Ez a "nem akar dolgozni" jelenség mikor kopik ki?
A jó múltkor viszonylag fiatal (45 körüli) pedagógus végzettségű embertől hallottam,hogy a fiatalok "nem akarnak dolgozni".
Az idősebbeket meg azért szidta,mert inkább elmennek biztonsági őrnek, mert ott "nem kell dolgozni"
Én nem értem, miért kell ezen hisztizni.
Az ember alapvetően úgy működik,hogy ösztönösen a jobb fele akar menni.A munkaerőpiacon ez szellemi munkát jelent.Ezért, mennek a fiatalok diplomát szerezni.
Ha valakinek meg 8 általánosa van csak, de nem akar gyárban rohadni, elmegy bizti őrnek.Kifizeti a tanfolyamot és őrködhet, kb annyi pénzért, amennyit a gyárban kapna biorobotként.
De, egyébként az ő generációja (40-55) ilyenek.Az én apám is mondja, "nem mérnök kell több a céghez,hanem dolgozó". Mintha az előbbi nem lenne dolgozó,hanem csak a fizikai dolgozók.Viszont, apám sem fizikai munkát végez,hanem szellemit.
"Szabad bölcseszet"
Vegulis szepen le sikerult irni, hogy szabadbolcseszet. Nekem meg "villany szerelo" az eredeti szakmam :)
39F incel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!