Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A baloldal miért érez készteté...

A baloldal miért érez késztetést arra, hogy elvegye a tanult/képzett emberek vagyonát, és elosztogassa a rászorulók (sok esetben ingyenélők) között?

Figyelt kérdés
2023. dec. 19. 13:08
1 2 3
 11/25 árokpart ***** válasza:
45%
7-es Milyen kommunista rendszerről beszélsz? Baloldali kormányokról van szóü amelyek a rendszerváltás után kormányon voltak. Édes Istenem! Nem azt írta a kérdező, hogy a kommunista rendszerben, hanem baloldalról írt.
2023. dec. 19. 13:35
 12/25 árokpart ***** válasza:
45%
Másrészt dolgoztam nemzetbiztonsági vonalon és szerintem egy kicsit jobban ismerem a BTK-t mint te több mint valószínű.
2023. dec. 19. 13:36
 13/25 anonim ***** válasza:
37%
#11 Szóval a "rendszerváltás" előtti kommunista kormányok nem baloldaliak voltak szerinted?
2023. dec. 19. 13:38
 14/25 árokpart ***** válasza:
49%
Akkor, hogy tiszta legyen az 1989-es rendszerváltás utáni baloldali kormányok idején nem történt ilyesmi. A rendszerváltás előtt nem voltak kommunista kormányok, hanem sajnos egyetlen egy párt és kormány volt és az 1989-es Ideiglenes Alkotmány nem jogfolytonos az 1945-ös Alkotmánnyal gí már érted?
2023. dec. 19. 13:41
 15/25 árokpart ***** válasza:
47%
A rendszerváltás utáni baloldali kormányok zabadon választott kormányok voltak és egyébként jó legyen elárulok valamit mert ez nem államtitok, hogy a rendszerváltás után a politika úgy állapodott meg, hogy a titkosszolgálatokat felügyelő parlamenti bizottságokba kizárólag ellenzéki embereket választ az Országgyűlés, hogy soha ne lehessen többet diktatúra Magyarországon. Magyarán az MSZP kormányok idején Fideszes emberek ültek a Nemzetbiztonsági Bizottságban így eleve meg sem történhetett volna semmilyen hasonló esemény.
2023. dec. 19. 13:44
 16/25 árokpart ***** válasza:
46%
Az én Nagyszüleimtől is vettek el földeket sajnos az államosításkor úgyhogy a legkevésbé vagyok kommunista pártoló. Nem véletlenül volt 1956 főleg ezért az ÁVH fővárosi értelmiségeinek üldözése márcsak rátett egy lapáttal. A nagypapám is helyi szinten felvonult 56-ban.
2023. dec. 19. 13:51
 17/25 anonim ***** válasza:
31%
#14 Na, ez így már nem büntethető, szimplán csak nem igaz.
2023. dec. 19. 13:52
 18/25 árokpart ***** válasza:
70%
Hiába pontoztatok le 0-ra nézzetek utána az Országgyűlés működésének és meglátjátok majd, hogy úgy van ahogyan írtam.
2023. dec. 19. 14:06
 19/25 anonim ***** válasza:
25%

Én tanult, képzett vagyok, de fizikai munkás, emiatt nagyon jó fizetést kapok. De én is olvastam ilyet, hogy egyesek túl jól keresnek. Már bocs, de én tettem érte, hogy magas fizetésem legyen, és drogpartik helyett tanultam rogyásig. És engem néznek le ezért? Baszki, lehet utánam csinálni, mindenki előtt ott a lehetőség.

Amúgy az MSZP oldalán ott van feketén fehéren, hogy "Fizessenek azok, akik havi 1 milliót visznek haza!"

Csak úgy kérdezem, hogy amit tőlem elvesznek, azt melyik herbálos fogja megkapni?

2023. dec. 19. 14:27
 20/25 anonim ***** válasza:
70%

A kormány nevében nem tudok nyilatkozni. A magam nevében azt tudom mondani, hogy azt gondolom hosszútávon jobb lesz ettől.

Pl. Finnország, ahol akkor is lehetsz orvos, ha a szüleidnek csak 8 általánosa van, szerintem egy jó modell.

Ez nem azt jelenti, hogy ezt az ész nélküli pénzosztást (pl. babaváró, csok) támogatom, mert kifejezetten ellenzem ezeket a támogatásokat.

De azt gondolom, hogyha az idősebb generációval nem is lehet mit kezdeni, a gyerekeken még lehet segíteni pl. azzal, ha otthon nem azon aggódik, hogy megfagy-e vagy van-e pénz ételre, hogy elmehet nyáron táborba stb.

Ahogy azt alapnak gondolnám, hogy legyen vezetékes víz, ami iható és ne a kútról kelljen behozni, meg angol wc minden gyereknek. Ilyen esetben én a családból is kiemelném a gyereket, aztán valami nagyobb városban/faluban legyenek elszállásolva a gyerekek jó minőségű kollégiumokban és a szülők látogassák őket heti többször akár vagy a gyerekek menjenek haza ha akarnak hétvégén, de a normális fejlődéshez szerintem ez elengedhetetlen.

A másik, hogy nekem van 90 éves nagymamám és szerencsére ő ellátja magát egyedül, mi meg tudjuk támogatni. De ő végig dolgozott 70 éves kora után is, teljesen nonszensz, hogy 120.000 forint a nyugdíja, amikor csak a gyógyszerek, táplálékkiegészítők, gyógytornász kerül ennyibe egy hónapban. Ezen felül van a gluténmentes étkezés, a rezsi, a hobbija (köt), plusz szemüvegek, ha épp elesik járókeret, taxi az orvoshoz stb., amire egy fiatal nem is gondol. Nekem ezt is szörnyű látni, hogy ő rendesen bejelentve, nem rossz munkakörben dolgozott egész életében és kb. magát nem tudná ellátni, mert túl rég ment nyugdíjba (összehasonlítva ismerősök ilyen 500-700 ezer forintos nyugdíjakat kapnak most).

2023. dec. 19. 15:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!