A kormánypárti szavazók miért táncolnak úgy, ahogy a kormány mondja?
#10: Először én is ezt hittem, de nem egyszer láttam már a saját szememmel láttam, ahogy megváltoztatta valakinek a véleményét a kormány, akár egy 180 fokos fordulattal. Ez az átkonvertálás valahol tudat alatt történhet, vagy nem tudom.
Számomra is van szimpatikusabb párt, lehet, hogy még valamennyire elfogult is vagyok velük kapcsolatban, de ez szerintem már nem normális.
Részemről az M1 nyomathat bármit, nem szoktam nézni.
Van saját, kiforrott vilagnézetem, értékrendem, amíg ez jelentős átfedésben van a kormányzás eredményeivel , addig nincs nehéz dolgom eldönteni, hova ikszeljek.
Ti pedig tapsoljátok vissza még jó sokáig a kedvenceiteket, addig nincs okunk aggodalomra.
#13: A kérdés nem is az volt, hogy miért szavaznak a kormánypárti szavazók a kormányra, hanem hogy miért ennyire állnak ennyire a bűvöletük alatt.
"Ti pedig tapsoljátok vissza még jó sokáig a kedvenceiteket, addig nincs okunk aggodalomra."
Ez is épp ezt igazolja. Miért aggódnál amiatt, hogy mást tapsolnának elő az ellenzékiek? Innen látszik, hogy egy buborékban vagy. A mostani ellenzéket nem szereted, de örülsz, hogy ez van, mert ha más lenne, akkor aggódhatnál a Fidesz miatt. Az eszedbe sem jut, hogy akár jobb is lehetne. Következésképpen semmi másra nem vagy nyitott, mert te eldöntötted, hogy neked ők kellenek.
#17: Valamiért mégis a bűvöletében vagy, mert például a 98-as és a jelenlegi Fidesz nem is hasonlít egymásra, mégis kitartasz mellettük. Akkor még nekem is szimpatikusabbak voltak egyébként.
Nem lehet úgy senkit megszólítani, hogy nem nyitott rá. Tegyük fel, hogy megjelenne egy párt, amelyik akár szimpatikus is lehetne. A kormány úgyis keresne valami lejárató anyagot ellenük, amivel, ha ennyire elégedett vagy velük, akkor könnyedén elbizonytalaníthatnának. És ugyancsak nem kockáztatnál. Mindig a jelenlegi kormányt fogod jobbnak látni, erről gondoskodni fognak.
Gyerekek, nem engem kell győzködni, nem fog menni.
Az első, hogy teremtsetek alternatívát. Bizony ti, nem is én, nekem van kire szavaznom, nem engem zavar, ha így marad.
Aztán ha lesz alternatíva, adok időt bizonyítani, hogy megvan a jó szándék, mondjuk 1-2 parlamenti ciklust, és ha megnyerik a bizalmamat, talán kapnak egy esélyt tőlem a következő választáson. Nem lesz könnyű dolguk, mert magas a léc, de nem lehetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!