Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha én magyar állampolgárként...

Ha én magyar állampolgárként élek külföldön, és támogatnám mondjuk a 444 újságot mikroadománnyal (havi előfizetés), az az új szuverenitásvédelmi törvénnyel ütközik?

Figyelt kérdés
Azért megbüntethetnek engem vagy az újságot, mert külföldön élek és így fizetek elő független lapra?

2023. dec. 3. 12:50
 1/7 anonim ***** válasza:
74%
Gyakorlatban egyszerű magánembereket biztos,h senki nem fog megbüntetni. Az ilyen "törvények" inkább trollkodások,parasztvakítás, amiket hergelésre, ill. a gazdasági problémákról való figyelemelterelésre használ a kormány, és általában sikerül is nekik. Valaki már biztos jól lemérte a NER-ben,h pár1000 embernél többet úgyse fog érdekleni ez az egész,de azok elég hangosak lesznek ahhoz, hogy telerinyálják a médiát, hogy még véletlenül se kerüljenek terítékre valódi problémák.
2023. dec. 3. 13:04
 2/7 anonim ***** válasza:
18%
Nézd meg hogy mit művel a CIA más országokban és tudni fogod a választ!!!
2023. dec. 3. 13:18
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem, mivel a 444 újság nem választásokon részt vevő tisztségviselő, így nincs saját választási kampánya sem, amit külföldről származó pénzből finanszírozhatnának. A 444 egyébként egy dologtól független: a jelenlegi kormánytól.
2023. dec. 3. 13:23
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy sem sértenél törvényt, mert lehet, hogy külföldről, de magyar állampolgárként adományoznál egy médiumnak, ami nem párt.
2023. dec. 3. 14:01
 5/7 anonim ***** válasza:
5%
A 444-et hamarosan úgyis megszüntetik. Túl sokan olvassák, és ez kellemetlen a kártevőknek. Addig nyugidtan támogasd őket.
2023. dec. 3. 14:06
 6/7 anonim ***** válasza:
13%

Kérdező

A szuverenitási törvényt érdemes lenne először elolvasnod. Nem újság vásárlásról vagy egyéni adományról van benne szó, hanem konkrétan arról, hogy a választást ne tudják idegenek befolyásolni külföldről pénzzel.

Ha az oroszok adtak volna pénzt a fidesz támogatásával, de függetlenként induló jelölteknek akkor is bajod lenne a törvénnyel ami ezt tiltani akarná?

Most is tiltja a törvény hogy más országból pénzzel lehessen a politikai pártok, jelöltek kampányait támogatni. Tudták ezt jól és emiatt találták ki ezt a mesét a mikroadományokról, a mikkel már bebuktak. Most majd ezt a kiskaput is bezárja a törvény. semmi köze nem lesz ahhoz, hogy te melyik magyarországi médiaterméket fizeted elő.

2023. dec. 3. 14:16
 7/7 A kérdező kommentje:

"Nem újság vásárlásról vagy egyéni adományról van benne szó, hanem konkrétan arról, hogy a választást ne tudják idegenek befolyásolni külföldről pénzzel."

Épp ez lenne a kérdésem lényege, hogy amiatt, mert támogatom őket, bajba kerülhetek-e én, vagy az adott lap? Mert ha ez van a törvényben, hogy ne tudják "idegenek" "befolyásolni" külföldről a választásokat, ez számomra minden, csak nem világos megfogalmazás. Mert innentől kizárólag a kormányon (ill. az abban jelen lévő embereken) múlik, hogy kit minősítenek idegennek, mit minősítenek befolyásolásnak. Én pedig külföldön lakom, és pénzt utalnék, ugyebár.

"akkor is bajod lenne a törvénnyel ami ezt tiltani akarná?"

Félreértelmeztél valamit szerintem, én nem írtam, hogy bajom lenne a törvénnyel, hiszen nem is tudom, hogy pontosan mire is vonatkozik. Épp ezért vagyok kíváncsi, hogy ez a törvény mennyiben érint engem, viszont nem gondolom, hogy én biztosan megfelelően tudom értelmezni egy törvény szövegét.

2023. dec. 3. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!