Szijjártó jó külügy miniszter? Volt nála jobb?
Egy kormány sikere abban mérhető, hogy milyen irányban változik alatta az életszínvonal. Arra próbáltam rámutatni, hogy a szijjártó elvtárs folyamatos keménykedésével konkrétan semmire se megy a magyar nép.
Szíjjártó Petike( a nemzet kakaduja) egy hazaárúló, egy oroszbérenc féreg.
Kevés nála magyarellenesebb árúlót ismerfek. Esetleg ott van Orbán, Rogán, ők azért versenyben vannak vele!
Attól függ, hogy miben méred egy külügyminiszter teljesítményét. Ha a kormány egy nyugatellenes irányba akar elmenni, akkor a külügyminiszternek is eszerint kell eljárnia, ilyen szempontból pedig Szijjártó jól végzi a munkáját, ha kommunikációról van szó.
Elmondom, hol teljesít és teljesített rosszul Szijjártó:
1. Rosszul mérte fel, hogy meddig lehet keménykedni az EU-val. 2 évnyi késéssel fogjuk megkapni az EU-s pénzeket (a helyreállítási alapról nem is beszélve, hogy azzal mi lesz), ami komoly versenyhátrányt fog jelenteni hosszútávon.
2. Minden orosz beruházás vagy meghíusult, vagy soha nem is tudott gyökeret verni, ideértve Paksot, az orosz kémbankot stb.
3. Az EU tagságunkat felhasználva tudja becsalogatni a kínaiakat, de egyelőre ezek eredményessége kérdéses. Az biztos hogy itt lettek szakmai hibák elkövetve, pl. a belgrádi vasútvonal meghúzása a térképen abszolút hülyén sikerült, ahogy a debreceni aksigyárnál sem tudható még, hogy lesz-e elegendő vízkészlet a fenntartásához stb.
4. A lélegeztetőgépekkel úgy ahogy van felsült a külügyminisztérium, hatalmas anyagi kárt okozva az országnak.
5. A legnagyobb magyar vállalkozások sikertelenek külföldön. Ennek inkább az urambáttya rendszer az oka, de összességében csak arra akartam rámutatni, hogy mi csak hozni tudjuk a külföldi cégeket, mi magunk nem tudunk más piacokra behatolni, ergo nő a függésünk másoktól.
6. A Türk tanácsból és hasonló bohóckodásainkból sem láttam még semmilyen eredményt.
7. Mi újság az adriai kikötőnkkel?
8. Mi újság Fico-val? Értem, hogy nagy populista haverunk, de egyébként olyan magyarellenes politikája van, mint a ház. Értem, hogy most a nyugatot kell utálni, de amikor orosz tankönyvek lefasisztázzák az '56-os forradalmárokat és a kínaiak és egyéb keleti népek üldözik a keresztényeket, akkor miért kussolunk? Tudom, hogy parancsba van adva és nem Szijjártón múlik ez, de ez vagy azt jelenti, hogy igazából ő is lesz*rja és ezért rossz külügyminiszter, vagy nincs elég befolyása és tekintélye a magyar kormány belül, hogy beleszólhasson a saját minisztériumának a munkájába és akkor szintén rossz külügyminiszter.
9. Épp most osztogattak úgy EU-s pénzeket, hogy 15 pályázatból 13-at abszolút szabálytalannak ítélt meg az ÁSZ, meg egyéként is hiányzott egy csomó háttérmunka, és jahh, lehet, hogy az EU eleve nem is fog adni erre pénzt...
10. És mind közül a legsúlyosabb: Miközben Szijjártó öltönyére feltűzik a Barátság érdemrendet Oroszországban, addig éveken át támadták (sikeresen is) a külügyminisztérium rendszerét orosz hackerek. Erről nem szóltak senkinek, a NATO-nak sem (nem most tartunk szuverenitási törvényvitákat arról, hogy külföldi titkosszolgálatok és hasonlók hagyjanak minket békén amúgy??), ellenben arra volt esze, hogy Izraelből vásároljanak egy jó kis Pegazus kémprogramot és újságírókat, ellenzéki politikusokat és egyéb nemkívánatos embereket figyeltessenek meg velük, miközben pl. KGBélát futni hagyják... Ember, ha Szijjártón múlna a teljes nemzetbiztonság (egyébként rajta is múlik), akkor mostanra mindenki spájzában lenne egy orosz kém, az udvaron egy Kína hitelezte kisvasút, miközben minden faliórába kamerát szerelve figyelnének meg minket.
De öröm az ürömben, 2015-ben nem kellett befogadnunk 1300 menekültet...helyette EU-s állampolgárságot adó kötvényeket adtunk el szerte a világon, terrirista gyanús személyeknek is, szabadon engedtünk egy rakat embercsempészt, akikről azóta se tudjuk, hogy mi újság, és gyorsítva behozunk 500 ezer filippínót, merthogy ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját...
Szóval jahh, ha csak annyit értünk külügyminiszterség alatt, hogy visszabüfögni a kormányfő propaganda ötleteit, akkor Szijjártó nagyon jó munkaerő. Egyébiránt meg mi a bozótos farkú áporodott p*csa történik itt?!
"#14 Szép-szép, csak butaság."
Legyen szíves szépuram akkor felsorolni, ahol tényszerűen tévedtem. Tévedtem és nincsenek már most is csúszásban az EU-s pénzek? Tévedtem, és mégis hatékonyan feltudtuk használni azt a 300 milliárd értékben vásárolt lélegeztetőgépeket? Esetleg lemaradtam arról, hogy a Türk Tanács az adriai kikötőnkbe szállított volna 3 hotelt és 10 tonna aranyat? Esetleg épp Paks II. energiatermeléséből működtetem jelenleg is a laptopomat? És ugyanabból az áramból fűtik KGBéla csillagbörtöni celláját? És működtetik azt a polírozó gépet, amivel épp tisztára mossák Fico magyarellenes múltját és politikai karrierjét?
Értem, hogy sok kérdésben nemcsak a külügyminisztérium, hanem más hatóságok (pl. a titkosszolgálat, vagy miniszterelnöki kabinet) is érintettek voltak, de ez nem másítja meg a tartalom lényegét. Szóval legyél szíves leírni, hogy a felsorolásban hol történt tényszerű tévedés.
Semmiben se tévedtél. Az elvtárs mindenbe beleköt úgy, hogy egy szót sem ért abból, amit írtál. Fideszes tempó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!