Most, hogy az ország egyik felét Kina, a másikat meg Oroszország veszi meg, nem lehetne rendezni egy Békemenetet, "NEM LESZÜNK GYARMAT" molinóval az élén?
"Könyörgöm, azzal teszünk nekik keresztbe, hogy több magyar céget szeretnénk, mint külföldit?"
Ha ez a kijelentésed igaz lenne, akkor miért is csábítanak ide külföldi cégeket keletről? Akkor pont nem tennék, hanem magyar startup-okat tolnának.
"Felháborító, hogy nem a külföldi érdekeknek szeretnénk állandóan felszolgálni?"
Bocs, itt nem külföldi érdekről van szó, hanem szabályos versenyfeltételekről.
Tegyük fel, hogy a gyereked futóversenyre megy, de őt és csak őt botokkal szétverik előtte a "fair" verseny jegyében. Te azzal egyetértesz? Ha nem, akkor itt sem kellene, mivel a két eset ugyanaz.
Vannak külföldi cégek, akik rendben betartják a törvényeket, korrekt fizetéseket adnak a magyaroknak - nem úgy mint a magyar cégek -, és még akadályozzák őket a kormány idióta döntései.
"Pedig kell."
Tájékozatlanság lvl 9999.
Tudom, tudom fake news, inkább olvas el.
"Mióta okolható egy kormány azért, hogy egy egyébként nem állami cég hogyan viselkedik?"
Ugye ezt nem gondolod komolyan? Milyen sötétnek kell lennie valakinek, hoyg ezt komolyan le tudja írni?
Szóval az állam, akinek feladata, hogy a cégek, emberek betartsák a törvényeket, szabályokat, szerződéseket, annak nem érted, hogy miért kell ellátnia a feladatát?
A kormány hozzá a törvényeket, amit a cégeknek is be kell tartani, a kormánynak pont arra vannak a kényszerítő eszközei, hogy ezt elérje, mert ez a feladata.
Most egyébként azt sikerült leírnod, hogy szerinted még embereket is végezhetne ki egy privát cég és ahhoz se lenne semmi köze a kormánynak...
Ez röhej.
Miért kommentelsz politikai témában ,ha nem vag ytisztában az állam feladataival?
"Ha ez a kijelentésed igaz lenne, akkor miért is csábítanak ide külföldi cégeket keletről?"
Miért zárja ki a kettő egymást? Nem nulla külföldi céget akarnak, hanem szeretnének több magyar céget.
"Bocs, itt nem külföldi érdekről van szó"
Dehogynem. Olcsó munkaerő jut itt nekik mindenféle adókedvezményekkel, miközben gyarapodnak a milliárdjaik. Ez egy befektetés. Itt érdekek döntenek. Ha megéri neki, jön, ha nem meg nem.
"hanem szabályos versenyfeltételekről"
A magyar kormány dönti el, hogy melyik céget fogadja be a magyar versenyszférába és melyiket nem. Aki bármelyik kormánynak ezt a jogát megkérdőjelezi, az egyszerűen hülye.
"de őt és csak őt botokkal szétverik előtte a "fair" verseny jegyében"
Semmi analógia nincs a kettő között.
"Vannak külföldi cégek, akik rendben betartják a törvényeket"
Szerinted az itt levő, rendben működő cégeknek szól, amit belinkeltél? Elolvastad egyáltalán ezt a cikket? Felfogod, hogy miről beszélgetünk?
"korrekt fizetéseket adnak a magyaroknak - nem úgy mint a magyar cégek"
Nyugat-Magyarországon. Keleten ugyanaz a cég ugyanazért a munkáért fele annyi fizut nem ad.
"Tudom, tudom fake news"
Nem fake news, ne tévessz össze a dk-fidesz színvonallal, mert azt egyelőre te képviseled a személyeskedéseddel. Nem tudom, feltűnt-e, hogy a világon semmi köze nincs a Samsungnak sem az oroszokhoz, sem a kínaikhoz.
