Talán a jóslat mégis bevált, bye-bye állampapírba fektetett pénz?
"A hét eleje óta nem lehet tranzakciókat kezdeményezni a MÁK WebKincstár online oldalán"
Mondjuk én múlt vasárnap tapasztaltam azt, hogy frissült a Mobilkincstár alkalmazás és megjelentek benne, egyébként már nem vásárolható PMÁP sorozatok, amik hétfőre el is tűntek. Azóta nem tapasztalok problémát a működéssel, leszámítva, hogy az új verzió körülményesebb lett, bejelentkezéskor, SMS megerősítést kér.
De természetesen a saját tapasztalataimnak nem hiszek, ha azt írja a Szeretlek Magyarország, hogy eltűntek a megtakarításaim, akkor tudomásul veszem, hogy ez történt. A Gyakori Kérdéseken előre megjósolták, hogy ez lesz, lehettem volna okosabb és nem bíztam volna a FideSS maffiára a pénzt. Ha átváltottam volna euróra 430 forinton tavaly, és betettem volna egy osztrák bankba, minden tekintetben jobban jártam volna, most kivenném és 390 forinton vissza tudnám váltani.
"Ha átváltottam volna euróra 430 forinton tavaly"
Azért aki hallgatott a tapasztaltabbakra, akik láttak már tőzsdét, azok nem a hirtelen kiugró tüske tetején vásárolnak, váltanak bármit is (a tüskék a grafikonokon megfigyelhető hegyes és "magas" kiugrások). Az is igaz, hogy a tüskék az esetek 99 százalékában hosszú távon előre jelzik a későbbi tartósabb szintet, nagyon rövid távon a hirtelen kiugrás után egy hirtelen esés következik.
Különben ha reálisan nézzük, a betett pénzek valóban nincsenek ott, nincsenek meg, mert azokat a kormány elkezdte használni, költeni. Ez a lényege, az állampapírért cserébe az emberek odaadják a pénzüket az államnak, a kormánynak.
Mint a bankok esetében, ha van bankbetéted, vagy lekötésed, akkor azt a bank használja, forgatja.
Ahogyan a bankok is, a kormány is nagy gondban lenne, ha egyszerre elkezdené kivenni az emberek akár csak negyede, harmada a pénzt.
20:36
Tudja ezt pontosan a propagandista is, csak valahogy reklámozni kell neki az állampapírokat.
Évente duplázódik? Micsoda? Hogy?
2018 januárban vettem forintért dollárt 250-es árfolyamon hogy befektessem, de ha nem fektetem be még az sem duplázódott volna meg a tavalyi 380-390-es dollár árfolyammal a 4 év alatt. A befektetésem már megötszöröződött azóta, de az más. Az osztrák bankokban sincs akkora kamat, hogy évente duplázzon. De ha ismersz olyen osztrák bankot ahol évente duplázzák a pénzt, akkor ne tartsd vissza az infót.
"ha ismersz olyen osztrák bankot ahol évente duplázzák a pénzt, akkor ne tartsd vissza az infót"
Elhinnéd, ha ideírna valamit? Túl szép lenne, hogy igaz legyen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!