Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A balosok miért nézik le a...

A balosok miért nézik le a fizikai munkásokat?

Figyelt kérdés

Ez sokszor vitatéma, hogy mennyi diplomás és mennyi szakmunkás kéne egy országba meg kit mennyire engednek tanulni, de azt lássuk be, hogy tényleg sok büfészak főleg humán területeken, amiknek semmi munkaerőpiaci értéke nincs és kár arra pénzt költeni, hogy ezeket fenntartsuk, amikor azokból az emberekből lehetnének tök hasznos szakmunkások is, akikre nagyon is szükség lenne.

Nem értem miért kell annyira tolni ezt a mantrát, hogy mindenkinek egyetemre kell járni és a munkások lúzerek, nem leszünk összeszerelő üzem, stb. Tisztában kéne lenni a realitásokkal, egy budai orvos vagy ügyvéd gyereke természetesen nem lesz soha munkás, de aki egy kis faluban születik nehéz körülmények közt, annak igenis jó kitörési lehetőség, ha kitanul egy szakmát és 18 évesen munkába áll. A cigányokat sem arra kellene ösztönözni, hogy megasztárok legyenek, hanem inkább asztalosok, építőipari munkások, pékek, pincérek, stb.

Azt hiszem még Magyar Bálint, oktatási miniszter mondta anno, hogy nem szabad a gyerekeknek 14 éves koruk előtt kézbe venni a csavarhúzót vagy a kalapácsot, mert sérül a fejlődésük. Hát aki azután veszi kézbe a szerszámot, az valószínűleg ki is ejti.

2023. nov. 25. 14:25
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
40%
Engem az zavar, hogy fizikai munkát végeznek.
2023. nov. 25. 17:59
 12/24 DK-s ***** válasza:

#11-nek:

Fizikai munkát végeznek, vagyis mind fizikai erőnlét, mind állóképesség és kitartás tekintetében, biztos hogy jobbak mint te.

Nem ez zavar inkább? XD

2023. nov. 26. 09:45
 13/24 Lord Gauldoth ***** válasza:

Nem a balosok. Ez egy társadalmi probléma, amiben azért kis igazság van. Mármint igen, van diplomás (tanult) de egyébként mégis buta (szakbarbár) ember, nem is kevés. És van aki nem végzett még adott esetben főiskolát sem, de mégis értelmes. Mindkettőre van rengeteg példa de azért van korreláció is. Az egyetemet végzett emberek nagyobb százaléka értelmes, mint aki csak 8 általánossal bír. (Bár ugye azért a fizikai munka elég tág fogalom, de ha a gyári betanított munkásról beszélünk, köztük ritka a diplomás).

Hülye példával élve, ha jön mögötted az autópályán egy BMW, miközben te Opelt vezetsz, nem biztos, hogy meg fog előzni. Lehet ő egy olyan BMW-s, aki ritkán hajt gyorsan, és lehetsz te az az Opel Corsas, aki tövig nyomja a gázt, de ha csak a fotót mutatják neked, és meg kell tippelned, hogy lesz-e előzés.... Na ezért vannak akik lenézik a fizikai munkásokat.

De hogy úgy válaszoljak, amiért máris kaphatok egy jó lepontozást, akkor van ebben is korreálció, hogy a jobbos nem nézi le a fizikai munkást. Mert nagyobb átlagban tartoznak maguk is ebbe a körbe.

2023. nov. 27. 13:41
 14/24 anonim ***** válasza:

"Ez sokszor vitatéma, hogy mennyi diplomás és mennyi szakmunkás kéne egy országba"

Csak ezt nem aszerint vitatják, hogy mit dobtak egy dobókockával, hanem a jövő technológiai fejlődésének függvényében.

"Tisztában kéne lenni a realitásokkal"

Így van, az a realitás, hogy azon munkákat, amiket te itt hirdetsz, robotok fogják elvégezni a jövőben és a szakmunkások éhenhalnak majd.

Míg egy egyetemet végzett embert egy diplomával a zsebében bármire könnyebb átképezni.

