Szavaznál egy Momentum Mindenki Magyarországért koalícióra?
Bárkire szavaznék, akinek esélye van elzavarni a mostani csapatot.
De az általad említetteknek sincs erre esélye.
Nem.
Vagy a teljes ellenzék összefog, vagy nem szavazok.
Nem támogatom Fidesz hazaáruló kollaboránsok millás fizuját, pozícióját.
Én igennel szavaztam, de tényleg függ attól, hogy kik indulnak még, milyen feltételekkel. Alapvetően az egyéni körzeteken múlik itthon a végeredmény, nem azon, hogy melyik listának hány %-a van. A jelen választási törvény szerint viszont csak akkor állíthatsz listát, ha majdnem minden körzetben indítasz jelöltet. Azaz egy DK-s és egy Momós lista egyéni jelöltjei egymás esélyeit kannibalizálnák, így 30-35% körül is simán vinne a Fidesz 1-1 körzetet. Lenne DK, Momó, Kutyás, MH és F. jelölt, meg 1-2 kamupártos jelölt minden körzetben.
Így matematikai esélye nem lenne. De ha úgy fogjuk fel, hogy úgyse mennek el sokan szavazni 2026-ban, és nincs valódi tétje, akkor lehet szárnyat próbálgatni. Nem ezt kommunikálják jelenleg, és nem is túl racionális külön listát állítani.
Én szavaznék. Ez a két párt az, ami a legszimpatikusabb számomra, ha összefognának az még jobb lenne. Szerintem több területen pl gazdaság, külpolitika könnyen egyetértés jutnának. Ha a Mindenki Magyarországa vissza tudja fogni a Momentum kultúrbalos hülyeségeit, akkor nagyon jó koalíció lenne.
Bár a Momentum akkor lenne a legjobb, ha jobban hasonlítana az Európai testvérpártjaira (a Renew Europe többi tagpártjára) pl a Német FDP-re, vagy az osztrák NEOS-ra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!