Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondolsz arról, hogy a...

Mit gondolsz arról, hogy a kormány és egy rühes párt egyre jobban megmondja, hogy mit szabad az embereknek és mit nem?

Figyelt kérdés

Egyre jobban tudják mi kell a gyerekeknek. Mit láthat a gyerekem a világból és mit nem. Az edukáció helyett inkább a tiltás van jelen. Művészettörténetet már lehet nem is fognak tanulni.

Te így vállalnál gyereket Magyarországon, hogy tudod hogy abba az irányba haladunk, hogy egy idő után eltörlik a személyiségét és olyat adnak neki amit a hatalom gondol?

2023. nov. 8. 21:19
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:

Én nem tudok ebben neki segíteni. Én nem értek hozzá. Én annyit tudok tenni, hogyha érdeklődik egy téma iránt, akkor támogatom az útján. De úgy elég nehéz, ha a hatalom nem engedi tanulmányozni 1-2 témát. A könyvtáraknak már megtiltották, hogy olyan könyveket árusítson, amiben "szerintük káros a gyermekeknek". Ez már 1 lépcsőfok, hogy a történelmi könyveket is átírják. A második vh filmekben rengeteg halott látható. Az nem "káros" a gyermekemnek? :D Én is jópár ilyen filmet láttam és ez így JOBB, mintha egy hamis világban nőttem volna fel. Tökéletes példa erre Oroszország.

2023. nov. 8. 21:54
 12/34 anonim ***** válasza:
21%

Engedi tanulmányozni, csak úgy van vele, hogy szexuális tartalom, majd 18 fölött. Ennyi az egész. Túl dramatizálod.

2023. nov. 8. 21:57
 13/34 anonim ***** válasza:
85%

"A rúzsozó bácsikat nem nézheti meg a kiállításon (de nagy tragédia), de amúgy meg te döntöd el, hogy mit mondasz neki erről"

De én sem vihetem be a kiállításra, akkor sem, ha én meg akarom mutatni neki azokat a bácsikat. Ez lenne a nagy téradás? Az állam mondja meg hogy bevihetem-e a gyerekemet vagy nem és marhára nem én döntöm el. Ha én dönteném el, akkor akár mondhatnám neki itthon, hogy igen kislányom, elmehetsz ha szeretnél, vagy nem kisányom, inkább veszek mozijegyet, nézz egy vígjátékot a barátnőiddel. Ez a szülői szabadság, nem az, amikor az állam nem csak azt határozza meg hogy hova mehet a gyerekem, de még azt is hogy milyen filmeket nézhet meg, hiszen az összes film amiben két aznos nemű között bármilyen romantikus szál felmerül, korhatáros lett.

Ezeket a szülő akkor sem bírálhatja felül, ha így szeretné nevelni a gyermekét.

2023. nov. 8. 21:59
 14/34 anonim ***** válasza:
84%

"Egyik jò intèzkedèse a kormànynak, hogy igyekszik az lmbt tèrnyerèsrlt visszafogni."

És ez mitől jó intézkedés? Mi lesz a következő, kitiltják a vakokat az iskolából, vagy bezárják a mozgáskorlátozott mosdókat, hátha lerokkan a gyerek ha meglátja? Vagy megvonják a támogatást az autistákat segítő szervezetektől? Miért jó hogy direkt keresztbe tesz a kormány egy olyan, segítségre szoruló kisebbségnek, akiknek enélkül is elég nehéz lenne beilleszkedniük a társadalomba?

Nesze neked közösség, sajnálom hogy ilyen önző társadalom lettünk

2023. nov. 8. 22:02
 15/34 anonim ***** válasza:
15%

Pedig a gyermeked biztos 3 napig sírt, mikor megtudta, hogy nem nézheti meg a rúzsozós bácsikat.

2023. nov. 8. 22:02
 16/34 anonim ***** válasza:
22%

Kérdező, ez kétoldalú dolog ám!

Amikor először hallottam erről a botrányról egyszerre két dolog jutott eszembe.

1. Abszurd, hogy egy egész világot bejáró vándorkiállítást nálunk nem nézhetnek meg 18 év alattiak.

2. De az is abszurd, hogy manapság már egy teljesen általános jellegű fotókiállításon is szerepelnie KELLLLLLLL (!!!!) valami LMBTQ-tartalomnak. Miért????

Miért nem lehet idős, szociális otthonban lakó embereket CSAK ÚGY megmutatni? Miért kell direkt egy meleg szoc. otthont keresni? És ott miért a női ruhában levő, magukat nővé cicomázó férfiakat kell bemutatni?

Ez kőkemény ízlésterror, aminek politikai hátszele van.