"aki egy kis faluban születik nehéz körülmények közt, annak igenis jó kitörési lehetőség, ha kitanul egy szakmát és 18 évesen munkába áll."

Ez nem tudom, hogy hogy releváns, mert ez simán csak érvelési hiba.

Te azt gondolod, hogy itt emberek azt mondják, hogy vagy diplomája legyen valakinek, vagy semmije, mert még a semmi is jobb, mint egy szakma, miközben nem ez a helyzet.

Ha egy diplomát tudna szerezni, akkor azzal sokkal jobb helyzetbe kerülne ő is és a következő generáció is. Nyilván a szakma is jobb, mint a semmi, de attól még a kitörés nem lesz sikeres.

"A cigányokat sem arra kellene ösztönözni, hogy megasztárok legyenek, hanem inkább asztalosok, építőipari munkások, pékek, pincérek, stb."

Senki nem erre ösztönzi őket.

Másrészt meg, pont az a probléma, hogy azt a fals képet nevelik a gyerekekbe, többek között te is, hogy majd szakmunkás lesz, nem kell rendesen dolgozni és kap milliókat.

"Azt hiszem még Magyar Bálint, oktatási miniszter mondta anno, hogy nem szabad a gyerekeknek 14 éves koruk előtt kézbe venni a csavarhúzót vagy a kalapácsot, mert sérül a fejlődésük."

Ez nem tudom, hogy hogy releváns, mivel ez annyiról szól, hogy ne legyen gyerekmunka, de látom téged még ez se rettent el.

"Hát aki azután veszi kézbe a szerszámot, az valószínűleg ki is ejti."

Akkor miért arról szól a kérdésed, hogy diploma vagy szakma? Miért nem arról, hogy a szakmunkásokat még fiatalabban kell elkezdeni képezni? A jelenlegi rendszerben 14 alatt nem kell semmi ilyesmivel foglalkoznuik és láthatóan ez mégse zavar.

"Fizikai munkát végeznek, vagyis mind fizikai erőnlét, mind állóképesség és kitartás tekintetében, biztos hogy jobbak mint te."

Ez ugye valami vicc? Amikor legutoljára mi kétkezi munkához hívtunk valakit, akkor ránézésre max 50 kiló volt, csont és bőr, aki a nap felében "szünetet" tartott.

2023. nov. 27. 14:22
 15/24 DK-s ***** válasza:

#14-nek:

Megint a szokásos általánosítás, ráadásul a részletek ismerete nélkül.

A te EGY negatív tapasztalatodból vonsz le általános konzekvenciát? Bexarás.

Ezen kívül ott van még az az aspektus is, hogy a kétkezi melósok jelentős része addig megy el a lazaságban, ameddig engeded. XD Az az 50 kilós melós könnyen lehet, hogy egy szigorúbb főnök alatt annyit teljesítene egy nap alatt, mint nálad egy hét alatt. Verte a faxát, és a pénzét így is megkapta. Melyikőtök volt az ostoba? XD

Kőműves vagyok, úgyhogy ne akard nekem bemutatni a segédmunkásokat. Akit h'lyére lehet venni, azt fogják is.

2023. nov. 27. 19:45
 16/24 anonim ***** válasza:

"Megint a szokásos általánosítás, ráadásul a részletek ismerete nélkül."

Nézd, oké, hogy hülye vagy, de akkor legalább ne hirdesd. Te kezdted az egészet általánosítással, szóval annyi gerinced legyen, hogy ne ezzel a szánalmas kettős mércével gyere.

"A te EGY negatív tapasztalatodból vonsz le általános konzekvenciát? Bexarás."

Te kezdtél el általánosítgatni, szóval most sikerült magadat lejáratnod. :D

"Az az 50 kilós melós könnyen lehet, hogy egy szigorúbb főnök alatt annyit teljesítene egy nap alatt, mint nálad egy hét alatt"

Te tényleg nem vagy százas. :DDD

Én a vásárló vagyok, nem a főnök. Ha nem tudsz olvasni, akkor húzzál vissza az általánosba és előbb fejeszd be azt.

