Igaz, hogy egyes emberek képesek a pálinkázást meg a disznóvágást a suttyósággal, elmaradottsággal azonosítani?
"A Pottyondynak csak a pálinkával és a disznóvágással van problémája. S úgy általában mindenféle ósdi magyar dologgal. Nála a disznóvágás is afféle szimbólumként kerül elő, az elmaradottság, a suttyóság, a falusiasság, no meg a gusztustalanság szimbólumaként, ahogy ezeknél mindig. Így állítják fel a logikai sort, amely logikai sor az egyetlen, amit őt találtak ki, ezért képesek megérteni, így nem tudják elengedni. Szóval: pálinka – disznóvágás – kolbász – magyar suttyóság – Orbán."
Vidéki vagyok én is, gyerekkoromban sokat voltam disznóvágáson.
Szerintem is gusztustalan és barbár dolog az egész, és ráadásul sem a disznóhúst sem a pálinkát nem szeretem.
A gyengébbek kedvéért:
Pottyondi az erőltetett magyarkodást
figurázta ki.
Falusiként mondom, hogy tényleg van némi összefüggés. Nem szoros ok-okozati összefüggés, de tény, hogy erős átfedés van a mai napig disznót vágó és a suttyó réteg között.
Ennek részben az is az oka, hogy a tanult emberek általában keresnek elég jól ahhoz, hogy ne bajlódjanak ilyenekkel. Illetve ne egye meg a disznó minden részét muszájból, csak azt, amit szeret. Ha ragaszkodik is a házi kolbászhoz, hát vesz húst, szalonnát, és elkészíti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!