Magyarországon az állampolgárok 77 %-a támogatja az eutanáziát, a kegyes halált, a kormány miért nem?
Nem teljesen tiltott, mivel a kezelést vissza lehet utasítani. Nyilatkozhatsz is, hogy nem vagy újraélesztendő.
Persze vannak teljesen magatehetetlenek, de cselekvőképes embereknél ellenzem. Aki nem képes magával végezni, az ne mástól várja már el, hogy majd helyette megteszi. Én ezt úgy látom, hogyha fizikailag képes lenne, de mégsem teszi, akkor nem is akar igazán meghalni.
Mellesleg biológiai szempontból könnyen meg lehet halni. Bármit túl lehet adagolni. Még vitaminoknak, vagy víz ivásának is megvan a halálos dózisa. Pont így működnek a mérgek, hogy ezt a tűréshatárt túllépik.
"Magyarországon az állampolgárok 77 %-a támogatja az eutanáziát, a kegyes halált, a kormány miért nem?"
Honnan veszed ezt az adatot?
Miért kell csak úgy bedobni számokat anélkül hogy megmutatnád honnan származnak ezek az adatok?
#14 Pont ezért írtam, hogy "Bármit túl lehet adagolni."
Akár a gyógyszerekkel, amit alapból szed, fájdalomcsillapító, nyugtató, alkohol... minden.
"És van olyan, aki magatehetetlen"
Szerintem ez is eléggé érthető volt, hogy én is különvettem.
"a másik csak segít neki a megvalósításban"
De ő marad élve, neki kell megbirkóznia a lelkiismeretfurdalással - főleg, ha közben olyan fejlemény lesz az orvostudományban, ami segítségével az illető meggyógyulhatott volna...
Számomra nagyon elgondolkodtató Karsai Dániel álláspontja.
https://www.youtube.com/watch?v=JQU9IzUmuJc&ab_channel=Parti..
Személy szerint én híve vagyok annak, hogy hagyjuk meg az emberek jogát, hogy méltósággal tudjanak távozni. Túl sok szerettem halt meg borzasztó fájdalmak, emberhez méltatlan körülmények között gyógyíthatatlan betegségben.
Fájdalomcsillapítóból egy patikányit kéne bevenni. Nem véletlen, hogy még altatóval se mindig eredményes.
Nem lesz lelkiismeret-furdalása, épp ellenkezőleg: jót tesz. (Mondjuk, én nem tudnám megtenni még jogilag tiszta helyzetben sem, de pont attól lenne lelkiismeret-furdalásom.) Hiú reményeket ne táplálj, az izomsorvadásra, miközben már valaki alig él, nem fogják feltalálni a gyógyszert.
"Nem lesz lelkiismeret-furdalása, épp ellenkezőleg: jót tesz. (Mondjuk, én nem tudnám megtenni"
Mintha lenne itt némi ellentmondás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!