Egyetértetek-e a Mi Hazánk javaslatával, hogy csak írni-olvasni tudók szavazhassanak?
Érdekes "szerzet" ez a MiHazánk.
Folyamatosan azt feszegeti, hogy milyen előítéletek alapján lehetne korlátozni a szavazati jogot?
Csak a feszültséget csinálja, minden valós tartalom nélkül.
#14 Akkor mint egy óvodásnak: mivel olyanokról volt szó akik nem tudnak olvasni, mint pl. a VAKOK - segítek, akik nem látnak de beszélni tudnak - így ha szavazni akarnak akkor mondaniuk kell valakinek hogy kire akarnak szavazni, te nagyon eccerű. Mert ők nem látnak, nem tudják maguktól oda húzni az X-t ahová szeretnék.
Amúgy a "véleményt mondani" kifejezés nem azt jelenti, hogy a szájával beszélve mond valaki valamit, hanem azt jelenti hogy kinyilvánítja a véleményét.
Nagyon szánalmas ám amikor ennyire bele akarsz valamibe kötni.
Minden idióta tud - néha - okosat mondani.
Ez történt most a Mi Hazánkkal.
a lényeg, hogy a szavazás alapján egyet ért a többség (csendes)!
Hogy a lipsik vinnyognak a kommentekben az meg szánalmas, de megszokott dolog .
"Pont, hogy a Mi Hazánk választóo körében a legmagasabba diplomások aránya."
Hát ezt a marhaságot meg honnan szedted? Nem reprezentatív minta ugyan, de az én Mi Hazánkos ismerőseim között szerintem úgy nulla a diplomások aránya.
Mármint nekem semmi kifogásom ez ellen, csak szimplán a kijelentésed miatt szaladt seggemig a szemöldököm.
#21 "2023. első negyedévi országos kutatásaink feldolgozása során arra voltunk kíváncsiak, hogy az egyszerű pártpreferenciákon túl hogyan alakul az egyes magyarországi pártok szavazótáborának összetétele nem, korcsoport, iskolai végzettség és lakóhely szerint; továbbá hogyan alakulnak a pártpreferenciák ugyanezen négy kategóriában"
Innen letölthető a vizsgálat eredménye:
"Az adataink alapján a Mi Hazánk a leginkább "férfidomináns párt", támogatóinak kétharmada férfi, míg egyharmada nő. Ennek oka lehet, hogy a különböző témaválasztásaik és a párt imidzse is alapvetően inkább maszkulin.
o A párt támogatóinak közel háromnegyede a falvakból és a kisebb, vidéki városokból kerül ki, ezért a fővárosban és a megyei jogú városokban a Mi Hazánk alulreprezentált.
o A Mi Hazánk táborának közel fele 40 év alatti, míg összességében a bázisuk háromnegyede 50 év alatti, ezért esetükben egy fiatalabb összetételű szavazóbázisról beszélhetünk. A párt táborában alulreprezentáltak a legfeljebb 8 általánost végzettek és a felsőfokú végzettségűek, míg felülreprezentáltak a szakmunkások és az érettségizettek, ez utóbbi két csoport alkotja a szavazóbázis háromnegyedét."
Vagyis a valóságban sem a diplomások, sem a nagyon alacsony végzettségűek körében nem túl sokan támogatják a mi hazánkat, de persze vannak ilyenek is. Nekem is van diplomás ismerősöm aki ha nem is első helyen de azért támogatja a mi hazánkat, ahogy van tanár kollégám is aki meg teljesen a mi hazánk támogatója.
"sem a diplomások, sem a nagyon alacsony végzettségűek körében nem túl sokan támogatják a mi hazánkat"
Na ezt már adom, pont így látom én is. Gyakorlatilag minden MHM-es ismerősöm konzervatív, lelkiismeretes "jó melós" férfi, leginkább középfokús szakképesítéssel. Sem diplomás, sem funkcionális analfabéta nincs közöttük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!