csak a kételyeimet oszlatták el). Aztán jött a fekete leves... Most meg eltelt 10 év, és ugyanott tartunk, mint 10 éve, most is mindenhonnan az folyik, hogy majd megoldják a tanárok problémáit. Ha nekem azt hazudták, hogy a pedagógiai életpályamodellel megoldották 10 éve, akkor most mit kell megoldani?
Úgyhogy azoknak üzenem, akik reménykednek, hogy ne reménykedjenek, ezen a pályán mindig ez lesz, soha nem lesz megoldva. A hajó félig el van süllyedve, csak időnként tömnek be 1-2 lyukat, ami reményre ad okot, de valójában ennél többet soha nem fognak tenni, ezért a hajó csak félig elsüllyedve tengődik. Csak akkor toldoznak-foldoznak rajta valamit, ha már nagyon gáz a merülés szintje, ha úgy-ahogy látszatra csinálnak valamit, megint leszarják 10 évre, aztán meg újra a semmiről kell újrakezdeni. A politika csak erre képes az oktatással kapcsolatban, ne legyen illúziója senkinek semmi másról!
13
És sajnos nem csak a fizetésről van szó...
Az oktatás általános helyzetét, a kilátástalanságot, a stratégiák és víziók nélküli állapotot, az eszközhiányt, a (szak)tanárhiányt, a leterhelt tanárok, a leterhelt gyerekek, a lemaradó gyerekek problémáit nem oldja meg.
Nettó körülbelül 350 E Ft-ért nem lesz egy hűdevonzó szakma továbbra sem. Ez a 32% átlag béremelés megfelel annak, hogy körülbelül minden ár a harmadával nőtt az elmúlt 1,5 évben.
Egy további fontos tényezőt ne feledjetek:
ki kárpótolja majd a pedagógusokat azért, hogy Novák Katalin ex-államfő, pedofílokat támogató (lásd a bicskei gyivi intézetis pedó igazgató esetetét, 2024 feb.), illetőleg pedagógus ellenző hozzáállása következtében megszavazott, a pedagógusok megbecsülésén és megélhetésén tovább rontó, őket megszorító
pedagógus STÁTUSZTRÖVÉNYT
megszavaztatta...?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!