Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Most hogy a NAV beköpte a...

Most hogy a NAV beköpte a KSH-t, hogy 100e forinttal többet hazudnak az átlagkeresetben, innentől kezdve a kivándorlás, munkanélküliségi, GDP adatok is hamisak?

Figyelt kérdés

Ez a 100 ezer forint eltérés ez nagyon durva egy olyan országban, ahol ilyen alacsonyak a bérek. Gyakorlatilag lehazudták a csillagokat az egekről. És akkor még mindig nincs beleszámítva a közmunka!

Innentől kezdve a KSH tényleg egy Fideszes korrupt bemondás alapú statisztika aminek már azt se lehet elhinni amit kérdez?

Nem rég volt egy interjú a KSH vezetőjével és amint kiderült a GDP számítása is igencsak érdekes.

Valamint én mindig is tátott szájjal néztem amikor a "Nyugatról hazaáramló magyarokról" hadováltak, hogy többen vannak már mint akik kimennek. Ez az én ismerősi körömben úgy néz ki, hogy ismerek kb. 200 ember akik kiköltöztek külföldre majdnem, de senkit azaz 0 embert ismerek aki élt már Nyugaton (nem csak idénymunkára ment ki), aztán visszajött Mo.-ra és visszaállt ötöd annyi pénzért dolgozni. Olyat ismertem csak, hogy fél évre hazajött de csak azért hogy vagánykodjon a verdájával amire Nyugaton szerezte meg a pénzt és itt kiemelkedőnek számít, de addig a fél évig nem is dolgozott, esze ágában sem volt visszaállni a sorba nettó 200 ezerért. Aztán ment vissza Nyugatra.

Továbbá a munkanélküliség kérdése. Statisztikákban csak 4%, én meg az életben, és most Budapestről is beszélek, az ismerőseim 30-40%-a munkanélküli! Van aki önszántából persze, tehát a párja és/vagy a szülei eltartják. De még mérnök informatikus diplomával is ismerek nem is egy embert aki munkanélküli, pedig elvileg borzalmas nagy informatikus hiány van. És akkor még nem említettem a bölcsész, jogi, természet és társadalomtudományi szakon végzett munkanélküliek tömegét.

Ez lehet a magyarázat mindenre? Eddig sem én voltam, hülye és bamba és "nem reprezentatív" mintából következtetéseket levonó, hanem egyszerűen a KSH hazudik? Amint most kiderült hivatalosan is.

2023. nov. 15. 21:13
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
92%

"KSH szerint téves"

Miért is lenne az? Pont azt mutatja ez a statisztika, hogy egy évben átlagosan mekkora havi jövedelemből élnek az emberek. Attól, hogy valaki csak 11 hónapot dolgozott, még abból kell megélni az év összes napján. Van ismerősöm, aki szezonban milliókat keres, majd az év többi napján pihen. Vannak helyek, ahol 13. és 14. havi bért is adnak. Gyakorlatilag az összes gyári munka munkaidőkeretben zajlik, ahol a túlórákat a keretidő végén számolják el (bár ez akár 3 év is lehet). Vannak projekt alapú munkák, ahol nem havi elszámolás van, hanem a (rész)feladat elvégzésekor fizetnek... stb.

2023. nov. 16. 09:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!