A Fidesz hogyhogy örül az Argentín elnökválasztás eredményének, ha a győztes pont a Fidesszel ellentétes nézeteket vall?
Javier Milei libertariánus jelölt nyert Argentínában, a Fideszes médiában örömünnep van.
De miért? Milei az USA és a dollár legnagyobb támogatója, a BRICS-et viszont utálja, meg Kínát is.
Emellett gazdasági elképzelései is pont a Fidesszel ellentétes, mert pont az állami szerepvállalás radikális lecsökkentését hirdeti.
Kínlódnak, hogy a világ túlsó felén, ahol nem nagyon ismerik Orbánt és rendszerét, még találjanak egy szövetségest maguknak.
Ahol ismerik Orbánt, leginkább az EU-ban, ott közutálatnak örvend.
A libertáriusok annyira ostobák, hogy nekik minden kommunista, ami meghagyja az államot. A fideszre nagyon is hasonlítanak, a fidesz is a végletekig lecsökkenti az állami szerepvállalást. Az egészségügyből kivonul, az oktatásból kivonul, a fogyasztási cikkek terén jelen sincs, más területeket is kiadnak koncesszióba magáncégeknek. Hasonlítanak a fideszre, a fidesz minimális állami szerepvállalást működtet. Nem is működik, lásd az infláció elleni sikertelen ténykedésüket.
# 3 A fidesznek nem célja az infláció leszorítása, alibi intézkedéseket hoztak csak. A jobboldal a szabadpiacba nem szeret belenyúlni, ami mint látható, nem is működik, és nyűglődünk is a drágulás miatt.
Én libertáriusként tényleg örömünnepet járok, de ha a kormány is örül ennek, hát akkor valszeg nem sok fogalmuk van róla, hogy kicsoda Milei és mi is az a libertarianizmus.
Valszeg tudatlanságból örülnek, vagy mert azt hiszik, hogy a jobboldal az ott is valami nacionalista kollektivizmust jelent, miközben (ahogy írod is) pont ellenkezőleg, ott valódi piacpárti, jobboldali politikáról van szó, aminek kapitalista alapja van.
Én is örülök Milei győzelmének mivel támogatom azt az irányvonalat.
Viszont én nem is vagyok Fideszes. USA-párti libertárius vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!