Miért van az ,hogy a magyar lakosság többsége Oroszországgal szimpatizál?
A szovjet megszállás idején jól éltek. Például kapun belüli munkanélküliként vagy túlfizetett proliként. Még akkor is volt mindenkinek állása, ha semmi hasznot nem tett a munkahelyén. Bármelyik proli akár tetőtér beépítéses házat épített, Ladával, vagy akár balatoni nyaralóval. Ezek után ne vágynák vissza a szovjeteket?
Akiktől azt hallottam hogy "hajrá Oroszország!", azok így gondolják. 6 elemivel is a csúcson voltak, akár gyárigazgatóként vagy TSZ-elnökként. De proliként is.
"a magyar lakosság többsége Oroszországgal szimpatizál"
EZ az állítás nem igaz, ettöl kezdve a kérdésnek nincs értelme!
Csak a kommunisták szimpatizálnak a ruszkikkal. Egy normális Magyar okád a minket megszálló, forradalmainkat leverő, szutykos orkoktól.
Ugye a fidesz szíve csücske, mondjuk dugig van kisz meg egykori mszmp tagokkal, de hát a komcsi már csak komcsi marad.
"Egy normális Magyar okád a minket megszálló, forradalmainkat leverő, szutykos orkoktól."
De az országot megcsonkító nyugattól is, meg egy részét elcsatoló Ukrajnától is.
Azt hogy élőben kikkel beszélsz, és mit tapasztalsz, azt nem tudom, de az én ismerettségi körömben, talán egy ember van, aki az ukrán-orosz ellenállásban "tartózkodik", aki szerint az ukránok ugyanolyan rosszak, mindenki más (én is) azt mondja, hogy az oroszok hunyók ebben.
Az, hogy a nyugattal szemben is ellenérzések kelnek az emberekben, az két okra vezethető vissza. Egyrészt a migránsokkal szembeni befogadó politikájuk nem jön be a többségnek, de a legnagyobb ok, hogy a kormánypropaganda a közmédiában, a rádióban, a Facebookon (Megafon), plakátokon, újságokban, mindenhonnan ömleszti a népre, hogy Soros, migráns, Brüsszel, Gyurcsány. Ezzel a négy varázsszóval pedig mindenki fejében elültette a gonosz háttérhatalmak gondolatát, és viszi a Robespierre és Hitler által tökélyre fejlesztett stratégiát, a közös ellenség képével, a "bűnösök" megnevezésével.És mivel szinte a teljes médiát irányítják már nagyon hosszú évek óta, és sulykolják bele ezt az emberekbe, ezért működik, és elhiszik. (Nagyon sokan pedig nem is gondolkoznak, amit a tévében látnak/hallanak az igaz)
Talán pont ez az egyetlen nehézsége most Orbánnak, hogy a magyarok még nem érettek meg az évtizedes agymosás után sem arra, hogy az orosz-magyar barátságról teljesen nyíltan beszéljen. Ahhoz kéne 1-2 generáció még. Éppen ezért mondják "elítéljük az orosz aggressziót", de közben minden megnyilvánulásukban támogatják őket, és semmiben sem segítjük Ukrajnát, aki ebben a konfliktusban tulajdonképpen a nyugat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!