"Verte a faxát, és a pénzét így is megkapta. Melyikőtök volt az ostoba? XD"

Leginkább te.

Ő meg mínuszban volt, mert a főnöke is megmondta, hogy szar munkát végzett és 2-szer újracsináltatta vele.

Nem lett jobb.

"Kőműves vagyok, úgyhogy ne akard nekem bemutatni a segédmunkásokat. Akit h'lyére lehet venni, azt fogják is."

Téged lehet a leginkább hülyére venni ezek alapján. :DDDD

2023. nov. 28. 04:04
 17/24 DK-s ***** válasza:

#16-nak:

XDXDXD

Most már tudom, hogy "ki" vagy.

Az okoska tulaj aki mindig mindent jobban tud, csak épp közben fizet mint a katonatiszt, mindenféle kamura.

A segédmunkások órabérben vannak, vagyis a rezsidíja NEKED lett elszámolva. TE fizetted ki a xar munkák ismételteni elvégzését.

Azt meg ne sűrűn hidd el, amit a vállalkozók mondanak. Rendszeresen egyeztetnek a melósokkal, hogy mikor-mit kell hazudni. Akár hiszed, akár nem, rengetegszer előfordul hogy le vagyok baxva valamiért rendesen, természetesen a tulaj előtt. Majd amikor már elment, a főnök szól folytassam úgy ahogy eredetileg mondta.

ha egy alvállalkozó melósa elbaxva csinál valamit, akkor mindig azt mérlegeld, hogy a vállalkozónak érdekében állhatott -e?

Mert ha igen, akkor 99% hogy ő adott trehány munkára utasítást, utána pedig ha a tulaj okoskodik, jön a "színház".

2023. nov. 28. 19:54
 18/24 anonim ***** válasza:

17: Én diplomásként simán leraktam a laminált padlót az egyik ismerősömnél 2 hete, különbül, mint a "szakik".

Az pedig, hogy ilyenbe részt veszel, inkább a sztereotípiát erősíti, miszerint végtelenül alantas és primtív lények vagytok.

(1-es voltam)

2023. nov. 29. 17:05
 19/24 DK-s ***** válasza:

#18-nak:

Azt "látom" hogy diplomás vagy, mivel büszkélkedsz vele, hogy le tudtad rakni a laminált-padlót. Ennyire nem vagy képben a fizikai munkákkal.

A lányom 13 évesen csinálta meg ugyanezt, a szobájában, youtube-ot használva.

Egyébként pedig nem azt kell eldöntenem hogy részt akarok -e ilyenben venni, hanem azt, hogy másnap még ott akarok -e dolgozni? Egy-egy trehánykodás, amire utasítást kapok, százezres tételek a vállalkozónak.

Csak egyszer kellene keresztbe tennem neki. Több alkalmam már nem lenne.

Egyébként pedig az építőipar erről szól. Ha egy megbízó szerződésben megállapodik valamiről egy vállalkozóval, az nem jelenti azt, hogy bármi köze lenne a vállalkozó munkásaihoz! Sem számonkérésben, sem munkakiadásban! Engem nem érdekel hogy a tulaj mit dumál, nem tőle kapom a fizetésem. Ha ellentmond a nekem kiadott utasításnak, akkor emelem a telefont, és hívom a vállalkozót! Boxolják le ők.

2023. nov. 29. 18:49
 20/24 anonim ***** válasza:
Nem büszkélkedés, világ életemben én festettem a saját lakásom, meg cserepeztem a tetőt, a lényeg, hogy vannak diplomások, akik nincsenek rászorulva a patkánykodó prolikra. Rólad is süt az alsóbbrendűségi tudat, amit fontoskodással, arcoskodással és okoskodással kompenzálsz. Szerencsére messze kerülöm a közeget, amiben mozogsz, válljon egészségedre. biztos mindig lesznek balf.szok, akiket átverhettek. Csak nehogy legyen, aki végül majd a fogaitokat veri ki, a főnöködével együtt.
2023. nov. 30. 15:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!