"Szóval az állam, akinek feladata, hogy a cégek, emberek betartsák a törvényeket"
A törvény betartása mindenkinek a saját feladata. Az államnak az a feladata, hogy amikor szabálytalanságot lát, akkor szankciókkal lépjen fel.
"A kormány hozzá a törvényeket, amit a cégeknek is be kell tartani"
Pontosan. A cég felelőssége, hogy betartja vagy nem. Az állam felelőssége az, hogy igazságszolgáltatást végezzen.
"Most egyébként azt sikerült leírnod, hogy szerinted még embereket is végezhetne ki egy privát cég"
Hülyeségekkel állsz elő.
"Miért zárja ki a kettő egymást? Nem nulla külföldi céget akarnak, hanem szeretnének több magyar céget."
Önmagában nem, csak ahogy a fidesz csinálja és panaszkodnak róla a nyugati cégek.
Ha ide csábítod őket, hogy aztán keresztbe tegyél nekik mondván, hogy magyar cégeket akarsz, az hülyeség, mert akkor ne csábítsd őket ide.
Amúgy onnan is tudjuk, hogy nem igaz, hogy a nyugati cégek sokkal több támogatást kapnak, amikor idejönnek a magyar cégekhez képest.
"Dehogynem. Olcsó munkaerő jut itt nekik mindenféle adókedvezményekkel, miközben gyarapodnak a milliárdjaik."
Látod, semmi köze ennek a külföldi érdeknek, mert amiket leírtál, azok mind a magyaroktól függnek.
Miért nincsenek megadóztatva akkor rendesen, ha ennyire gyarapodnak?
Amúgy a milliárdjaikból adnak korrekt fizetést a magyar embereknek a magyar cégekkel ellentétben. Mészáros kifejezetten alacsony bért ad a multikhoz képest.
"A magyar kormány dönti el, hogy melyik céget fogadja be a magyar versenyszférába és melyiket nem. Aki bármelyik kormánynak ezt a jogát megkérdőjelezi, az egyszerűen hülye."
Most lehülyézted magad, mert az előbb még az sem jött neked össze, hogy a kormány feladata betartatni a törvényeket.
Amúgy nem, a kormány erről nem dönthet. Ez EU szinten van szabályozva és bárki bejöhet az országba a cégével. Látszik, hogy közöd nincs a jogi kérdésekhez.
"Semmi analógia nincs a kettő között"
De.
Az EU-s jog szerint igazságos versenyt kell biztosítani. A kormány nem teszi meg, ezért szólaltak fel a német cégek. A futóversenyes analógia ugyanez. Egy gyerek egy általa fair versenyen részt vesz, ami annyira fair, hogy megverik mielőtt indulhat.
"Szerinted az itt levő, rendben működő cégeknek szól, amit belinkeltél? Elolvastad egyáltalán ezt a cikket? Felfogod, hogy miről beszélgetünk?"
Én felfogom, mivel tudom miről van szó, mivel ismerek is embert, akinek a cégét maffiamódszerekkel szerezték meg.
Ha jól a céged, akkor pár ember beállít, tesz egy szar ajánlatot, hogy megvennék, ha nemet mondasz, akkor másnap a NAV jön.
"Nyugat-Magyarországon. Keleten ugyanaz a cég ugyanazért a munkáért fele annyi fizut nem ad."
A magyar cégek meg sehol nem adnak ezzel versenyképes fizetést.
Amúgy az árak is változnak ország szinten, szóval nyilván nem fogsz mindenhol ugyanannyit keresni, mert nem is költesz ugyanannyit.
"azt egyelőre te képviseled a személyeskedéseddel"
Ez személyeskedés, mivel én nem személyeskedtem, viszont azzal vádolsz, szóval most magadat tetted a dk-fidesz szintjére. :)
"Nem tudom, feltűnt-e, hogy a világon semmi köze nincs a Samsungnak sem az oroszokhoz, sem a kínaikhoz."
