Az olimpia elleni pályázat bukás lett?
Ugye anno a 24-es olimpia ellen nagyon ment az ellenzék
S, és végül nem is lesz megrendezve. De szép lassan így is minden pénz bele lesz pumpálva, csak olimpia nélkül (lásd a 250 milliárd forintos Csepeli stadion...) Akkor igazából hiba volt lenyomni az olimpiai pályázatot?
(Abszolút Fidesz ellenes vagyok, és szerintem is sokkal több jobb helyre mehetne az a pénz, de várható volt, hogy ettől függetlenül úgyan úgy épülnek majd a dolgok és bele lesz pumpálva a pénz)
Nemcsak stadion kell oda. Olyan közlekedési infrastruktúra, ami elbírja azt a rövid ideig ott levő, de iszonyatos mennyiségű embert.
Namost ma a normál napi tömeget is alig bírja el a közlekedési infrastruktúra (mind az autók, mind a közösségi közlekedés szintjén).
Budapest infrastukturai fejlesztése igen csak indokolt most is. A közvetlen perem vidékről bejáróknak nagyon kellene minél több alternatíva. Vagy például az olimpai falura is elvileg az lett mondva, hogy diákszállók lesznek belőlük, amire szintén nagy szükség lenne. Csepel kitakaritása, egy csomó minden eldozerolása szintén rövid távon várható. Ezeket részben támogatással sikerült volna kivitelezni, azzal a kb. 1,7 milliárd dollárral amit kaptunk volna. Nyilván lett volna extra kiadás, és ezzel közül tényleg sok olyan dolog van, amit sem akkor, sem most nem kellene megcsinálni/megépiteni, de tudjuk milyen az országunk vezetése...
Az az igazi kérdésem, hogy erre akkoriban lehetett számítani? Eszükbe sem jutott, hogy olimpia nélkül is apránként össze lesz hozva minden?
"szép lassan így is minden pénz bele lesz pumpálva, csak olimpia nélkül"
Szerintem itt vagy pici tévedésben. Szerintem a szükséges ráfordításoknak ezek csak töredékét képviselik
Ráadásul ha most egy tervezett stadionépítéstől eláll a kormány, akkor annak nincs különösebb presztízsbeli következménye, míg ha bevállaltál egy olimpiát, akkor a beruházásokat akkor is illik teljesíteni, ha éppen a nagyon másra kellene a pénz.
"Eszükbe sem jutott, hogy olimpia nélkül is apránként össze lesz hozva minden?"
Még ha igazad is lenne: apránként. Mondjuk 30 év alatt, nem 5. És lehet, hogy nem minden, nem úgy.
Már a kérdésed is egy hazugság.
A pályázatot Tarlós, meg a kormány nyújtotta be az olimpia rendezésére.
A momentum összegyűjtött annyi aláírást, hogy népszavazás dönthessen róla, akarják-e az emberek vagy sem, ne pedig bomlott agyú politikusok.
Erre Tarlós és a kormány lef.sta a bokáját, hogy nehogy már valamiben az emberek dönthessenek és gyorsan visszavonták a pályázatot.
Pedig ha ők a többség és az emberek azt akarják amit ők, akkor akár olyan eredmény is születhetett volna, hogy rendezzünk olimpiát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!