Most akkor igaz hogy az EU büntetést akár kiszabni Magyarországra amiért nem fogad be migránsokat vagy sem?
Komolyan már kezd az agyamra menni hogy mindenki csak infantilisen szidja a másikat de nem válaszol tényszerűen a hasonló féltett kérdésre csak a terelés megy (mindkét oldalon)
Ez egy eldöntendő kérdés ami vagy így van vagy nem így van.
Esküszöm nem tudom, mert már a neten is össze vissza írnak mindent. Valaki okos leírná nekem hogy ebből tényszerűen mi igaz? Köszönöm
"nem akarod befogadni a migránsokat? Akkor fizess helyette"
Ez inkább így hangzik helyesen: nem akarsz szolidáris lenni a többi tagállammal? Akkor fizess helyette.
Az olaszokra és a görögökre nagyobb nyomás helyezedik, illetve a célországokra is a menekültek miatt. Az pedig mégsem járja, hogy az előnyöket követeled az eu-ból, de mikor másoknak kell segítség, abból kihúzod magad.
Azt meg nem tudom honnan veszed, hogy a migránsok nem akarnak dolgozni. Ők is ugyanazért mennek nyugatra, amiért a magyarok is, a jobb életért.
"Ez inkább így hangzik helyesen: nem akarsz szolidáris lenni a többi tagállammal? Akkor fizess helyette."
Fején találtad a szöget, minden indulat nélkül kijelenthetjük hogy ez a probléma hogy ebben nincsen egyetértés. Jómagam úgy gondolom hogy ennek a tagságnak az a lényege hogy azok segítsék egymást akik benne vannak ebben a szövetségben pontosabban azon országok állampolgáraira vonatkozik. Ha példával élnék akkor olyan mintha valaki a lépcsőházban nekiállna árvaházat nyitni és szerencsétlen sorsú szegény gyerekeken segíteni. Ez önmagában egy nemes gondolat, de az már nem járja hogy amikor kezdenek túl sokan lenni nála akkor ide-oda 1-2 picit nekiáll lepasszolgatni hogy más is kivegye a részét az ő jóságából és ha nem akarja akkor pedig pénzt kér a többi lakótól hogy szálljanak be a költségekbe. Mindenki szívesen ad pénzt arra hogy a Marika néni (aki szintén lakója a háznak) ki tudja cserélni a nyílászáróit valami jobban szigetelőre, vagy veszünk neki új TV-t vagy amit akar, de arra hogy teszem azt hajléktalanokat fogadjon be arra viszont nem. Ha valaki jótékonykodni akar akkor az csinálja a saját kontójára, ne máséra. Te azt mondod hogy aki ezt a pénzt nem akarja befizetni az nem szolidáris a másik állammal, szerintem meg arról van szó hogy nem akar részt venni a másik állam jóemberkedésében.
"Az pedig mégsem járja, hogy az előnyöket követeled az eu-ból,"
Nem erről van szó mint ahogy fentebb írtam. Csak szerintem elsősorban a saját portánkon kellene sepregetni (bele értve ebbe az egész EU-t) ha pedig más szövetségen kívüli ország helyzetén akarunk segíteni azt ott kell megtenni. Nem az a megoldás hogy a lakosság ide költözik. Hanem ott kell élhető környezetet teremteni minden embernek.
"Azt meg nem tudom honnan veszed, hogy a migránsok nem akarnak dolgozni. Ők is ugyanazért mennek nyugatra, amiért a magyarok is, a jobb életért."
Te honnan veszed hogy akarnak dolgozni? A jobb életért az oké, de ők ezt nem munkával gondolják elérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!