Melyik pártot látnátok legszívesebben a FIDESZ helyén?
Korábban sokan odaírták, hogy egy új párt kéne. De ez a baj, hogy a Fidesz propaganda bármelyik pártot ami elér már kb. 1% támogatottságot, dgyből összemossa Gyurcsánnyal, és ez elég is ahhoz, hogy ne legyen esélyük. Így nem számít ki jön be újként. Ott van a Mi Hazánk vagy a Momentum is pl. Aztán mára elhitették, hogy ők is Gyurcsány->Soros bérencei.
Egyébként új kéne. A Fidesznél senk sem volt még rosszabb, de az MSZP és utódjaik se legyenek. Azt sem értem emberek hogy szavazhatnak ezekre, akik már bizonyították hogy rendszer szintű bűnözők.
22.
Az összegyurcsányozás csak akkor működik, ha az emberek nem használják a józan eszüket.
Úgy látom, szerencsére egyre többen használják!
Ha újat keresel, egy olyan civil összefogás alakul, akik nem veszik be magukról, hogy ők orbán, vagy gyurcsány.
Politikai Hontalanok Szövetsége.
Ha még nem hallottál róla, van youtube csatornájuk, facebook oldaluk és aktív tagjaik, akik hajlandók tenni a változásokért 😊!
Nem az a baj, hogy nincs aki értelmes és mást keres, mint az eddigiek. Van ilyen is. A baj leírására George Carlin humorista szavait másolom ide:
Képzeld el, hogy mennyire hülye az átlagos ember, és rá jössz arra, hogy az emeberek másik fele még ennél is hülyébb.
A (sikeres) politikusok pedig világszerte rájöttek már hogy a hülyékkel lehet nyerni. Ők a lekönnyebben befolyásolhatók, megvehetők, irányíthatóak. Ha mondjuk a 110 IQ alattiak között 80% a támogatottsága egy pártnak, akkor a többi már majdnem teljesen mindegy. A Fidesz pedig hibátlanul politizál a kevésbé éleseszűek megnyerésére.
Szerintem sok tekintetben a magyar emberek jelentős része nem ostoba, hanem igénytelen,kultúrálatlan és önző.
Sok fideszes ismeeősöm nem hülye, csak mások az igényei és eltérő az értékrendje.Ez valószínűleg igaz lehet a DK-ra is, de egy olyan embert sem ismerek személyesen aki a DK-ra szavazna, úgyhogy ezt kevésbé merem leírni.
"Ha önző és ignoráns állampolgárok vannak, akkor önző és ignoráns vezetők lesznek"
George Carlin
25, 26 válaszoló.
Akik nem szavaztak kb 2 200 000. Ember.
Akik szavaztak, azoknak jó része azért szavazott a fideszre, vagy az összefogásra, mert nincs megfelelő alternatíva számára és akiket kevésbé utál, kisebbik rossznak tart, azok mellé ikszelt, nehogy a másik nyerje a választásokat.
Az is biztos, hogy jópáran az osztogatás miatt voksoltak orbánékra, de azóta kijózanodtak az infláció, árfolyam, dráguló élet hatására.
A PHSZ célja, megszerezni ezeknek az embereknek a támogatását.
Akik vakon hívők valamelyik oldal elkötelezettjei, azok valójában jóval kevesebben vannak, mint ahányan szavaztak a fideszkdnp-re, vagy az összefogásra.
Néhány hónapja jóval kevesebben tudtak még a Politikai Hontalanok Szövetségéről, mindössze tavasszal alakultak, ahogy járják az országot, a tagok aktívan szórólapoznak, folyamatosan nő a támogatottságuk úgy, hogy én sem, sokan mások sem követőik a facebookon, de aktívan segítik őket valamilyen formában.
A kevésbé éles eszűek is rá fognak jönni a személyes megkeresés és az éhezés hatására, hogy nem csak orbán létezik, választhatnak mást is.
Az emberek kezdenek rájönni, hogy a politikusoktól nem várhatunk semmi jót, nekünk civileknek kell rendbetenni ezt a kis országot!
Az elmélet szép, és remélem igazad van, de abszolút nem hiszek benne, hogy lehetséges. Ettől én még megpróbálok majd az eddigi bűnözők ellen szavazni, de Orbán médiauralma és fanatikus hívői mellett kutya nehéz lesz elérni a változást.
Mkközben "like"-oltam a hozzászólásod, kis mértékben méggsem értek egyet a George Carlin idézeteddel. (Vicces, hogy én is tőle idéztem, de szerintem az jobb idézet.)
Önző és ignoráns állampolgárok minden országban vannak. A legjobb helyeken is van pár százalék. És mivel az őszinte, jóhiszemű politikusok elbuknak azokkal szemben, akik a hatalom megszerzése érdekében szemérmetlenül hazudnak, rágalmaznak stb., ezért őszinte politikus sosem nyer. Hiába lát át a szitán az emberek negyede, ha közben van egy 50% aki megszavazza a csalót.
Ezért nem működik a demokrácia sehol. Nem is beszélve arról, hogy nálunk kínai/orosz mintára a demokrácia is kezd eltűnni.
Ui.: Mielőtt valaki megírná, nem mondok ellent magamnak. Mert bár a demokrácia nem működik, monarchiát sem akarnék, pláne nem Orbánnal.
28
Hinni kell benne, hinni kell magunkban, mert ha meg sem próbáljuk, akkor garantáltan nem lesz változás 😊 !
Ez az egyetlen esélyünk, hogy megállítsuk a rombolást.
29. válaszodra pedig azt tudom mondani, igazad van, mindenhol vannak gátlástalan hazudozók, rablók, de csak létezik svájc, skandináv országok, stb... akiknél jóval jobb a helyzet, mint nálunk!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!