Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek igaz lehet az,...

Szerintetek igaz lehet az, ami ebben a kutatásban áll, hogy százból csak hat fiatal dolgozna még 2033-ban is Magyarországon?

Figyelt kérdés

[link]

A kutatás szerint mindösszesen a fiatalok 6 százaléka volt csak biztos abban, hogy 2033-ban Magyarországon fog dolgozni, amiben vélhetően az is közrejátszik, hogy az ország helyzetét többen ítélik meg inkább rossznak (68%), mint jónak (32%), ráadásul a már említett tízéves időtávon a legtöbben (36%) romlásra számítanak, és csak minden harmadik megkérdezett vár javulást.

Ami még érdekes lehet, hogy majdnem minden második megkérdezett (45%) szeretne felsőfokú végzettséget szerezni, ami lényegesen magasabb arány, mint a jelenlegi 30-39 évesek között mért (33%). Az új ismeretek megszerzése amúgy is kiemelt szerepet kap az életükben: 83 százalékuk tartja fontosnak, hogy az iskola elvégzése után is képezze, fejlessze magát.

2023. dec. 6. 12:44
A kérdező szavazást indított:
Igen, inkább igaz lehet
Nem igazán valós adatok
15 szavazat
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
95%
Én 10-ből 8-at hallottam, de, arányaiban szerintem korrekt lehet.
2023. dec. 6. 12:46
 2/17 anonim ***** válasza:
21%
2017-ben érettségiztem. Emlékszem már akkor az osztály 90%-a azt mondta, hogy ő tuti külföldön fog dolgozni. Haha... Alig ment ki csak 1-2 ember, a többieknek csak a szájuk volt nagy.
2023. dec. 6. 12:47
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Minden kutatás igaz, ami vágyálmokról szól, de attól azok még nem válnak valósággá. Az ilyen jellegű felmérések csak az emberek gondolkodására világítanak rá.
2023. dec. 6. 12:50
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk az kicsit huncut kérdés, hogy "Biztos vagy-e abban, hogy ....?"

A legtöbb fiatal nyitva hagy magának minden lehetőséget, még nem döntötte el, hogyan tovább, hisz még el se végezte az iskoláit, nem mérte fel a munkaerőpiacot. Miért mondaná azt, hogy HOLTBIZTOS, hogy 10 év múlva itt fog dolgozni?

Ami enged jobban mellbe vág ebben a cikkben, az az, hogy a fiatalok 57%-a 10 év múlva külföldi munkahelyen képzeli el magát. Még ha el is fogadom azt, amire #2 utalt, hogy más kijelenteni ilyet, mint nekiállni megvalósítani, ez akkor is nagyon magas arány.

2023. dec. 6. 12:55
 5/17 anonim ***** válasza:
85%

2, azt mivel magyarázod, hogy a ksh alapján olyan cirka 600.000 magyar dolgozhat külföldön jelenleg, de, ami a valóság az olyan 1-2 millió lehet?

őnekik is csak a szájuk volt nagy?

2023. dec. 6. 12:55
 6/17 anonim ***** válasza:
16%
5: és? Ebben mi a rossz? Szabadabb már a világ számunkra, kelet/közép-európaiak számára is. Nyugaton nem fura, ha vki más országban dolgozik.
2023. dec. 6. 13:09
 7/17 anonim ***** válasza:
Az ember egyszer él, ott kell leélnie az életét ahol jól érzi magát. Nem szabad azon rágódni hogy mi lesz az országgal, az ár foglalkozik veled csak fizetsd az adókat meg ha nem marad semmi másra akkor is. Amúgy a legtöbb fiatalt a nyelvtudás akadályozza, annak hiányában legfeljebb csak a kuli munkákat tudja elvállalni, az még büdös.
2023. dec. 6. 13:11
 8/17 anonim ***** válasza:
"az ár" =az sem
2023. dec. 6. 13:12
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

6, egy szóval sem mondtam, hogy rossz lenne, mégcsak utalni, sem utaltam rá.

A 2-es válaszolóra reagáltam, aki megpróbálja bagatelizálni a kivándolrást, hogy nem is létezik.

2023. dec. 6. 13:12
 10/17 anonim ***** válasza:

Az 1-2 millió egyszerűen abszurd. A brit szervezetek is legfeljebb 200.000-250.000 magyar embert tartanak számon az országban miközben a legtöbben oda mennek. Hollandiában is csak 10.000-20.000-en élünk. Az utóbbi rendszert ismerem, itt nehéz csalni a statisztikákkal, mert adószám nélkül (amihez pedig regisztrálnod kell az anyakönyvi kivonatoddal) kb semmit se tudsz csinálni az országban. Szerintem nonszensz azt hinni, hogy egyik ország se tudja megbecsülni a lakosságának a számát és összetételét.

A kérdésre válaszolva, szerintem tényleg van egy generációs váltás gondolkodásmódban. A mai fiatalok már picit jobban tudnak angolul, picit jobban integrálódtak a nyugati kultúrába úgy általánosságában, így nyitottabbak is a külföldi létre. De az, hogy külföldre akarnak menni az emberek, még nem jelenti azt, hogy ott is akarnak maradni. Illetve szerintem is csak az emberek töredéke fogja ezt ténylegesen meglépni.

2023. dec. 6. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!