A Kádár-rendszerben is tele voltak Budapest buszai szarszagú csövesekkel meg kéregetőkkel?
Figyelt kérdés
2023. nov. 23. 20:36
11/11 anonim válasza:
Én a Kádár-korszakban voltam gyerek. Nem voltak csövesek. 1990-ben Olaszországban nyaraltam, ott láttam először, hogy piszkos emberek kéregetnek az utcákon. Adtunk is nekik aprót anyukámmal, valamint sokkolt minket a látvány (együttérzéssel). A kilencvenes évek elején nálunk is megjelentek.
Valóban volt KMK, de mindenkinek volt munkája, csak az nem dolgozott, aki nem akart, vagy rokkant volt. Azért se lehetne ma visszahozni a KMK rendszert, mert nem tudna mindenki elhelyezkedni. Pont azért is lesz sok emberből hajléktalan, mert nem talál jól fizető állást, vagy leszázalékolják és nulla ellátást, vagy nagyon keveset kap. Azok a rokkantak nem hajléktalanok, akik családdal élnek, vagy van vagyonuk, tartalékuk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!