Figyelj, most se személyeskedek veled majd, nem tudsz olvasni.
Nem tudom feltűnt-e, de direkt kihangsúlyoztam, hogy annak ellenére, hogy nincs köze, még így se tudja betartatni velük a törvényeket.
Tanulj meg olvasni.
"A törvény betartása mindenkinek a saját feladata. Az államnak az a feladata, hogy amikor szabálytalanságot lát, akkor szankciókkal lépjen fel."
Nem, a kormány feladata, hogy mindenkivel betartassa a törvényt és aki nem tartja be, azt megbüntesse.
Mindenki maga arról dönthet, hgoy ismerve, hogy milyen büntetést kaphat betartja-e vagy sem, de neki nem a feladata. A mindenkori kormány feladata ez.
Idézzünk, akkor wiki-t is, mert neked magas a középiskolás tananyag, ahogy látom.
Az állam feladatai közül idézek: "társadalmi rend fenntartása, törvényekkel és rendfenntartó szervekkel (bíróság, rendőrség)"
"Pontosan. A cég felelőssége, hogy betartja vagy nem. Az állam felelőssége az, hogy igazságszolgáltatást végezzen."
Kevered a dolgokat, de nagyon.
A kormány felelőssége, hogy betartassa a törvényeket. A cégé, hogy betartja-e. A két dolog nem ugyanaz és mi az előbbiről beszélünk.
"Hülyeségekkel állsz elő."
Nem beszélsz magyarul, miről beszélünk? Nem sikerült felfognod, hogy kifejezetten leírtam, hogy a Samsung nem kínai, de még azzal sem sikerült összehozni, hogy a magyar jogszabályok szerint működjenek.
Általános iskolás szintű olvasási képességgel rendelkezel.
"Önmagában nem, csak ahogy a fidesz csinálja"
Nem vagyok hajlandó újra leírni, hogy miért nincs a kettőnek semmi köze egymáshoz.
"Ha ide csábítod őket, hogy aztán keresztbe tegyél nekik"
Nem tett nekik keresztbe. Nem értesz a témához, az a probléma. Csak médiát olvasol, magát a témát pedig a legkevésbé sem ismered. Ezért van az, hogy ott hitetik el veled a marhaságot, ahol akarják.
"Amúgy onnan is tudjuk, hogy nem igaz, hogy a nyugati cégek sokkal több támogatást kapnak, amikor idejönnek a magyar cégekhez képest."
Ezt a kérdést nyitva hagyom gondolkodásra, hátha...
"Látod, semmi köze ennek a külföldi érdeknek"
Mi a góc lenne egy cég érdeke, ha nem az, hogy minél jobb dealt kössön?
"mert amiket leírtál, azok mind a magyaroktól függnek"
Mivel a magyaroknak is érdeke, hogy legyenek külföldi cégek az országban, csak ne ilyen túlsúlyban, mint most.
"Miért nincsenek megadóztatva akkor rendesen, ha ennyire gyarapodnak?"
Ezzel a kérdéseddel az országgyűlési képviselődet keresd meg.
"Amúgy a milliárdjaikból adnak korrekt fizetést a magyar embereknek"
Az ország nyugati részén. Itt keleten rabszolgabér van. Ugyanaz a cég. Ugyanaz a munka. Fele akkor nincs a fizetés.
"Mészáros kifejezetten alacsony bért ad a multikhoz képest."
Istenem...
"Most lehülyézted magad"
Nem hülyéztem le magam, tessék fejleszteni azt a szövegértést, mert nem megy.
"mert az előbb még az sem jött neked össze, hogy a kormány feladata betartatni a törvényeket"
Te azt mondtad, hogy a kormány a hibás, ha a Samsung megszegi a törvényt. Igen, ezt az orbitális baromságot te mondtad, ha kell, be is idézem. Én ezt kifogásoltam. Olyanokat adsz a számba, amiket sose állítottam.
"Ez EU szinten van szabályozva és bárki bejöhet az országba a cégével."
