Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem értik meg az emberek...

Miért nem értik meg az emberek hogy egy ilyen korrupt vezető még ha akarna sem tudna lemondani?

Figyelt kérdés
Ez nem úgy megy hogy lemond aztán éli tovább az életét mintha mi sem történt volna. A családjának és a saját anyagi biztonságának elengedhetetlen része hogy a hatalom megmaradjon. Meg ki is nevetnék amit szintén nem vállalhat be. Ebből csak előre lehet menekülni, hátra nem.
2023. nov. 18. 00:20
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
0%
#7: Igazán? Először is: neked vannak szüleid, nagyszüleid? Őket is tudatlanoknak tartod? Akkor nem csoda, hogy te is ilyen lettél. Mellesleg a DK-nak van a legidősebb szavazótábora. Gyurcsányék rendezvényein sosincsenek túl sokan, de akik jelen vannak, többnyire 65 felettiek. Az ő elvett 13. havi nyugdíjukat Orbán adta vissza. Ők, mégis a DK-ban hisznek, és abban a Gyurcsányban, amelynek a regnálása alatt kis híján államcsődbe jutott Magyarország és immár 17 éve az ország egyik legelutasítottabb politikusa, akit még a többi ellenzéki párt is utál (legutóbb épp Donáth Anna esett neki).
2023. nov. 18. 06:45
 12/12 A kérdező kommentje:

Egy nagyszülőm él még és igen sajnos tudatlannak tartom. Ettől függetlenül persze szeretem, de politikai témában elég nehéz vele bármiről is beszélni.

Nem csoda hogy ilyen lettem? Milyen? Most ezt tegyük tisztába. Amikor azzal érvelsz hogy azért vagyok tudatlan, mert a nagyszüleimről ezt gondolom akkor ott tekintély elvű érvelési hibát követsz el. Az hogy valaki idősebb, az nem érdem, hanem egy állapot. És bár sokszor segítség lehet, de nem garantálja hogy egy körülötte zajló adott folyamatra jobb rálátással rendelkezik vagy jobban megérti mások motivációját. Sokkal jóhiszeműbben és naívabban áll hozzá az egészhez és nem is feltételez semmi rosszat. Gyakran elhangzik az a kulcsmondat is egy-egy vissza kérdezés után hogy mit miért gondol úgy ahogy: "Mert a TV-ben ezt mondták".. És azt nem kell ellenőrizni, mert szerinte "Ugyan miért hazudnának?" És ezt így szó szerint. Tehát összességében még csak nem az a baj vele hogy esetleg valamiről mást gondol, mint én vagy más ember hanem az az út ahogyan ő oda eljut. Nem rossz szándék vezérli, alapvetően jót akar csak ezzel a naivitással pont nem jót tesz. Ő hogyha neki valaki azt mondja "Én vagyok a jó ember, és azért vagyok itt hogy mindenkit megvédjek és mindenkinek jobb legyen." akkor ő ezt kanyar nélkül beveszi. De ha például egy teljesen másik politikai párt propagandája jutna el hozzá és azt fogyasztaná akkor maholnap már ő arra szavazna. Nem érdekelné és nem érdekelte soha hogy például amikor egy politikai erő egyik szereplője mond valamilyen vádat egy másikra hogy akkor a másik fél is hallgattassék meg vagy hogy erre akkor guglizzunk rá több forrásból hogy milyen bizonyítékok vannak erre vagy arra a kijelentésre. Nem az igazság érdekli hanem az hogy mit szeretne hallani. Ha azt hallja amit szeretne, ami megnyugtatja akkor nincsen vele több dolga. Mert ő megnézi a "híradót" és ott miért hazudnának, hát az a híradó. És nem csak ő ilyen. Hanem kb ez az egész generáció.

Gyurcsány Ferenc-el kapcsolatban nekem üdvözlendő volt Donáth Anna azon megállapítása (még akkor is ha őt magát a volt szdsz-es párt tagjainak szellemi unokáiból delegált közösségének tartom) miszerint aki Gyurcsányra szavaz az Orbánra szavaz és Gyurcsány Ferencnek el kellene tűnnie a politikai közéletből ahhoz hogy bárkinek is legyen esélye leváltani a Fideszt. Orbánnak ő úgy kell mint egy falat kenyér. Ha annyira kártékony és gonosz lenne az ország számára akkor már rég eljárást kellett volna indítani ellene és eltűntetni a politikai pöcegödörben de hogy hogyisnem erre a mai napig nem került sor, na vajon miért? És én Annáékat sem értem hogy erre a kijelentésre miért csak ennyi év és ennyi 2/3-os nyerés után került sor? Miért kellett ezzel a felismeréssel ennyi évet várni?

2023. nov. 18. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!