Mit szóltok hozzá hogy már Románia is jobb gazdaságilag mint Magyarország?
Romániára igaz az hogy előre megy nem hátra, míg Magyarországra a fordítottja igaz.
"szép egyenes vonalunk lenne"*
egy admin javítsa már ki légyszi
ma 19:42
Melyik grafikont nézem meg? Azon az látszik, hogy míg mindenki a környékünkön meredeken nőtt addig mi szép lassan haladtunk.
Nem csinálom meg a házidat, de nézd meg 2002-2010 között messze mi nőttünk a legkevesebbet(az átlag felét se tudtuk), 2010 óta meg hozzuk a többi régiós ország szintjét, kicsit felette is vagyunk.
Sejtettem, hogy ezt is a buta Fideszesnek kell :D
2005-nél régebbi adatot nem találtam de az akkori 63%-ról 2007-re sikerült lemenni 61%-ra. AIC mutató, actual individual consumption.
Románok 38-ról 46-ra mentek,
Csehek 69-ről 71-re,
Lengyelek 54-ről 57-re,
Szlovákok 58-ról 64-re.
Ezek voltak a jó évek, amikor még nem volt válság.
[link] ha akarsz a gazdasági válság adatain is szörnyülködni
2010-2022 között már több adat van:
Magyarország 60-ról 72-re mentünk fel,
Románok 45-ről 88-re(de ez nekem sántít, ha mondjuk a csehekhez viszonyítjuk)
Csehek 71-ről 83-re,
Lengyelek 66-ról 86-ra,
Szlovákok 71-ről 73-ra.
Röviden 2005-2007 között a többiek átlagban 5%-kal közeledtek az EU átlaghoz, mi 2%-kal leszakadtunk.
2010-2022 között a többiek 19,25%-ot közeledtek az EU átlaghoz, mit 12%-ot. (ha román adat nélkül nézzük akkor 11,3 az átlag, mert azért nehezen hiszem, hogy a romábok lehagyták fogyasztásban a cseheket, lengyeleket de már a spanyolokat is, holott még a románok járnak ki epret szedni Spanyolországba és nem fordítva )
ma 11:14
Mikor csökkent Magyarország államadóssága forintban az elmúlt 30 évben?
A költségvetés hány százalékát fordítottuk államadóság finanszírozásra Feri idejében és most mennyit?
Tehát nem én keresem a statisztikát az igazamhoz, mert érdekes módon ezt a másik ellenzéki jólértesült találta ki, hogy a fogyasztásban kell a jólétet mérni, hanem te amikor beböfögsz hülyeségeket közben meg nem érted a kontextust.
A GDP arányos államadósság aminek van értelme, mert tudod nagyon nem mindegy, hogy mennyiből kell kifizetned az adósságod érdekes módon csökkent 2009-hez képest. Ez 2002-2010 között melyik évben sikerült? (megsúgom egy évben se)
"Tehát nem én keresem a statisztikát az igazamhoz..."
<>
"A GDP arányos államadósság aminek van értelme..."
Azért ezen a kommenten nem ártott volna dolgozni még egy kicsit.
ma 12:46
Miért szerinted mi számít? Az hogy mennyivel tartozol vagy az, hogy a fizetésedhez képest az mennyi? Ha 150 ezerből élsz akkor te könnyebben kiköhögsz 50 ezer forintot, mint 100 ezret az aki 400 ezret keres?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!