Nem jöhet be bárki. Az adott tagállam nem köteles befogadni bárkit. Négy területen is beleköthet, kitilthatja vagy átmenetileg korlátozhatja a határain belül az adott céget. Látszik, hogy közöd nincs a jogi kérdésekhez.
"A kormány nem teszi meg"
Továbbra sem vagy hajlandó elmondani, hogy miben sérül a nyugati cégek versenyképessége, ha több magyar cég lesz, mint eddig.
"Én felfogom, mivel tudom miről van szó, mivel ismerek is embert"
Hát hogyne ismernél :D
"A magyar cégek meg sehol nem adnak ezzel versenyképes fizetést."
Ember, jártál már te a Tiszántúlon? Atyaúristen...
"Amúgy az árak is változnak ország szinten, szóval nyilván nem fogsz mindenhol ugyanannyit keresni, mert nem is költesz ugyanannyit."
Ne haragudj, de neked tényleg elmentek otthonról. Ugyanazért a munkáért ugyanaz a jutalom - ez lenne az igazságos. Ennek semmi köze ahhoz, hogy mennyi kilója a sárgarépának. Az legyen az én problémám, miután ugyanannyi fizetést kaptam, mint a nyugat-magyarországi kollégám.
"mivel én nem személyeskedtem"
#11 válaszod tegnapelőtt 15:00-kor: "Milyen sötétnek kell lennie valakinek, hoyg ezt komolyan le tudja írni?"
"Nem, a kormány feladata, hogy mindenkivel betartassa a törvényt és aki nem tartja be, azt megbüntesse."
Tehát ha én úgy döntök, hogy pofon vágok minden harmadik járókelőt, akkor az a kormány hibája, mert nem tartatja be velem a törvényeket. Ne viccelj már...
"Mindenki maga arról dönthet, hgoy ismerve, hogy milyen büntetést kaphat betartja-e vagy sem, de neki nem a feladata."
Rendben. Ha valaki majd elkövet ellened valamit, akkor ne a bűnözőt hibáztasd, mert neki nem feladata betartani a törvényt. Orbán a hibás.
"Az állam feladatai közül idézek: "társadalmi rend fenntartása, törvényekkel és rendfenntartó szervekkel (bíróság, rendőrség)""
Csakhogy ennek messziről sincs köze ahhoz, amit írtál.
"kifejezetten leírtam, hogy a Samsung nem kínai, de még azzal sem sikerült összehozni, hogy a magyar jogszabályok szerint működjenek"
Nem tudom, milyen összefüggést látsz a származás és a jogszabályok között, de biztosan van az az alkoholmennyiség.
"Általános iskolás szintű olvasási képességgel rendelkezel."
Tájékozódj, mielőtt beégeted magad.
"Nem vagyok hajlandó újra leírni, hogy miért nincs a kettőnek semmi köze egymáshoz."
Nem kell, mivel eddig egyszer sem jött össze ezt leírni.
"Nem tett nekik keresztbe. Nem értesz a témához, az a probléma. Csak médiát olvasol, magát a témát pedig a legkevésbé sem ismered. "
Nyugati multinál dolgozom, de, tudom, hogy hogy működik. Kifejezetten értek a témához.
Te, aki elvárta, hogy linkeljek cikkeket, az nem ért hozzá, ezért kérted, hogy linkeljem.
"Mi a góc lenne egy cég érdeke, ha nem az, hogy minél jobb dealt kössön?"
A fizetés viszont nem a "deal" kérdése. A nyugati cég nem tudja leszállítani a magyar fizetéseket, mert akkor simán nem dolgozna ott senki, ezért a cégnek versenyképes fizut kell adnia.
Ez röhej, hogy szerinted egy pár száz fős foglalkoztatottsággal rendelkező nyugati multi határozza meg a 4 millió magyar fizetését.
"Mivel a magyaroknak is érdeke, hogy legyenek külföldi cégek az országban, csak ne ilyen túlsúlyban, mint most."
