A munkanélküli szociális ellátást miért nem teszik privát biztosítás alapúvá?
Én még anno a Covid előtt kötöttem jövedelembiztosítást, de csak az alap változatot.A magasabb szintűek hitelbiztosítást is tartalmaztak.
De, elsősorban nem a Covid miatt kötöttem,hanem mert láttam,hogy a cég szekere nem úgy fut, ahogy kellene.Jött a Covid le is építették.Az ilyen beszállítócégek nem úszták meg szárazon.
Az összege nagyobb volt, mint a munkanélküli segély és hosszabb ideig járt.A munkanélküli hivatalból havonta kellett igazolást kérni,hogy regisztrált álláskereső vagyok és csak akkor jött a pénz.
Ebből lehet állami gyakorlat is, bevezetni egy kötelező biztosítást, mint az autóknál.
Természetesen, az állam cserébe csökkentené a bérekre rakódó adóterheket.Azaz a nettó közelebb kerülne a bruttó összeghez.
1#
A biztosítások nagyon jó dolgok.
Én kevesebbet fizettem be nekik, mint amennyit visszakaptam.
Kezdetben bennem is volt szkeptikusság, de amikor jött a pénz, elmúlt.El kell olvasni a szerződést rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!