Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek igaz lehet az,...

Szerintetek igaz lehet az, ami ebben a kutatásban áll, hogy százból csak hat fiatal dolgozna még 2033-ban is Magyarországon?

Figyelt kérdés

[link]

A kutatás szerint mindösszesen a fiatalok 6 százaléka volt csak biztos abban, hogy 2033-ban Magyarországon fog dolgozni, amiben vélhetően az is közrejátszik, hogy az ország helyzetét többen ítélik meg inkább rossznak (68%), mint jónak (32%), ráadásul a már említett tízéves időtávon a legtöbben (36%) romlásra számítanak, és csak minden harmadik megkérdezett vár javulást.

Ami még érdekes lehet, hogy majdnem minden második megkérdezett (45%) szeretne felsőfokú végzettséget szerezni, ami lényegesen magasabb arány, mint a jelenlegi 30-39 évesek között mért (33%). Az új ismeretek megszerzése amúgy is kiemelt szerepet kap az életükben: 83 százalékuk tartja fontosnak, hogy az iskola elvégzése után is képezze, fejlessze magát.

2023. dec. 6. 12:44
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
9: a 2-es nem írt olyat, amire reagáltál 😁 van kivándorlás normális mértékben. És teljesen igaz, hogy sokan csak úgy mondják, de sose mennek külföldre dolgozni. Nemcsak a nyelv miatt. Sok minden egyszerűbb a saját közegedben.
2023. dec. 6. 13:17
 12/17 anonim ***** válasza:
78%

Valóban nem lehet jövőt tervezni ebben az országban a brutál magas élelmiszer és ingatlanárak de alacsony, már balkáni szinten lévő bérek mellett.

Én is fiatal vagyok, de már 2 éve elköltöztem külföldre. Életem legjobb döntése volt. Sosem mennék vissza csak max büszkélkedni a még otthon élőknek milyen sokra vittem. De az hogy hazaköltözzek és ottani bérekért dolgozzak.. fujj, soha többé, kizárt.

2023. dec. 6. 13:18
 13/17 anonim ***** válasza:
18%
Menjenek inkább katonának!
2023. dec. 6. 13:23
 14/17 anonim ***** válasza:
81%
13-as menjél te annak idióta
2023. dec. 6. 13:25
 15/17 anonim ***** válasza:
30%

"Sosem mennék vissza csak max büszkélkedni a még otthon élőknek milyen sokra vittem."

Hát te tényleg ocsmánysokra vitted. Muhhahha

2023. dec. 6. 13:26
 16/17 anonim ***** válasza:
77%

10-re:

Meg a fiatalok jelentős részének a töke kivan attól, ami ebben az országban történik.

Az anyagiaktól függetlenül azzal, hogy szembe megyünk az EU-val, hogy a kormány által uralt sajtóban hazudozás megy, hogy a lakosság megkérdezése nélkül, adott esetben tiltakozása ellenére épülnek környezetszennyező akkumulátorgyárak, hogy a közszolgálatban gyakorlatilag el kell titkolnod, ha nem szimpatizálsz a kormánnyal stb.

Ezek nagyon messze esnek attól, amit demokrácia címen megtanultak. És látják, hogy nyugaton ez nem így van.

2023. dec. 6. 13:28
 17/17 anonim ***** válasza:
52%
Nem a mennyiség számít, hanem a minőség. Ha kevesebb megy ki, de azok az elitet képezik, itt meg maradnak az indiai leszármazottak, akkor is vége van Magyarországnak mint a botnak.
2023. dec. 6. 14:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!