Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon az állampolgáro...

Magyarországon az állampolgárok 77 %-a támogatja az eutanáziát, a kegyes halált, a kormány miért nem?

Figyelt kérdés

2023. okt. 25. 18:31
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
63%

Nem teljesen tiltott, mivel a kezelést vissza lehet utasítani. Nyilatkozhatsz is, hogy nem vagy újraélesztendő.

Persze vannak teljesen magatehetetlenek, de cselekvőképes embereknél ellenzem. Aki nem képes magával végezni, az ne mástól várja már el, hogy majd helyette megteszi. Én ezt úgy látom, hogyha fizikailag képes lenne, de mégsem teszi, akkor nem is akar igazán meghalni.

Mellesleg biológiai szempontból könnyen meg lehet halni. Bármit túl lehet adagolni. Még vitaminoknak, vagy víz ivásának is megvan a halálos dózisa. Pont így működnek a mérgek, hogy ezt a tűréshatárt túllépik.

2023. okt. 25. 20:22
 12/30 anonim ***** válasza:
36%

"Magyarországon az állampolgárok 77 %-a támogatja az eutanáziát, a kegyes halált, a kormány miért nem?"

Honnan veszed ezt az adatot?

Miért kell csak úgy bedobni számokat anélkül hogy megmutatnád honnan származnak ezek az adatok?

2023. okt. 25. 20:24
 13/30 anonim ***** válasza:
A kezelés visszautasítása nem kíméli meg a szenvedéstől, 11-es! És van olyan, aki magatehetetlen, és nem tudja magán végrehajtani. Azért vitaminokkal elég nehezen jönne össze a halálos adag. Vizet inni meg nem lehet annyit, mert képtelen rá.
2023. okt. 25. 20:29
 14/30 A kérdező kommentje:
Bocs, nem voltam itt. Este a híradóban mutatták be az adatokat néhány évre visszamenőleg. 71% volt 5 éve, 2 éve 73 %, az idén, 2023-ban 77 %. Mindhárom eredményt más-más közvéleménykutató cég mérte, kormánypárti és ellenzéki is. Mégis mindhárom 70 %-on felüli támogatást mért. Ezen meg is lepődtem, azért (is) írtam ki a kérdést.
2023. okt. 25. 20:35
 15/30 anonim ***** válasza:

#14 Pont ezért írtam, hogy "Bármit túl lehet adagolni."

Akár a gyógyszerekkel, amit alapból szed, fájdalomcsillapító, nyugtató, alkohol... minden.

"És van olyan, aki magatehetetlen"

Szerintem ez is eléggé érthető volt, hogy én is különvettem.

2023. okt. 25. 20:37
 16/30 anonim ***** válasza:

"a másik csak segít neki a megvalósításban"

De ő marad élve, neki kell megbirkóznia a lelkiismeretfurdalással - főleg, ha közben olyan fejlemény lesz az orvostudományban, ami segítségével az illető meggyógyulhatott volna...

2023. okt. 25. 20:40
 17/30 A kérdező kommentje:

[link]

Számomra nagyon elgondolkodtató Karsai Dániel álláspontja.

https://www.youtube.com/watch?v=JQU9IzUmuJc&ab_channel=Parti..

Személy szerint én híve vagyok annak, hogy hagyjuk meg az emberek jogát, hogy méltósággal tudjanak távozni. Túl sok szerettem halt meg borzasztó fájdalmak, emberhez méltatlan körülmények között gyógyíthatatlan betegségben.

2023. okt. 25. 20:47
 18/30 anonim ***** válasza:
38%

Fájdalomcsillapítóból egy patikányit kéne bevenni. Nem véletlen, hogy még altatóval se mindig eredményes.

Nem lesz lelkiismeret-furdalása, épp ellenkezőleg: jót tesz. (Mondjuk, én nem tudnám megtenni még jogilag tiszta helyzetben sem, de pont attól lenne lelkiismeret-furdalásom.) Hiú reményeket ne táplálj, az izomsorvadásra, miközben már valaki alig él, nem fogják feltalálni a gyógyszert.

2023. okt. 25. 20:49
 19/30 anonim ***** válasza:
76%
Egy érdekes tény: Akik úgy lesznek öngyilkosok, hogy felakasztják magukat, gyakran a haldoklás közepette jönnek rá, hogy mégsem akarnak meghalni. Annyira próbálják menteni magukat, hogy a körmük is leszakad, miközben próbálják a nyakuk köré szoruló kötelet leszedni.
2023. okt. 25. 20:51
 20/30 anonim ***** válasza:
89%

"Nem lesz lelkiismeret-furdalása, épp ellenkezőleg: jót tesz. (Mondjuk, én nem tudnám megtenni"

Mintha lenne itt némi ellentmondás...

2023. okt. 25. 21:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!