Támogatnátok azt, hogy legyen főzés óra az iskolákban vagy nem? Miért?
Általános iskola 7. osztályától lenne, hogy párhuzamos induljon a kémiával, heti kétszer lenne dupla órában.
Egyszerűbb, majd bonyolultabb ételek elkészítését tanulnák és csinálnák rajta a diákok, belevéve a főzés kémiai, biológiai vonatkozásait is.
A kémia tanteremben, és amelyik iskolában van, a laborban történne a főzés. Olyan ételekhez, amikhez sütő kell pedig a menzán.
"Wc papírra sincs pénze az iskolàknak."
túl sokat esznek ezek/isznak ezek a diákok, Észak-Koreában nem kellene annyi budi papír.
Nyilván nem lenne haszontalan, de:
1) Az emberek egyre kevésbé főznek, mert sajnálják rá az időt, szóval kissé okafogyottnak, elavultnak tartom.
2) Ez már egy magasszintű filozófiai probléma, amiben egyáltalán nincs jó válasz, de az iskolának nem feltétlenül az a funkciója, hogy hasznos dolgokat tanítson.
"1) Az emberek egyre kevésbé főznek, mert sajnálják rá az időt, szóval kissé okafogyottnak, elavultnak tartom."
Én ennek éppen az ellenkezőjét veszem észre. Haveri-baráti körben is elég sok más pasi is szokott-szeret sütni-főzni.
Most nincs?
Nekünk anno volt háztartástan és barkácsismeret is. ABC sorrend alapján ketté lett választva az osztály, és egyik fele ide, másik oda ment, aztán félévnél csere.
Nem támogatom, mert:
A, akkor mindenkinek az lenne a baja, hogy vinni kő be alapanyagot;
B, Minden órában lenne egy-egy gondatlan tűzeset, vagy téves riasztás.
"Amikor én voltam iskolás, a gyakorlati foglalkozáson kettémentünk, a fiúk reszeltek, fűrészeltek, javítotak, a lányok főztek, varrtak. Hasznos volt."
Ez az én időmben is így volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!