Egyrészt, miért lenne érdek? Sokkal erősebb lenne a gazdaság, ha nem lennének ilyen cégek, mindent magunknak termelnénk meg és olyan jók lennénk benne, hogy nekünk lennének multijaink máshol, de még a magyar multikat is sikerül elüldözni.
Másrészt, ha nem ilyen túlsúlyban kellene lenniük, akkor pont az a cél, hogy egy ideig ne csalogassunk ide külföldi céget, amíg a magyar arány növekszik. Legalábbis a logikád szerint ez a racionális.
"Ezzel a kérdéseddel az országgyűlési képviselődet keresd meg."
Ezt érvelési hibának hívják, amit értelmes ember nem követ el.
Csak mondom.
"Az ország nyugati részén. Itt keleten rabszolgabér van. Ugyanaz a cég. Ugyanaz a munka. Fele akkor nincs a fizetés."
Te tényleg nem tudsz olvasni. :DDDD
Szánalmas, hogy valamit kétszer le kell írnom. Na, akkor ezt most olvasd el vagy 3-szor, hátha egyszer felfogod:
Mert nem ugyanakkora a kiadásod az ország egyik pontján, mint másik pontján. Az ingatlan sokkal kevesebb keleti ország részben, mint nyugatiban, ezért drágább bp-en is egy csomó minden.
"Nem hülyéztem le magam, tessék fejleszteni azt a szövegértést, mert nem megy."
De, implicit módon.
Oh, bocs, nem tudod mit jelent az implicit...
"Nem jöhet be bárki. Az adott tagállam nem köteles befogadni bárkit. Négy területen is beleköthet, kitilthatja vagy átmenetileg korlátozhatja a határain belül az adott céget."
Sajnos nem.
Szabad piac van, ami miatt bejöhet, ha betartja az adott törvényeket.
"Továbbra sem vagy hajlandó elmondani, hogy miben sérül a nyugati cégek versenyképessége, ha több magyar cég lesz, mint eddig."
Továbbra sem sikerült felfognod, hogy nem a magyar cégek számáról panaszkodtak a cikkben.
Ezért írtam le már kb. háromszor, hogy nem tudsz olvasni, mert minden egyes kijelentéseddel ezt támasztod alá.
"Hát hogyne ismernél :D"
A haverom unokatestvérének volt cukrászdája, vagy valami ilyesmi funkcióval rendelkező üzlete, ami jól ment, ezért kicsinálták, mert nem akarta eladni.
Nézd, tudom, hogy vidéken mindenki utcaseprő szintig jut, én is agglomerációban lakom és látom, hogy ez a helyzet, de nekem az ismerőseim nagy része mérnökökből, orvosokból, közgazdászokból és vállalkozókból áll, és rálátok ezekre.
Egy bizonyos végzettség felett, te is átlátnád, hogy mi megy az országban.
"Ember, jártál már te a Tiszántúlon? Atyaúristen..."
Volt nyaralónk egy ideig tiszán, igen, tudom mi megy ott.
És mégegyszer, emrt még mindig nem tudsz olvansi.
A magyar cégek szarul fizetnek, ahhoz képest a nyugatiak jobbak.
"Ne haragudj, de neked tényleg elmentek otthonról. Ugyanazért a munkáért ugyanaz a jutalom - ez lenne az igazságos."
Sajnos nem, mivel nem ugyanaz a kiadásod. Ha igaz lenne, amit állítasz, akkor mindenki elvárná mondjuk programozóként a nyugati 3-5 milliós havi fizut, fullremote-ban dolgozni és olcsó országba költözne, pl. Mo.-ra.
A cég neked nem jóindulatból fizet, és ha te komolyan is gondolod, amit leírtál, akkor tőled mentek el.
"Ennek semmi köze ahhoz, hogy mennyi kilója a sárgarépának. Az legyen az én problémám, miután ugyanannyi fizetést kaptam, mint a nyugat-magyarországi kollégám."
