A Fidesz-médiumok félretájékoztatnak és elferdítve közlik a nyugati orgánumok híreit?
A minap olvastam a Mandiner-en:
"105 évvel ezelőtt ezen a napon egyesült újra Erdély, a Bánság, Partium és Máramaros az akkori Román Királysággal – írta az Euronews pénteken. A nagy román nemzeti ünnep kapcsán a cikk szerzője közölte, hogy az alkalomból csaknem 2400 katona és 150 katonai eszköz vonult fel Bukarestben.
A lap maximálisan ellentmondott minden történelmi ténynek, hiszen a felsorolt területek mind a Magyar Királyság részét képezték korábban, és 1918 előtt nem tartoztak Romániához."
Utánaolvastam ennek az Euronews oldalán, mert volt rá hivatkozás a fenti Mandiner cikkben. Ott tehát ez az írás van fenn:
"105 évvel ezelőtt, 1918-ban csatolták az akkori Román Királysághoz Erdélyt, a Bánságot, Partiumot és Máramarost. A Magyarország számára máig feldolgozhatatlan nemzeti tragédiát jelentő eseményt Romániában az ország újraegyesüléseként tartják számon, és a mai napig megünneplik.
1918. december 1-jén tartott gyulafehérvári román nagygyűlés mondta ki Erdély "egyesülését" Romániával, ezt hagyta jóvá 1920-ban a trianoni békeszerződés."
Tehát leírják, hogy tragédia a magyarságnak és az "egyesülés" idézőjelek között van, mint egyoldalú román álláspont, valamint nem írják, hogy 1918 előtt Romániához tartozott volna Erdély és a többi országrész.
Akkor elmondhatjuk, hogy a Fidesz-kormány közeli médiumok félretájékoztatják a hazai közvéleményt, adott esetben lejárató módon?
10, az a problémám, hogy a teljes Kesma, adófizetői pénzből működik, az összes médiumnak hivott pártjatótermék közpénzből van finanszirozva.
Ehhez képest az Euronews nem. Ez a problémám.
11
De én nem erről írtam. Annak a tartalmára reagálj amit leírtam.
13
Már bocs, de egyáltalán nem erről írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!