Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Fidesz-médiumok félretájékoz...

Progizo kérdése:

A Fidesz-médiumok félretájékoztatnak és elferdítve közlik a nyugati orgánumok híreit?

Figyelt kérdés

A minap olvastam a Mandiner-en:

"105 évvel ezelőtt ezen a napon egyesült újra Erdély, a Bánság, Partium és Máramaros az akkori Román Királysággal – írta az Euronews pénteken. A nagy román nemzeti ünnep kapcsán a cikk szerzője közölte, hogy az alkalomból csaknem 2400 katona és 150 katonai eszköz vonult fel Bukarestben.

A lap maximálisan ellentmondott minden történelmi ténynek, hiszen a felsorolt területek mind a Magyar Királyság részét képezték korábban, és 1918 előtt nem tartoztak Romániához."

[link]

Utánaolvastam ennek az Euronews oldalán, mert volt rá hivatkozás a fenti Mandiner cikkben. Ott tehát ez az írás van fenn:

"105 évvel ezelőtt, 1918-ban csatolták az akkori Román Királysághoz Erdélyt, a Bánságot, Partiumot és Máramarost. A Magyarország számára máig feldolgozhatatlan nemzeti tragédiát jelentő eseményt Romániában az ország újraegyesüléseként tartják számon, és a mai napig megünneplik.

1918. december 1-jén tartott gyulafehérvári román nagygyűlés mondta ki Erdély "egyesülését" Romániával, ezt hagyta jóvá 1920-ban a trianoni békeszerződés."

[link]

Tehát leírják, hogy tragédia a magyarságnak és az "egyesülés" idézőjelek között van, mint egyoldalú román álláspont, valamint nem írják, hogy 1918 előtt Romániához tartozott volna Erdély és a többi országrész.

Akkor elmondhatjuk, hogy a Fidesz-kormány közeli médiumok félretájékoztatják a hazai közvéleményt, adott esetben lejárató módon?

2023. dec. 4. 09:47
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

10, az a problémám, hogy a teljes Kesma, adófizetői pénzből működik, az összes médiumnak hivott pártjatótermék közpénzből van finanszirozva.

Ehhez képest az Euronews nem. Ez a problémám.

2023. dec. 4. 11:16
 12/16 anonim ***** válasza:

11

De én nem erről írtam. Annak a tartalmára reagálj amit leírtam.

2023. dec. 4. 11:22
 13/16 anonim ***** válasza:
Rendben van, a tartalomról azt gondolom, hogy, ha szerinted nem megfelelő a tartalom, akkor jelentsd az NMHH-nál és kérj tőlük helyreigazitást.
2023. dec. 4. 11:24
 14/16 anonim ***** válasza:
Folyamatos a félreinformálás. Magyarán: megy az agymosás.
2023. dec. 4. 11:28
 15/16 anonim ***** válasza:
Amire nem gondoltál, hogy lehet, hogy a cikkhatására átírták az euronews cikkét.
2023. dec. 4. 12:44
 16/16 anonim ***** válasza:

13

Már bocs, de egyáltalán nem erről írtam.

2023. dec. 4. 15:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!