Más is van úgy hogy többet adózik mint amennyi bevétele van, vagy csak én vagyok ilyen "szerencsés"?
Mielőtt azt hinnétek kamuzok, nem, szín igazat mondok, amit alá is tudok támasztani dokumentumokkal. Jelenleg egyetlen bevételem a Youtube, ami annyit jelent, hogy naponta átlag 0,8 dollárt keresek. ami mai árfolyamon kb. 275-280 forintnak felel meg. Mondjuk tegnap megvolt a 0,9 dollár is, ami már 310 forint. Ehhez képest most jött kézhez a NAV számlája, ami szerint e hónaptól megint fizetnem kell az eü. hozzájárulást, ami 9600 Ft/hónap, azaz napi lebontásra 320 forint. 320 forint pedig már magában több mint 280-310 forint, és ehhez még hozzájön a bankszámlavezetési díj, az éves adóbevallás meg a többi.
Magyarország jobban teljesít? Más is van ilyen "szerencsés" helyzetben rajtam kívül?
Mivel nincs hivatalos munkaviszony, ezért kell fizetned az egészségügyi
hozzájárulást. ( Eu-s előírás)
A youtube pénzkerésési formulák nem minősülnek munkaviszonyak. De őszintén még azt se hiszem, hogy te azután akármilyen adót fizetnél.
Kevered az EÜ hozzájárulást az SZJA-val.
Egyébként az Eü hozzájárulást mindenki fizeti akinek nincs munaviszonya, különben simán érvénytelenítik a TAJ számát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!