Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Volt olyan kormányunk 89 óta...

Volt olyan kormányunk 89 óta amely a magyar emberek érdekét képviselte ? Milyen intézkedéseket várnál el egy ilyen kormánytól ?

Figyelt kérdés

A jobboldali illetve baloldali megközelítésre is kíváncsi vagyok.

Illetve a baloldal világnézetét ismerve nem tudom hogy van-e náluk igény a magyar emberek érdekeinek képviseletére az általuk támogatott kormány politikájában ?

2023. nov. 1. 12:09
 1/7 anonim ***** válasza:
25%
Szdsz, MDF
2023. nov. 1. 12:09
 2/7 anonim ***** válasza:
30%
Szerintem a Horn-kormány ilyen volt.
2023. nov. 1. 12:28
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem igazán volt. Hornék próbálkoztak de a maffiát irányító MDF-es politikusokkal ők se tudtak mit kezdeni.
2023. nov. 1. 12:32
 4/7 anonim ***** válasza:
55%

Nem volt ilyen, mindegyik külföldi (nyugati) érdekeket szolgált. Amiket elvárnék:

Felelősségre vonás. Börtön és teljes vagyonelkobzás mindenkinek, aki 1945 óta bármelyik kormánynak tagja volt.

Kilépés az EU-ból és a NATO-ból.

BTK szigorítása, fellépés a (cigány)bűnözés ellen.

Politikai foglyok szabadon bocsátása.

Csak magyar állampolgárok vehessenek Magyarországon lakást.

Csak magyar állampolgárok és magyar tulajdonú cégek vehessenek Magyarországon termőföldet.

Protekcionista gazdaságpolitika. A jelenlegi, a kkv-kkal szemben a multikat favorizáló adórendszer inverze.

2023. nov. 1. 12:43
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Sokan félreértik és összekeverik az 'emberek érdekinek' képviseletét azzal, hogy az 'emberek pillanatnyi örömének' kiszolgálásával.

Ugyanis az emberek érdekeinek képviselete sok egyszerű szemszögből úgy néz ki,h pénzt adunk az embereknek és akkó minden jó lesz. A valóságban pedig mi sem áll távolabb attól. Sokkal összetettebb dolog, mivel a többség nincs is tisztában a saját hosszútávú érdekeivel, és sokszor bizony a kifejezetten nem tetsző intézkedések szolgálják az emberek hosszútávú érdekeit.

Sajnos azonban a politikusok nem igazán az emberek érdekeit nézik,hanem ,hogy hogy tudják magukat megszerettetni az emberekkel(hisz így lesznek hatalmon), alávaló módon hoznak olyan intézkedéseket, amik fenntarthatatlanok,adósságot okoznak,és hosszútávon mindenki rosszul jár,de néhány szájat aktuálisan betömnek és a tömeg arra fog emlékezni,h ők milyen rendesek voltak.

Én előbb neveznék államférfinak olyan embert, aki be mer vállalni adott esetben kifejezetten népszerűtlen intézkedéseket azért, hogy hosszútávon azzal jót tegyen az országnak, ugyanis ő nem a saját hatalmi érdekeit nézi,hanem tényleg az emberekét.

Általánosságban viszont az emberek nem igazán szeretik azokat a politikusokat, akik tényleg az ő érdekeiket néznék, ugyanis az nem mindig egyenlő a pillanatnyi kényelem kiszolgálásával.

Elég csak belegondolni abba, h vajon ki nézi jobban az érdekeid,aki ad néhány halat, vagy aki megtanít halászni(?)...

Talán max Svájcban van többségben annyi értelmes ember, hogy tudatosan olyat választanak, aki hosszútávon az ő érdekeiket szolgálja, és nem csak egy populista bábmester, aki a pillanatnyi jólét illúzióját akarja elhitetni.

2023. nov. 1. 12:43
 6/7 A kérdező kommentje:

89 óta elég sokan hoztak népszerűtlen intézkedéseket az emberek érdekére hivatkozva. És jobb lett tőle az életünk ? Én nem vettem észre.

Amikor az én érdekemben kitömték a nyugati tuladjonú bankokat költségvetési pénzből (az általam befizetett adóból) állítólag az én érdekemben (bankmentő csomag) hát én nem sok mindent éreztem belőle hogy utána nekem jobb lett volna.

2023. nov. 1. 12:55
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
6 hogy ennek az érvelésnek bármi értelme legyen azt kellene bizonyitanod hogy ez intézkedések nélkül se lett volna rosszabb.
2023. nov. 1. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!