Miért van az ,hogy a magyar lakosság többsége Oroszországgal szimpatizál?
Aki Ukrajnával szimpatizál, az bizony elfelejti, hogy anno mikor még a Szovjetunió létezett, Ukrajna is a része volt, és azt sem szabad elfelejteni, hogy az 56-os forradalomkor nagyon sok ukrán ült azokban az orosz tankokban! Csak szólok.
Ugye aki az oroszok ellen van, azok többsége úgy gondolom, hogy idősebb korú ember hazánkban (főleg aki élt ugye 56-ban, csak még gyerek volt mondjuk), de akkor nekik is üzenem, hogy itt nem csak az oroszok, de az ukránok is nyakig benne voltak abban, amit anno elszenvedtünk 56-ban (meg utána is).
Szóval aki Ukrajna mellett van, az szerintem alapvetően 2 dolgot lát.
1. Egy megtámadott ország védekezik (és összvissz ennyi)
2. A támadó fél az a bizonyos Oroszország, akit ők annyira gyűlölnek
Igen, Oroszország támadott, de ezt a támadást az ukrán vezetőség provokálta ki amerikai nyomásra. Ukrajna is csak egy báb.
Amerika bábja, elsősorban, de a lényeg, hogy miért is nem érdemes Ukrajnát támogatni, az az, hogy például ami fegyvert odaküldenek, annak felét ellopják, ami pénzt odaküldenek szintén nagy részét ellopják, lényegében maffiaállamnak is lehetne hívni Ukrajnát, mert jószerivel az.
A kisebbségek jogait (beleértve az oroszokét is) a sárba tiporják, a sorozási korhatárt ha jól tudom felvitték 65 (!) évre, lassan már ott tartunk, hogy a nőket is behívják (nyilván nem fogják, az kontraproduktív lenne), kiprovokálják lényegében a harmadik világháborút ezért belődöznek rakétákat pl:. Lengyelországba, majd később közli az amerikai hírszerzés, meg a lengyel légvédelem, hogy ezek ukrán rakéták voltak, persze eleinte azt közölték az amerikaiak (a pentagon), hogy orosz rakéta volt (hát mi más), a demokrácia hazájának, és Európa felszabadítójának a köntösébe tetszeleg, miközben egy korrupt maffiaállam, a NATO-hoz való felvételét akarja és sürgeti (remélhetőleg soha nem veszik fel, mert az egyenlő a harmadik világháborúval egyrészt, másrészt azzal gyengül a NATO, meg ha majd később az EU-hoz is csatlakozik, akkor gyengül az EU is), az ukránok mindenkit orosz ügynöknek vagy kémnek címkéznek aki bármilyen kritikát mer megfogalmazni Zelenszkij ellen, de lassan már a nyugat sem akarja támogatni Ukrajnát, mert rájönnek lassan arra, hogy ennyi pénzt nem érdemes belenyomni ezekbe, mert eredménye nincs, plusz a nagy részét a támogatásoknak lenyúlják. Arról nem is beszélve, hogy most itt ez az Izrael-Palesztin ellentét is, és a nyugatnak Izrael fontosabb is.
Zelenszkij hiába adja ki a nyilatkozatokat arról, hogy kilométereket haladnak előre, mert nem haladnak 1 métert sem, állóháború van jelenleg (vagy inkább befagyott), akármennyi fegyvert kapnak a felét ellopják, pénzt ellopják, nem tudja nyugati támogatás nélkül kihúzni 1 hétig sem, erre bejelenti Brüsszel, hogy Ukrajna újjáépítésének 50%-át (!) fedezi (költségvetés), kérdem én miből?
Kárpátaljáról még nem is beszéltem, de akkor azt hagyjuk is, mert a lényeget azt már leírtam, és abba ez is beletartozik.
Jövőre az USA-ban választás lesz, a háború feltehetően addig biztos, hogy tartani fog, aztán reméljük, hogy a republikánusok nyerik (Trump-al az élen), mert az nekünk inkább lenne jó, mint rossz. Biden amúgy is alkalmatlan, leszámítva a mögötte álló vezetést, a külügyminisztériumtól kezdve, a hírszerzésen át mindenki, profik, ez tény.
Az Izrael-Palesztin konfliktus meg annyiból "jó", hogy most kapott a nyugat (USA) egy másik alternatívát, hogy melyik a fontosabb? Izrael vagy Ukrajna? Feltehetően neki mindegyik, hisz ő a világ csendőre és a szabadság földje, ugye? Na mindegy hagyjuk.
Akik az oroszok ellen vannak, azok az ukrán rezsim mellett vannak, azoknak üzenem főként ezeket az infókat (amiket remélek egyébként, hogy már tudtak), és átgondolják e, hogy kit támogassanak.
"Oroszország támadott, de ezt a támadást az ukrán vezetőség provokálta ki amerikai nyomásra"
Total bolond vagy es osztod az orosz propagandat.
Az írásod olyan elvakult, hogy hihetetlen. Bekezdésenként:
Persze, az ukrán katonák is benne voltak az elnyomó szovjet birodalom hadseregében, de azért nehogy már őket hibáztassuk.
