A kormány mikor hoz rendeletet végre az iskolai zaklatások komolyabb szankcionálására?
Félreértések elkerülése végett: küzdeni kell az ilyen esetek elharapózása ellen, a kirívó történéseket meg kell torolni, DE
ne essünk át semmilyen tekintetben a ló túloldalára.
1. A "biztonság", a "erőszak nélküli iskola" megteremtésének jelszavával ne z ember életének egy újabb tere legyen a totális megfigyelés, ellenőrzés áldozata.
2. Vegyük tudomásul, hogy (bizonyos keretek között) ilyen az emberi természet! Amit nem lehet, és nem is szabad erőszakkal/állandó kontrollal megváltoztatni. Neveléssel lehet és kell is próbálkozni.
13: hidd el, 20-on éve is voltak ilyen esetek. Csak nem csinált belőlük a sajtó szenzációt.
És nem hinném, hogy x bántalmazott nyugalma fontosabb lenne, mint 10x ember nyugalma. Ismétlem, a probléma kezelve van. Lehet jobban, alaposabban, de az nem igaz, hogy nem törődnek a témával.
(Ha valaki kitalálná, hogy meg kell szüntetni a világon az emberölést, ezért 24 órában mindenkit követnének, mit szólnál, Bár, gondolom, helyesnek tartanád.)
Az meg, hogy a tanárok (úgy testületileg) nem foglalkoznának a problémával, egyszerűen hergelés a tanárok ellen.
"Az meg, hogy a tanárok (úgy testületileg) nem foglalkoznának a problémával, egyszerűen hergelés a tanárok ellen."
Amikor én jártam suliba, általánosban és középiskolában is látványosan leszarták, hogy kit és kik zaklatnak. Amikor egyszer annyira megvertek valakit, hogy amellett már nem lehetett elmenni, mert délután a szülőnek is a tudomására jutott, annak sem lett semmi következménye.
A tanárok pontosan tudják, hogy kik azok, akiket zaklatnak az osztályban és kik a zaklatók.
Óóó gyerekek, legyen már öröm bódotta, hisz a liberális, haladó eszmék győztek az iskolákban.
Az én csúnya elnyomó időmben, az ilyen zaklatásos témák egy kiadós ordítással/tockossal csírájukban lettek elfolytva, most meg a tanár csúnyán sem nézhet a pujára...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!