Említhetném azt a jelenséget, hogy nyugaton ma már nem lehet egy tévé sorozatot úgy készíteni, hogy abban ne szerepeljen legalább egy meleg vagy leszbikus karakter. Miért????

Említhetném, hogy nyugaton már óvodákban akarják népszerűsíteni magukat a ferde hajlamúak.

Ezekre az abszurditásokra természetes ellenhatás a sokat kritizált gyermekvédelmi törvény, ami 18 év alattiak számára megtiltja a deviáns szexuális viselkedés bemutatását ill. népszerűsítését. Én kifejezetten örülök annak, hogy a gyerekemet pl. nem érzékenyíthették óvodában női ruhába öltözött "férfiak". És nem gondolom, hogy az iskolában, pláne általánosban is bármiféle keresnivalójuk lenne.

Én pont akkor gondolkodnék el, hogy vállaljak-e erre a világra gyereket, ha tudnám, hogy neki 5 éves korában már kötelező érzékenyítésen kell majd részt vennie. Nagyon utálom Orbánt, de azzal a mondatával egyetértek, amikor azt mondta: "Van egy vörös vonal: a gyerekeinket hagyják békén!"

2023. nov. 8. 22:03
 17/34 anonim ***** válasza:
78%

"Azért korlátozzák, hogy te döntsd el, mit akarsz neki ebben a témában tanítani"

És ha eldöntöttem hogy szeretném neki megmutatni, akkor mi van? Az rossz döntés? Mert a szülő sem viheti be a gyereket, hiába nevelem máshogy :D

De a könyvesboltban sem nézegetheti az eltiltott könyveket akkor sem, ha konkrétan én küldöm el a könyvesboltba hogy vegyen magának amit szeretne. Szóval nem én döntöm el hogy mit akarok a gyerekemnek megmutatni, hanem az állam szabja meg azokat a lehetőségeket, amiket megmutathatok a gyerekemnek. És ez hatalmas különbség.

2023. nov. 8. 22:05
 18/34 anonim ***** válasza:
83%

"Engedi tanulmányozni, csak úgy van vele, hogy szexuális tartalom, majd 18 fölött"

Milyen alapon tiltasz szexuális tartalmat 18 fölött azoknak a fiataloknak, akik már 12 évesen legálisan dughatnak? Nem ellentmondásos ez egy kicsit?

Két általános iskolás naponta dughat, de a szexualitásról nem olvashatnak, mert még nem múltak el 18 évesek... Kész agyrém, és a sok hülye még tapsol is az ilyen agyament döntéseknek

2023. nov. 8. 22:08
 19/34 anonim ***** válasza:
0%

És ha valaki a szülő akarata ellenére el akar oda menni, akkor mi van? Így mindenki jobban jár. Ha nagyon akarod, meg tudod neki mutatni azokat a festményeket. Akit meg nem akar engedni a szülő, az eleve nem tud menni.

"Eltiltott könyvek" - vedd meg máshol. A legtöbb könyvesbolt olcsóbb, mint a Libri amúgy.

"Szóval nem én döntöm el hogy mit akarok a gyerekemnek megmutatni"

Pedig de.

"hanem az állam szabja meg azokat a lehetőségeket, amiket megmutathatok a gyerekemnek"

Hát még szép. Képzeld, ha mindenki azt mutogatna, amit szeretne állami kontroll nélkül, mi lenne itt... Én is szívesen megmutatnám a gyerekemnek a Szent Koronát, de azt nem mutatják meg senkinek. Meg amúgy gyerekem sincs még, de ez a könnyebben megoldható része a dolognak.

"Milyen alapon tiltasz szexuális tartalmat 18 fölött azoknak a fiataloknak"

Ki akar itt bármit is 18 év fölött megtiltani?

"akik már 12 évesen legálisan dughatnak"

Ez hova van leírva? Xd

2023. nov. 8. 22:19
 20/34 Demion ***** válasza:
79%

"De az is abszurd, hogy manapság már egy teljesen általános jellegű fotókiállításon is szerepelnie KELLLLLLLL (!!!!) valami LMBTQ-tartalomnak. Miért????"

Ez egy világkiállítás volt, ami a világ eseményeit, társadalmi jelenségeit mutatta be. Azért volt ott az a kép, mert a világon vannak melegek is. Ezért kaptak egy darab képet. Ennyi. Ez a nagy LMBTQ-propaganda... Egy kép, és már ettől sík idegek vagytok.

"Van egy vörös vonal: a gyerekeinket hagyják békén!"

Ezzel egyetértek, jó lenne, ha a Fidesz végre leszállna a gyerekeinkről és nem politikai propagandaeszközként használná őket.

2023. nov. 8. 22:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!