Az hasznos tanács, hogy az ellenség nyelvét ismerni kell?
Mondjuk én nem keresek ellenségeket magamnak. Az elmúlt rendszerben sem láttam ellenséget az orosz emberekben. Ha erdélyi magyar lennék, biztos, hogy nem látnék ellenséget (úgy általánosságban) a román emberekben.
Ha valaki ártani akar nekem, az lehetséges, hogy az ellenségem lesz, de ez csupa magyar ember között is összejöhet.
Egyébként ezen logika alapján a Mi Hazánk vezetőinek lovári és jiddis nyelven kéne tanulniuk. :-)
Székely vagyok és ez egyáltalán nem elterjedt gondolkodás. Románt azért tanultuk meg, hogy tudjuk az ügyeinket intézni és normálisan élni az országban ahová születtünk (még-ha el is költöztem azóta).
Attól nem fogja az ember jobban megérteni az ellenség gondolkodását, mert beszéli a nyelvét. A dandártábornok nem a szüleitől tanult nyelvből fog taktikákat kiötölni, hanem az egyetemen tanult stratégiák és haditechnikákból. Az ellenfél nyelvének az ismerete az eligazodás és információszerzés szempontjából fontos, de azt egy fordító meg tudja oldani úgy, ahogy eddig is csinálták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!