Szerintetek igaz lehet az, ami ebben a kutatásban áll, hogy százból csak hat fiatal dolgozna még 2033-ban is Magyarországon?
A kutatás szerint mindösszesen a fiatalok 6 százaléka volt csak biztos abban, hogy 2033-ban Magyarországon fog dolgozni, amiben vélhetően az is közrejátszik, hogy az ország helyzetét többen ítélik meg inkább rossznak (68%), mint jónak (32%), ráadásul a már említett tízéves időtávon a legtöbben (36%) romlásra számítanak, és csak minden harmadik megkérdezett vár javulást.
Ami még érdekes lehet, hogy majdnem minden második megkérdezett (45%) szeretne felsőfokú végzettséget szerezni, ami lényegesen magasabb arány, mint a jelenlegi 30-39 évesek között mért (33%). Az új ismeretek megszerzése amúgy is kiemelt szerepet kap az életükben: 83 százalékuk tartja fontosnak, hogy az iskola elvégzése után is képezze, fejlessze magát.
Valóban nem lehet jövőt tervezni ebben az országban a brutál magas élelmiszer és ingatlanárak de alacsony, már balkáni szinten lévő bérek mellett.
Én is fiatal vagyok, de már 2 éve elköltöztem külföldre. Életem legjobb döntése volt. Sosem mennék vissza csak max büszkélkedni a még otthon élőknek milyen sokra vittem. De az hogy hazaköltözzek és ottani bérekért dolgozzak.. fujj, soha többé, kizárt.
"Sosem mennék vissza csak max büszkélkedni a még otthon élőknek milyen sokra vittem."
Hát te tényleg ocsmánysokra vitted. Muhhahha
10-re:
Meg a fiatalok jelentős részének a töke kivan attól, ami ebben az országban történik.
Az anyagiaktól függetlenül azzal, hogy szembe megyünk az EU-val, hogy a kormány által uralt sajtóban hazudozás megy, hogy a lakosság megkérdezése nélkül, adott esetben tiltakozása ellenére épülnek környezetszennyező akkumulátorgyárak, hogy a közszolgálatban gyakorlatilag el kell titkolnod, ha nem szimpatizálsz a kormánnyal stb.
Ezek nagyon messze esnek attól, amit demokrácia címen megtanultak. És látják, hogy nyugaton ez nem így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!