A kormány miért az összes magyar nevében nyilatkozik pl nemzeti konzultációknál?
Ha nem értesz egyet akkor vissza lehet küldeni úgy is.
Ha minden ellenzéki szavazó elküldené simán lehetne 20% is a 95%
Demokrácia alapja, hogy szavazunk.
Ha a szavazók nem veszik a fáradtságot, hogy szavazzanak, attól még érvényes a szavazás, még ha hivatalosan nem is az, csak nagyszabású közvéleménykutatás
Kit kérdeztek meg? Az összes magyar választópolgárt.
Innentől aki úgy gondolta, hogy fontos a véleménye az elmondja, aki nem válaszol az önmaga döntött úgy, hogy elfogadja azok véleményét akik válaszolnak. Tehát a nem válaszolók ezzel, hogy a kérdésre nem válaszolnak, maguk döntenek úgy, hogy ez lesz "a magyarok" véleménye.
Ahogy a választáson is van. Minden választásra jogosultnak van lehetősége szavazni. Attól mert a fele otthon marad a szavazás még érvényes lesz és az lesz "a magyarok" döntése. Ahogy pl. egyes országokban az EP választáson 30% vesz csak részt, még sem kérdőjelezi meg senki, hogy "a szlovákok" választották meg azokat a szlovák EP képviselőket, holott alig 22% ment el szavazni a szlovák választók közül.
De otthon is ez van. Ha anyád megkérdezi mi legyen ebédre, de csak az öcséd válaszol, hogy legyen palacsinta, akkor palacsinta lesz és ez lesz úgymond a család véleménye. Hisz a többiek nem mondtak semmit, pedig őket is kérdezte.
#5 Tökéletesen bemutattad az átlag ballib szavazó agymosottságát ezzel a mondatoddal. Még csak meg sem próbáltad kideríteni mi is volt az a "kokárdázás" egyszerűen beszoptad a ballib propagandát.
Segítek kicsit, mert hátha...
Egy civil szervezet, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület indította el azt a Nemzetiszalag Mozgalmat 2002-ben, hogy mivel március 15-t csak pár nappal követi az április 7-i választás, hogy a polgárok "március 15-től egészen a választásokig viseljék a nemzet egységét szimbolizáló hagyományos kokárdát.".
A nemzeti egységet szimbolizálva MINDEN választópolgár.
Ezt követte egy tévés műsor, amiben az MSZP képviselője, politikusa látványosan LEvette magáról a kokárdát és kijelentette - ő, az MSZP politikusa - hogy csak az viseli a kokárdát március 15. után aki fideszes.
Vagyis NEM a fidesz tette a kokárda viselést politikailag megosztóvá, hanem az MSZP - a dk korábbi elődpártja, mert ezzel akartak politikai előnyt szerezni a választások előtti héten, hogy ellenségeskedést szítanak a magyar emberek között.
Szó sem volt arról, hogy az viselje a kokárdát aki támogatja Orbánt - épp ellenkezőleg, az MSZP használta választási propagandaként, hogy azzal mutassák meg az Orbán ellenességüket a híveik, hogy nem viselik a kokárdát.
6, teljesen igazat adok neked, aláirok mindent, amit mondasz, egyetlen egy kiegészitéssel:
Én nem vagyok sem kormányon lévő politikus, sem, a kormányon lévő párt politikusa, de még ellenzéki politikus sem vagyok, nekem az égvilágon semmilyen befolyásom, vagy lehetőségem sincs változtatni bármiben is az ország sorsán. Én egy szavazó magyar polgár vagyok, aki elmondja a véleményét.
#9 Én sem értem, hogy van arra ideje, hogy ide ilyen kérdéseket kiírjon, de sajnálja az időt arra, hogy válaszoljon egy nemzeti konzultációs kérdéssorra.
Mi lenne ha tényleg elmondanák a véleményüket a kormányellenes szavazók is? Akkor nem mondhatná a fidesz, hogy a magyarok 95%-a ezt vagy azt akarja.
Már persze csak akkor ha nem válaszolnának ők is pont ugyanúgy, mint a kormánypárti szavazók. De pont emiatt megy az ellenzéki pártoktól a hergelés a nemzeti konzultáció ellen, mert jól tudják, hogy ezekre a kérdésekre a kormányellenes szavazók is pont így válaszolnának többségében.
Ezért ment a propagandájuk a népszavazás előtt is hogy ne szavazzanak az ellenzékiek egyáltalán, hiszen csak ezzel tudták megakadályozni, hogy egyértelmű és kötelező eredménye lehessen, hiszen az ellenzékiek és kormánypártiak is hasonlóan vélekednek ezekben a dolgokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!