Orbán Viktor enyhén fasiszta?
Tudom, hogy Orbánnak nincsenek elvei, de mégis szerintem a fasizmus illik rá a legjobban.
Nézzük a közös pontokat Orbán és az eredeti olasz fasizmus között:
1. A nemzet ajnározása, kulturális felsőbbrendűség hirdetése, irredentizmus.
2. Az emberi jogok csorbítása, ellenzék megfigyelése.
3. Ellenségképek kreálása, állami propaganda, cenzúra.
4. Millitarizmus, a hadsereg és a katonai hivatás magasztalása.
5. Szexizmus, a férfi és női szerepek pontos meghatározása.
6. Az egyház az állam pincsije (Mussolini+Vatikán).
7. Korporatista gazdaság, a szakszervezetek elnyomása.
8. A művészet megvetése, kontrollálása.
9. Látszatválasztások.
10. PÁRT = ÁLLAM = LEGFELSŐBB HATALOM
Nem rémisztő kicsit a hasonlóság?
32/ "Nektek balosoknak sajna savanyú a szőlő, mert labdába se tudtok rúgni a Fidesz mellett."
Megint a többesszám használata, illetve mindenki bele van téve a 'balos' kategóriába. Tudod ez a "mi-ők" különbségtétel szintén a fasizmus egyik jellegzetessége."Savanyú a szőlő" -Ezzel azt akarod gondolom kifejezni, hogy számomra (vagy maradjuk a többesszámnál, úgy is szereted) számunkra csak az a probléma, hogy nem valamilyen ellenzéki formáció van hatalmon. Mondok egy baromi érdekes dolgot, lehet meglepő lesz: Ha most Gyurcsány vagy Toroczkai vagy akárki lenne hatalmon, ugyanúgy megfogalmaznám ezeket a kritikáimat. Én nem vagyok egyik pártnak, politikusnak sem a hívője. „Ha valami úgy totyog, mint egy kacsa, úgy hápog, mint egy kacsa és úgy néz ki, mint egy kacsa, akkor az minden bizonnyal egy kacsa." Ha valaki a fasizmus eszközrendszerét használja a saját hatalma megtartása érdekében az minden esetben problémákat vet fel.
"Ezt akarta a nép, ilyen egyszerű!"- ebben az egyben teljesen igazad van. A tömegpszichológia erős fegyver. További kellemes maszturbációt kívánok a legújabb plakátokhoz.
#33 szórakoztató hogy milyen nagyképűen próbálsz mást kioktatni, miközben te alapvető dolgokat sem ismersz, butaságokat írsz le és ostoba következtetéseket kreáksz, majd megveregeted a magad vállát, hogy te senkinek nem vagy a pártján, tehát igazad van.
Ez az egész fasisztázós szöveged egy nevetséges mese és semmi köze a valósághoz.
Mintha közölnéd, hogy Orbánék pont úgy éjjel alszanak, mint a fasiszták is tették - tehát Orbánék is fasiszták.
Na akkor most adok neked egy nehéz házi feladatod. Gyűjtsd ki, hogy milyen szempontok alapján KÜLÖNBÖZIK Orbán rendszere a Mussolini-féle fasiszta diktatúrától! Várom a válaszod.
Igen, erős fasiszta és náci elemeket hordoz a rezsimje.
A megmaradt kormánytól független médiumok fakenews-ozása gyakorlatilag a goebbels-i Lügenpresse tükörforditasa.
És lehetne sorolni, amelyet te kerdezo részben már megtettél, nagyon pontosan.
Aki nem látja az erős hasonlóságot az vagy vak vagy elképesztően naiv, esetleg cinikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!