Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az hasznos tanács, hogy az...

Az hasznos tanács, hogy az ellenség nyelvét ismerni kell?

Figyelt kérdés
Állítólag ezt egy apa mondta a fiának a múlt rendszerben, amikor a fiúnak nem volt kedve oroszt tanulni. De hallottam már székelyektől is a román nyelvvel kapcsolatban. Amúgy ha belegondolunk teljesen logikus, mert ha valaki tudja az ellenség nyelvét, akkor sokan jobban érti a gondolkodásmódját és annak megfelelően tud rá reagálni, jobban is fogják tisztelni a másik oldalon. A mai globalista, liberális kultúra egyik fő eszköze is az angol nyelv és, ha valaki konzervatív, jobboldali, de jól beszél angolul és eredeti nyelven tudja megfogalmazni a kritikáit, akkor szerintem nagyobb súlya van. Arra nem mondhatják a multikulturalizmust támogató balosok sem, hogy egyszerű magyar paraszt.

2023. okt. 27. 12:47
 1/5 anonim ***** válasza:
39%

Mondjuk én nem keresek ellenségeket magamnak. Az elmúlt rendszerben sem láttam ellenséget az orosz emberekben. Ha erdélyi magyar lennék, biztos, hogy nem látnék ellenséget (úgy általánosságban) a román emberekben.

Ha valaki ártani akar nekem, az lehetséges, hogy az ellenségem lesz, de ez csupa magyar ember között is összejöhet.

Egyébként ezen logika alapján a Mi Hazánk vezetőinek lovári és jiddis nyelven kéne tanulniuk. :-)

2023. okt. 27. 12:54
 2/5 anonim ***** válasza:
51%

Székely vagyok és ez egyáltalán nem elterjedt gondolkodás. Románt azért tanultuk meg, hogy tudjuk az ügyeinket intézni és normálisan élni az országban ahová születtünk (még-ha el is költöztem azóta).

Attól nem fogja az ember jobban megérteni az ellenség gondolkodását, mert beszéli a nyelvét. A dandártábornok nem a szüleitől tanult nyelvből fog taktikákat kiötölni, hanem az egyetemen tanult stratégiák és haditechnikákból. Az ellenfél nyelvének az ismerete az eligazodás és információszerzés szempontjából fontos, de azt egy fordító meg tudja oldani úgy, ahogy eddig is csinálták.

2023. okt. 27. 13:04
 3/5 anonim ***** válasza:
0%
a nácik lelőtték a németül beszélőket, mert tartottak az értelmiségiektől.
2023. okt. 27. 15:29
 4/5 anonim ***** válasza:
Akkor meg is van a válasz, nemde?
2023. okt. 27. 19:52
 5/5 anonim ***** válasza:
persze hogy kell ismerni, sőt párbeszédbe is kell velük lépni
2023. nov. 16. 23:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!