Hogy az ukránok provokálták a támadást? Belpolitikai dolgokkal nem igazán lehetne. És persze a kisebbségekkel szemben tényleg nem voltak szentek, de mi sem támadtuk meg Romániát vagy Szlovákiát. Ez a duma az orosz direktíva, a casus belli az invázióra és ezt mindenki látja aki kicsit is érti mi van körülötte.
USA nyomására provokált? Ezt mégis mi bizonyítja azon kívül, hogy Putyin és magyar szócsöve Orbán ezt mondják. Semmi. És ha igaz is lenne, akkor is az Putyin hibája lenne, ha felült volba rá.
Ellopják a fegyvert amit odavisznek? Kik? Hova rakják? Még 1-1 kézifegyvernél csak-csak lehetne, de tankokat, rakétákat, légvédelmi ágyúkat? Plusz erre és a pénz eltételére sincs bizonyítéka senkinek, csak úgy ideböfögöd. A pénzre lenne is esély, de hol nem lopja a politikai elit a zsetont? A fegyverekkel meg védik az országot nem is értem hogy írhatsz ilyen sületlenséget, hogy lopják.
A háborús hírközlés mindkét oldalon ferdít, mert mindkettő erősnek akar látszani.
Az amerikai választásokig fennmarad a háború? Mert még az is az ő hibájuk, hogy az oroszok azóta sem álltak le? Vagy esetleg azt a direktívát akatod elővezetni, amit Orbán is sugall folyamatosan, hogy véget érne a háború, ha Ukrajna megadná magát, és legjobb esetben feladná az ország területének harmadát. (De akkor ezt kiabáld akkor is, ha minket megtámadnak!)
Összegzésképp:Az USA provokációja igazolatlan pletyka. Igen, sok ország támogatja Ukrajnát, mert az aggresszorok ellen fel kell lépni. Ez nem is öntetlenség, de ha engedik, akkor nem állnak meg Ukrajnánál. És ha legyengül Oroszország az nyilván a nyugatnsk jó. De ha az oroszok abbahagynák, vagy el sem kezdték volna a támadást, nem lenne ez. Ukrajnától pedig ne legyen elvárás, hogy megadják maguk.
De igy is felvezethetem, hogy kinek hiszünk jobban? Az USA-nak és a nyugati országoknak, akik nagyon nem szentek, de legalább szólásszabadság, szabad sajtó és demokrácia van. Vagy az orosz és kína vezette blokknak, agol egy ember van, az ellenzékiek eltűnnek, kiesnek az ablakon, vagy egy rejtélyes rakéta lelövi a repülőjüket. Kínában meg szociális pontokat vesztesz, és kisemmiznek majd eltűnsz, ha "Micimackó" ellen vagy. (A mesét csak a hasonlóság miatt is betiltották)
Orbán vezet minket át az utóbbi blokkba, és te ünnepled. A nyugati politika is undorító, és rengeteg a mutyi, de pl. 9/11 sem baleset/terror volt. De ha választani kell, tényleg oda akarsz tartozni, ahol a hangos ellenvéleményért is halál jár?
Nem állok az oroszok oldalán, de Ukrajna oldalán meg pláne nem.
A magyarok oldalán állok. Talán még az EU oldalán is, de Ukrajna abszolút nem illeszthető be ide. Tudom, hogy Európa része, de az unió része ne legyen, az nekünk több veszteség, mint haszon.
Nem vagyok elvakult, az oroszok sem ártatlanok, az ő részükről is fellehetne hozni jó pár negatívumot is, ami lényegében meg őket nem tünteti fel pozitív színben, DE (!) én globális szinten gondolkodom, tehát nem azt nézem, hogy Ukrajnának vagy Oroszországnak mi a jó, hanem a világnak, vagy legalábbis az uniónak mi lenne a jó, csak sajnos az EU is olyan már amilyen, nem működik egyszerűen megfelelően. Ez nem olyan, mint az USA (nem állok mellettük sem egyébként).
Szóval összegezve, én nem állok se az ukránok, se az oroszok mellé, de aki támogatná Ukrajnát, az köpjön fel, és álljon alá.
11-es voltam
#14 bolond vagy es orosz bérenc.
Ukrajnanak eselye se lett volna EU tagsagra, amiert most megis fontolora vettek, az az orosz aggresszio.
xDDDD :'D
"Orosz bérenc"
Ez tipikusan az ukrán propaganda. Aki kritikát mer megfogalmazni Zelenszkij ellen, vagy Ukrajna ellen, az máris orosz kém, meg ügynök, meg BÉRENC. :DDD
Az egyedüli bolond az te vagy.
#15 és 17
Én a magam részéről lepontozom a válaszod, mert szerintem is felmondja az orosz propagandát, és szerintem sincs igaza, a bolond és a bérencezés lezülleszti a beszélgetés szintjét. Nyilván nem kap érte pénzt, hogy ezt írja csak (szerintem) nem jól látja a dolgokat. De próbáljunk értelmesen beszélni, és nem provokálni.
xDDDDD
Oké. Te meg az ukrán propagandát nyomod, akkor te meg ukrán bérenc vagy, ergo hazaáruló is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!