De, számít, mivel attól függ, hogy mi számít jó fizetésnek.
Tegyük fel, hogy havi 100 ezret kapnál egy munkahelyen. Ez szarnak számít, igaz? És most képzeld el, hogy a havi kiadásod az adott környékén csak 10 ezer lenne. Így mindjárt egy jó fizetésnek számít.
A versenyképes fizetés bizony az adott környék áraitól is függ. Ha te meg tudsz élni a keresett pénzből az adott szinten, amit szeretnél, akkor a cégnél maradsz. Ennek megfelelően a cég erre a szintre lő a saját keretein belül.
"#11 válaszod tegnapelőtt 15:00-kor"
Bocs, arról nem tehetek ha egy kérdést magadra veszel.
Viszont akkor úgy veszem, hogy beismerted, hogy sötét vagy, egyébként nem vetted volna magadra.
"Tehát ha én úgy döntök, hogy pofon vágok minden harmadik járókelőt, akkor az a kormány hibája, mert nem tartatja be velem a törvényeket. Ne viccelj már..."
Ha a kormánynak nem lenne ebben felelőssége, akkor mindenféle akadály nélkül végigpofozhatnál mindenkit az országban.
A kormány felelőssége, hogy betartassa veled a törvényt és pont ezért nem fogsz tudni végigmenni így az országon, mert a kormány megállít, pontosabban egyik szervezete, a Belügyminisztérium alá tartozó rendőrség.
ÉS igen, váltottak már le kormnáyt elég sok helyen, ahol nem tudták betartatni a törvényeket, mert a rendfenntartás is a kormány feladata.
"Rendben. Ha valaki majd elkövet ellened valamit, akkor ne a bűnözőt hibáztasd, mert neki nem feladata betartani a törvényt. Orbán a hibás."
Alapvetően így van, pontosabban nem Orbán közvetlen, mert a hiba kialakulhatott más szinten is.
Remek példa a terrorelhárítás. Az ő feladatok pl. az is, hogy lekapcsoljanak embereket, akik bombát építenek mielőtt még felrobbantanák, így ha nem tudták lekapcsolni, akkor bizony náluk volt a gond.
"Csakhogy ennek messziről sincs köze ahhoz, amit írtál."
De, erről beszéltem végig. A rendfenntartásnak része a törvények betartatása.
"Nem tudom, milyen összefüggést látsz a származás és a jogszabályok között, de biztosan van az az alkoholmennyiség."
Most azt cáfoltad meg, amit korábban állítottál. Eddig arról beszéltél, hogy számít, hogy valaki külföldi vagy magyar, mert ez alapján támogat a magyar kormány, vagyis ez alapján változnak az érvényes jogszabályok a te elképzelésedben.
Viszont itt már azt írod, hogy mennyire nem számít, elég szánalmas.
Egyébként tényleg számít a származás jogszabály tekintetében, mivel az egyik nemzetközi konfliktushoz is vezethet.
"Tájékozódj, mielőtt beégeted magad."
JA, nekem kellene, amikor nem sikerült értelmezned azt, amit 3-szor leírtam.
Nézd, jelenleg nem az a helyzet, hogy neked van egy véleményed és nekem, és ezeket ütköztetjük. Hanem ott tartnuk, hogy általános iskolás szövegértéssel nem rendelkezel és ezért még mindig az első érvem megértésénél tartunk, mert neked ez se jött össze.
"Nem kell, mivel eddig egyszer sem jött össze ezt leírni."
Szerintem meg csak nem sikerült feldolgoznod az információt.
"Nyugati multinál dolgozom, de, tudom, hogy hogy működik. Kifejezetten értek a témához."
Aki ért a témához, az nem mond olyan hülyeséget, hogy az államot megkerülve ide bárki is behozhatja a cégét. Teljesen világos, hogy lövésed sincs a témáról. Egyszerűen olyan valótlanságokat írsz, amin csak mosolyogni lehet.
