Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A homofóbiára csak a buta...

A homofóbiára csak a buta emberek kaphatóak?

Figyelt kérdés
Ellenzéki oldalon ez a narratíva hangzik el sokszor, de szerintem azért ennél összetettebb a kép. Vannak diplomás, jól kereső emberek is, akik élvezik, ha lehet kicsit fikázni az LMBTQ-t csak persze nem mindegy milyen közegben, multis munkahelyi környezetben vagy kocsmában. Valahogy annyi indulatot szül ez a kérdés, hogy nagyon nehéz olyasmit mondani, amit mindkét oldalon elfogadnak.

2023. okt. 16. 13:33
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
38%
Igen, az ostoba emberek szórakozása. És mint tudjuk a diploma vagy szellemi munka nem garancia az értelemre.
2023. okt. 16. 14:48
 12/20 anonim ***** válasza:
51%
Nem.
2023. okt. 16. 15:09
 13/20 anonim ***** válasza:
90%

Ha csak a szónál maradunk, ez a szó így értelmezhetetlen.

A "homo" szó, tehát az ógörög ὁμός (=hómos) azt jelenti, hogy azonos, egy(forma). Csak "homo"-ként előtagként használják. pl. homo+gén = egynemű. Homo+usion =egylényegű (mármint teológiai értelemben Krisztus és az Atya). Homo+szexuális = azonos felé vonzódik szexuálisan

Van olyan szó, hogy homofília, ami olyan embert jelöl, aki a vele hasonló tulajdonságúakkal barátságos. (De asszem nem is csak emberekre vonatkoztatva használják ezt) A "fília" ugyebár a "szeret" igéből származtatható (pl. hidrofil = víz-szerető, kémiában olyan anyagok, amik könnyen lépnek reakcióba a vízzel).

A fília ellentéte a fóbia, ami félelmet jelent. Tehát homo+phobia =a vele azonos tulajdonságúaktól való félelem. Tehát mondjuk, ha valakinek vörös haja van, de utálja/fél a vörös hajúaktól.

Sajnos a klasszika-filológia teljes hiánya vezet ahhoz, hogy görögös szavakat kreáljuk, de teljes ismeret nélkül.

Én nem azt mondom, hogy nem létezik az, hogy valaki viszolyog a homoszexuális emberektől. Hogy mennyire buta, azt nem tudom, de ha erre valaki a homofób szót használja, annak a klasszikus műveltsége igen kevéske.

2023. okt. 16. 15:14
 14/20 anonim ***** válasza:
42%
#13 ez már az itt jelenlévők nagyrészének magaslabda :D
2023. okt. 16. 20:20
 15/20 A kérdező kommentje:
Nekem a vidéki rokonaim túlnyomó többsége homofób. De igazából nem is ismernek melegeket, csak szórakozásból gyülölködnek.
2023. okt. 16. 20:36
 16/20 anonim ***** válasza:
0%
Harmadik alkalommal is leírom (ezúton az engem jelentgetőknek ajánlom figyelmükbe a #13 választ), hogy nincs homofób. Gendermozgalmat ellenző ember van.
2023. okt. 17. 01:34
 17/20 gabor49 ***** válasza:
89%
ez abszolut nem butasag kérdése vagy valaki elfogado vagy nem ennyi
2023. okt. 17. 05:44
 18/20 anonim ***** válasza:
44%

A kifejtésedben ott a válasz.

A magyar nem csak azért gyűlölködik, mert alapvetően jóval gyengébb képességű, mint egy külföldi, hanem mert lusta és frusztrált.

A kormánypropaganda is azért működik, mert a magyarok többsége egy elhízott/löttyed, tájékozatlan, frusztrált lúzer, aki képtelen tenni azért, hogy jobb legyen, inkább ráugrik a kormány által kitalált bűnbakokra.

Ergo a kormány pont az egyszerű proliknak adott önbizalmat, akik aztán lelkesen bziznak, szidnak mindenkit, miközben szétlopják az országot.

Ettől függetlenül egy diplomás ember is lehet ostoba, frusztrált, és arra sincs garancia, hogy a szűk területén kívül ért máshoz is.

DE sztem teljesen felesleges ezt hosszabban elemezni. Az a nép egyszerűen ostoba, aki eltűri 13 éve a fideszt. A magyarok többsége pedig beképzelt és jóval butább, mint egy külföldi, különösen az 50 felettiek, akik között nagyítóval kell keresni az értelmes embert.

Tehát igazad van, valószínűleg sosem találkoztam meleggel, de igazából teljesen lényegtelen, mert az egész LMBTQ is csak egy a kreált ellenségek közül.

2023. okt. 17. 11:56
 19/20 anonim ***** válasza:
80%
7. Mi van ha nem szeretem a ibolyát, a szőkék meg ellenszenvesek? Buta lennék? Nem. Emberben lennék akinek vannak érzései. Nem kell mindenkit kedvelni.
2023. okt. 17. 17:23
 20/20 anonim ***** válasza:
76%
Mit értünk homofób alatt? Én pl. nem tartom magam sem butának, sem homofóbnak, semmi bajom sem a melegekkel, sem a leszbikusokkal, sem semmilyen más szexualitású csoport képviselőivel, soha egy rossz szót sem szóltam rájuk, soha nem alkalmaznék megkülönböztetést valakivel szemben emiatt. De ha pl. látok két férfit csókolózni, az számomra kicsit undorító. Kb. olyan érzés fog el, mint mikor azt látom, hogy mások kézmosás nélkül mennek ki a nyilvános wc-ből. Én akkor most homofób és/vagy buta vagyok azért, mert van egy ilyen belső, nem tudatos érzésem?
2023. okt. 22. 23:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!