A nők miért mehetnek előbb nyugdíjba amikor tovább élnek mint a férfiak?
"Mert a konzervatív világnézet szerint a férfi értéktelenebb."
Akkor miért akar minden nő így viselkedni mint egy férfi?
"Mert ők már nyugdíjasok, az öreg bácsik meg még a melóban vannak."
Reggel munkaidőben a buszon sem nagyon vannak papák.
Nem minden nő mehet hamarabb nyugdíjba. Fialni kell pár pulyát is hozzá. Ez amolyan ösztönző a sok közül, hogy szüljenek.
Szerintem a férfiak is megkaphatnák, a kor kedvezményt. 40 év szolgálati idő után már igencsak megérdemelnék ők is a nyugdíjt.
#9 "Azért nincs férfi mert ők kapják a kemény munkákat gyárba is "
Hány éves vagy te?
A férfiak is elmehetnek gyes-re a nők helyett és maradhatnak otthon gyereket nevelni, a magyar törvények nem tesznek különbséget. Mond, te hány olyan férfit ismersz aki önként marad otthon a gyerekét pelenkázni, etetni mert az "könnyebb"? Mert én eddig csak 1 ilyennel találkoztam akinek a felesége 3-szor annyit keres mint ő, ipari üzemben, mérnökként.
A férfiak is lehetnek bolti alkalmazottak, tanárok, könyvelők éppen úgy ahogy a nők is mehetnek gépésznek - képzeld, én vegyészmérnök vagyok. Mondj szakmát ahol ennél veszélyesebb anyagokkal dolgoznak! Nem fog sikerülni!
Amúgy megjegyzem, hogy már 60 éve is minden területen dolgoztak nők, a bányáktól a lakatos műhelyen át a mezőgazdaságig. Ez nem az USA? ahol a nők otthon maradnak, mint a filmeken, itt szocializmus volt - férfi és nő egyformán dolgozik ma is az üzemekben.
A biológia az tény, nem olyan kérdés, hogy szeretem vagy sem. A férfiak nagyobbak, erősebbek, más az izomzatuk, testalkatuk és más a biológiai szerepük. Nem azért halnak meg korábban a férfiak mert előtte tönkre dolgozták magukat - a nők többsége sokkal többet dolgozik, mivel a munkája nem ér véget a munkaidővel. Egyszerűen más egy férfi "működése" és amikor a férfi nyugdíjba megy az agya feleslegesnek könyveli el és így sokkal érzékenyebbek a megbetegedésekre, egyéb problémákra.
Amúgy - csak lábjegyzetként a szegény férfiak meghalnak meséhez: apám szerencsére él és korához képest jól van, míg anyám sem él már és apám második felesége sem. Na, ennyit arról, hogy ki halnak meg hamarabb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!