Ha ujrajatszanank Koppány és István király küzdelmet kinek az oldalára alnatok a kuzdelemben?
Istvánera aki törvénytelenül akart trónra jutni.(mivel a mi törvényeink szerint a legidosebb ferfi rokon lesz a vezér nem.a fiú mint a keresztenyeknel)
eltorolte a kultúránkat és a vallasunk ahogyan eltunk, és mind ezt nagy arányú külföldi konkrétan német beavatkozással tette.
Vagy Koppanyera aki a pogány törvény szerint kovetkezet az uralkodó sorban és követe ősei hitet és kultúráját.
És a nép is ot támogatta többségében.
(Ha választás lett volna tuti Koppány nyer)
Ti mit gondoltok Istvánnak kellet nyernie de Koppány lett volna az erkolcsileg helyes döntés?
Tekinthetjuk Koppány vezért egyfajta martirnak?
Erkölcsileg enis azt érzem hogy Koppányal lennék övé volt az igazság.
De akor lehet elsoportek volna minket a nyugati népek idővel.
Hiába vertük meg őket Pozsonynal idővel megint összefogtak volna ellenünk mert a keresztények nem viseltek volna el a jelenlétük.
És ha csak egyszer veszítünk kiirtottak volna minket mint pogány kutyákat.
Talán ha kibirjuk a török korig ott a törökök és a keresztények között el lehetett volna lavirozni de hogy addig bírtuk volna e mindenki ellen kérdéses.
Amugy Vegulis Géza fejedelem volt az első nyugatsz,,po vajk/István csak második de bennük meg volt annyi tartás hogy nem fekudtek le teljesen oké kereszténységet elfogadtak meg behazasodtak de azért akor meg volt valami szuverenitasunk.
Nem érezzük magunkénak ezt a fajta nyugati társadalmat amiben élünk és főleg nem amiben a nyugatabbra elő népek élnek.
Én voltam Ausztriában az a fajta szabalykovetes itt lehetetlen mert a mi népünk jellemeben is sokkal szabadabb .
Én bennem is néha van egyfajta vágyakozás a pusztai kultúra iránt.
Amit a régi magyarság vagy mostmar inkább az orosz kultúra képvisel .pl orosz zenék vagy ez az orosz életforma bár nem olyan mint az őseink de mégiscsak sztyepei kultúra.
9# István idelyen se voltatok többségben szerintem most se.
Ha több is most a Nyugat parti az azért van mert a pénzüket és az eletszinvonalukat irigyelik nem magát a nyugati eszmét.
Mi népünk mit szeret? Mulatós zenét mellette inni a hazipalinkat meg a bort enni a gulyást meg a halászlét jól szetpaprikazva meg a turorudit
Nincs is jobb a frocsozesnel
Hazi borral es szodaval . 😀
Ez is a magyar keleti kultúra ami maradt belőle legalábbis.
Most mondjatok hogy ezzek nem jó dolgok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!