"Te, aki elvárta, hogy linkeljek cikkeket, az nem ért hozzá"
Amikor valakit megvádolsz, alapvető cselekedet kellene legyen, hogy alá is támasztod az állításodat. Ezért kell cikket linkelned, nem miattam. Ha magadtól eddig még nem jutottál el fejben, gondoltam, hozzásegítelek.
"A fizetés viszont nem a "deal" kérdése."
Újabb durva tárgyi tévedésed. Az olcsó munkaerőnél jobb dealt nem tudsz mondani egy multicégnek.
"Ez röhej, hogy szerinted egy pár száz fős foglalkoztatottsággal rendelkező nyugati multi határozza meg a 4 millió magyar fizetését."
Légyszíves, mutasd meg, hogy hol mondtam én ilyet. Idézd. Csak idézetet fogadok el, hablatyolást nem. Kezdd el megszokni, hogy nem böföghetsz légvárakat a levegőbe egy vita során.
"Egyrészt, miért lenne érdek?"
Az ország gazdasági helyzete miatt szükség van a külföldi ipari befektetőkre is. Egyébként is az az egészséges, ha van ez is, meg az is, és megpróbálunk valamilyen egyensúlyt kialakítani a kettő között. Orbán erről beszél, nem kicseszésekről. Vért izzadva aggódsz a nyugati cégek hazai jogaiért, most meg hirtelen már nincs is rájuk szükség...
"Másrészt, ha nem ilyen túlsúlyban kellene lenniük, akkor pont az a cél, hogy egy ideig ne csalogassunk ide külföldi céget, amíg a magyar arány növekszik. Legalábbis a logikád szerint ez a racionális."
Teljes mértékben egyetértek.
"Ezt érvelési hibának hívják"
Nem, ezt úgy mondják, hogy nem én vagyok ebben az ügyben az illetékes.
"Mert nem ugyanakkora a kiadásod"
Ne érdekelje a céget a kiadásom. Az érdekelje, hogy a munka, amit rám bíztak, tisztességgel, szakértelemmel el lett végezve, és szemernyivel sem érdemlek kevesebbet, mint a szombathelyi dolgozója, aki ugyanazt csinálja, amit én.
"Az ingatlan sokkal kevesebb keleti ország részben, mint nyugatiban, ezért drágább bp-en is egy csomó minden."
Teljesen irreleváns.
"De, implicit módon."
Nem, egyszerűen csak nem látod az összefüggéseket. Ez nem az én hibám.
"Sajnos nem."
De igen. Megismétlem: 4 területen is kifogásolhatja a befogadó állam az adott céget, átmenetileg korlátozhatja, illetve ki is tilthatja a 4 indok valamelyikére hivatkozva.
"Továbbra sem sikerült felfognod, hogy nem a magyar cégek számáról panaszkodtak a cikkben."
Én sem ezt mondtam. Azt mondtam, hogy a "több magyar céget szeretnénk" kijelentés miatt panaszkodnak. Érzékeled a különbséget a kettő között?
"A haverom unokatestvérének volt cukrászdája"
Igen. Ez mindig így szokott lenni. Az ismerősöm látta, hogy hallotta a szomszédja, hogy a Karcsi látta. Írni bármit lehet.
"Nézd, tudom, hogy vidéken mindenki utcaseprő szintig jut"
Ennyit az intelligenciádról. Nem csak tájékozatlan vagy, hanem beképzelt, arrogáns és ízléstelen is.
"Egy bizonyos végzettség felett, te is átlátnád, hogy mi megy az országban."
Oh, bocsánatot kérek, hogy meg merem kérdőjelezni egy nyugat-magyarországi, magas végzettségű, még nyaralóval is rendelkező ember véleményét. Tényleg nem is értem, hogy egyáltalán hogy jövök én ehhez😂 Nem érzed, mennyire szánalmas ennyire magas lóról nézni másokra? Nem ismersz, fogalmad sincs a végzettségemről. Inkább olvasnál utána annak, amiről vitázol mások lenézése helyett.
