Emlékeztek, hogy utáltuk Gyurcsányt?
És ez a gpd arányosan hogy néz ki? Te buta...
Igen, emlékszem. Azt hittem, ennél többet már nem lehet lopni, azaz bocsánat, rabolni.
Hát. :)
Az én családom pedig most él jobban, pedig közünk sincs a Fideszhez, bár ezt inkább emberre válogatja, van olyan ember, akinek Gyurcsány politikája kedvezet és a jelek szerint vannak bőven, akiknek a Fidesz politikája vált be, ez inkább élethezettől illetve attől függ ki miben ,,utazik".
Szerintem ebben az a dolog is közre játszik, hogy már visszonylag rég volt a Gyurcsány-korszak és az idő megszépitheti ezt a korszakot, azoknál, akik azt mondják, hogy az jobb volt, hiszen sokan akkor voltak fiatalok, akkor ,,virágoztak" etc... Vannak akik a kommunizmust sirják vissza ugyanezen logika alapján...
Nekünk elég szar volt anyagilag. Ha jól emlékszem volt 4 fajta ruhám, a heti étel zsíros kenyér, lekváros kenyér és paprikás krumpli volt utóbbi szinte minden nap, ha nem akkor meg konzervek meg volt egy olyan tél is hogy az áramot kikötötték 2005 ben.
Ez engem annyira nem is zavart akkoriban, persze csak 13 éves voltam viszont osztálytársaktól kaptam hideget meleget hogy milyen csórók vagyunk
Tehát akkor szerinted a gdp-hez viszonyított államadósság rosszabb szintű mutató, mint a nominális érték? Hát legyen, de akkor ne sírjatok hogy így reálbér csökkenés meg úgy reálbér csökkenés, ha közben sokszorosára nőtt a bérek nominális értéke.
A kérdésedre a válasz az hogy az ő gazdasági növekedésük folyamatos államadósság növeléssel(gdp arányosan is) járt, míg a magyar állam az (gdp arányos)államadósság csökkentésébe látta a fenntartható növekedés kulcsát, és ez a hitel csökkntés a "normál időkben" még össze is jött, de még amikor csúcsponton volt az adosság, akkor is jobban álltunk mint az általatok visszasírt korszakban, és ahogy látható már el is kezdődött újra az adósság csökkentés
Nem, én azt írtam hogy ha egy mutatónál csak azért nézzünk nominális értéket mert az általatok favorizált párt abban a mutatóban jobban teljesített, akkor nézzünk mindenhol azt, ez így fair. Ugye nem így állsz hozzá: "keresünk egy olyan mutatót ami nekünk jó és leszarjuk a többit."?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!