Az új személyi igazolványok tényleg tartalmaznak nyomkövető chipet?
Passzv chip hogyan működhet nyomkövetőként? Ha addig ki kellene bírnia, akkor kell benne lennie valami akkumulátornak. Talált már ilyet valaki?
"Milyen funkciókat lát el a chip?"
Adatokat tárol, pont ugyanazt, ami a kártyára is rá van nyomtatva. Akár meg is nézheted, ha a telefonodon van NFC.
"nem tudom, van-e benne"
Ha hátulról egy lámpával megvilágítod, akkor láthatod. Bankkártyánál is.
De akkor ilyen alapon a bankkártyád is nyomkövető, hisz rögzíti annak a helyét és időpontját, ahol tranzakciót hajtottál végre. És sokkal jobbnyomkövető lehet, mint egy személyi, mert gyakrabban használod.
Ha lenne benne aksi, akkor már felfedezte volna 100 ezer másik, aki viszont kettétörte.
#15 Igen, a bankkártyádon keresztül is kémkednek utánad, de azt sem kötelező folyamatosan magadnál tartanod, míg a személyidet igen. Az sem szükséges, hogy tudj róla, elég, ha közel mész valamilyen leolvasó berendezéshez.
A mai világban nem baj, ha bizonyíték van egy "konteóra", a média akkor is el fogja hallgatni vagy konteónak fogja beállítani. Egyébként így belegondolva akkor se feltétlenül kell bele aksi, ha aktív chip van benne. Működhet pl. mozgási energiával is, ahogy a felrázós zseblámpák.
Aranyosak az ilyen kérdések, mert ha egy kicsit gondolkodik az ember akkor rögtön rájön, hogy van benne igazság amin elindul, de aztán egy nagy butasággá növi ki magát.
Kérdező
A személyiben van chip. Ahogy leírták adatokat tárol és az azonosítást teszi lehetővé. Nem szeretem hogy már kötelezően ujjlenyomatot is kell adni hozzá, nekem is vannak ezzel fenntartásaim.
de chip van a bankkártyádban is és ha használsz bármiféle pontgyűjtőt, telefont, számítógépes rendszert saját azonosítóval - mint most is itt a gyakorit - akkor te bizony "nyomon vagy követve". Meg tudják mondani a napodat hogy merre jártál, hova mentél be, mit vettél, kivel beszéltél telefonon, elektronikusan, sokszor azt is miről beszéltél - ezért jönnek fel a reklámok rád szabva azonnal.
A személyidre éppen úgy nincs ehhez szükség, mint ahogy a covid oltásba sem kellett semmit beletenni.
Ha hiszel abban hogy nyomkövetővel akarnak megfigyelni akkor arra sokkal egyszerűbb módok is vannak, ahogy a covid oltás konteókon is nevettem sokat, hiszen mindenki kap egy tucat kötelező védőoltást, ha bárki bármit bele akar tenni egy oltásba akkor nem kell ahhoz új járványt kirobbantania, egyszerűen beleteszi abba amit minden csecsemő megkap még születése után a kórházban.
Ne a személyidben levő chiptől tarts, inkább foglalkozz azzal, miért is akarják megszüntetni a készpénz használatot! Az tényleg tudna nekünk visszavonhatatlan károkat okozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!