"Volt nyaralónk egy ideig tiszán, igen, tudom mi megy ott."
Szóval te, aki évente maximum egyszer lépted át a Tisza vonalát, ha egyáltalán átlépted, jobban tudod, hogy mi megy itt, mint én, aki itt születtem,itt nőttem fel, itt éltem amióta csak vagyok. Azon nem gondolkodtál még, hogy kevesebbet kellene gondolnod magadról? Mert szerintem nyomós okod lenne rá.
"A magyar cégek szarul fizetnek, ahhoz képest a nyugatiak jobbak."
Leírom századjára is, mert magas végzettséggel, mérnök haverokkal, meg keleti nyaralóval a hátad mögött sem tudsz megérteni egy egyszerű mondatot: Kelet-Magyarországon a nyugati cégek szarul fizetnek. Nyugat-Magyarországon ugyanezért a munkáért sokszorosát adják. Ezen neked mit olyan nehéz feldolgozni?
"Sajnos nem, mivel nem ugyanaz a kiadásod."
Semmi köze a munkáltatómnak a kiadásaimhoz. Magánügyem. A munkáltatómnak az a feladata, hogy a munkámat értékelje.
"és olcsó országba költözne, pl. Mo.-ra"
Tehát ennyi idő alatt sem esett le, hogy ez a bérfeszültség a magyar határokon belül van. Gratulálok!
"A cég neked nem jóindulatból fizet"
Hanem azért, mert nála dolgozom. Csakhogy neked ugyanazért a munkáért háromszor annyit ad, mint nekem.
"De, számít, mivel attól függ, hogy mi számít jó fizetésnek."
Teljesen irreleváns. Még ha tényleg ez is lenne a mérleg, akkor sem szamítana jó fizetésnek.
"A versenyképes fizetés bizony az adott környék áraitól is függ."
Hát ez kész😂 Figyelj, haver... Költözz ide keletre, állj be a gyártósorra, és próbálj megélni havonta 133 ezer forintból. Utána menj be a boltba, hasonlítsd össze a nyugat-magyarországi árakkal.
"Bocs, arról nem tehetek ha egy kérdést magadra veszel."
Amit nekem címzel, azt nyilván magamra veszem.
"Ha a kormánynak nem lenne ebben felelőssége, akkor mindenféle akadály nélkül végigpofozhatnál mindenkit az országban"
Akkor felteszem kérdés formájában, hátha így megérted: Ha én minden harmadik járó-kelőt pofon vágok Mucsaröcsögén, akkor azért ki a hibás? Én vagy Orbán?
"mert a kormány megállít, pontosabban egyik szervezete, a Belügyminisztérium alá tartozó rendőrség"
Miután már pofon vágtam egy pár embert, és kihívták rám a zsarukat. Ha ezért nem büntetnének meg a zsaruk, az tényleg kormányzati hiba lenne. Az nem kormányzati hiba, hogy 5 embernek adtam egy-egy pofont.
"a rendfenntartás is a kormány feladata"
A rendfenntartás pedig abban nyilvánul meg, hogy a törvényszegő cselekedektől büntetéssel riasztják el az embereket.
"Alapvetően így van"
Na, hát mondom én😂 Ne is tegyél feljelentést az elkövető ellen, ha betörnek hozzád. Jelentsd fel a kormányt, ott a hiba, nem a tettesnél.
"Az ő feladatok pl. az is, hogy lekapcsoljanak embereket"
Akik törvénysértést követtel el azzal, hogy terrorizmust készítenek elő különböző eszközökkel.
"Eddig arról beszéltél, hogy számít, hogy valaki külföldi vagy magyar"
Nem, én ilyet nem mondtam. Én azt mondtam, hogy nem kicseszés a külföldi cégekkel szemben, hogyha több magyar céget szeretnénk, mint amennyi most van. Ennyit mondtam. Hogy ebbe te miért látod bele azt, hogy nekem számít bárkinek is a származása, az örök rejtély marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!