A nagyobb vállalatoknál ez a "jó hírnév sértése/hírnévrontás" valami Rákosista attitűd?
Engem kis híján megfenyegettek volt munkahelyemről,hogy ne nyilatkozzak a cégről negatívan közösségi médiában, meg potenciális kollégáknak.Ugyanis, szidtam valakinek a céget, ő pedig elkezdett ott dolgozni és kikotyogta,hogy tőlem ezt meg azt hallott.
Ez teljesen olyan, mint amit a nagyszüleim meséltek, meg, amiket a könyvekben olvasni a Rákosi korszakkal kapcsolatban.
Nem volt elég elviselni, hanem tapsolni is kellett.
Ezek a cégek ugyanígy viselkednek, nem elég dolgozni rendesen, elvégezni a szerződésed szerinti feladataidat, még lelkesedni is kell és nem mondhatsz rosszat a cégről.
Egy munkaügyi perem is volt velük.
Egyrészt, szólásszabadság van, másrészt, mivel bíróságra mászkáltam, jól dokumentálva van minden, nem valótlanságokat állítok,hanem az igazságot, tényekkel alátámasztva.
Ha ez rontja a cég állítólagos, nem létező jó hírnevét, hát így járt, miért kellett szemétkedni.
A szellemi állományt gyarapítottam annál a cégnél, azt hitték hülyének nézhetnek, hát tévedtek.
1.
Mitől hìrnèvrontàs a valòsàg, valòs eset leìràsa, amiben a bìròsàg is elmarasztalta a cèget?
#2 Ha a cégtől kell a munkahely, kell a fizetésed, akkor elvárható hogy legyél lojális ezzel a céggel és ne beszélj róla olyat másokkal ami a cégnek kárt, hátrányt okozhat.
Minden ilyen az forintokban mérhető kárt okoz a cégnek.
Ha nem vagy jó véleménnyel a cégedről akkor ne dolgozz nekik!
De épp ez a lényeg, keltheted rossz hírét, ha igazad van, rágalmazás miatt mondjuk nem tudnak (sikeresen) perelni.
De kirúghatnak, ha ezáltal felrúgtál valami szerződést, amit aláírtál.
5.
Màr nem dolgozok ott.
De akkor mivel fenyegettek?
Verés?
Keresztbe tesznek, hogy ne kapj munkát?
7.
Figyelmeztettek, hogy ne keltsem a cèg rossz hìrèt.
Mert ha igen...?????
Akkor mi történik? Mit mondtak?
"Ha nem vagy jó véleménnyel a cégedről akkor ne dolgozz nekik!"
Ez olyan gáz...
A munkámat adom nekik nem a lelkemet. Miért kellene csak olyan helyen dolgozni amit szeretek. Ennek semmi köze a lojalitáshoz. Az egész per része is csak akkor áll meg ha nagy nyilvánosság előtt mond olyan dolgokat ami alkalmas arra hogy rossz hírnevét keltsen. Bár mondjuk akkor ha írok egy véleményt amiben leírom neten a dolgokat az is annak számít? Mikor fordult ki magából a világ ennyire?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!