A homofóbiára csak a buta emberek kaphatóak?
Ha csak a szónál maradunk, ez a szó így értelmezhetetlen.
A "homo" szó, tehát az ógörög ὁμός (=hómos) azt jelenti, hogy azonos, egy(forma). Csak "homo"-ként előtagként használják. pl. homo+gén = egynemű. Homo+usion =egylényegű (mármint teológiai értelemben Krisztus és az Atya). Homo+szexuális = azonos felé vonzódik szexuálisan
Van olyan szó, hogy homofília, ami olyan embert jelöl, aki a vele hasonló tulajdonságúakkal barátságos. (De asszem nem is csak emberekre vonatkoztatva használják ezt) A "fília" ugyebár a "szeret" igéből származtatható (pl. hidrofil = víz-szerető, kémiában olyan anyagok, amik könnyen lépnek reakcióba a vízzel).
A fília ellentéte a fóbia, ami félelmet jelent. Tehát homo+phobia =a vele azonos tulajdonságúaktól való félelem. Tehát mondjuk, ha valakinek vörös haja van, de utálja/fél a vörös hajúaktól.
Sajnos a klasszika-filológia teljes hiánya vezet ahhoz, hogy görögös szavakat kreáljuk, de teljes ismeret nélkül.
Én nem azt mondom, hogy nem létezik az, hogy valaki viszolyog a homoszexuális emberektől. Hogy mennyire buta, azt nem tudom, de ha erre valaki a homofób szót használja, annak a klasszikus műveltsége igen kevéske.
A kifejtésedben ott a válasz.
A magyar nem csak azért gyűlölködik, mert alapvetően jóval gyengébb képességű, mint egy külföldi, hanem mert lusta és frusztrált.
A kormánypropaganda is azért működik, mert a magyarok többsége egy elhízott/löttyed, tájékozatlan, frusztrált lúzer, aki képtelen tenni azért, hogy jobb legyen, inkább ráugrik a kormány által kitalált bűnbakokra.
Ergo a kormány pont az egyszerű proliknak adott önbizalmat, akik aztán lelkesen bziznak, szidnak mindenkit, miközben szétlopják az országot.
Ettől függetlenül egy diplomás ember is lehet ostoba, frusztrált, és arra sincs garancia, hogy a szűk területén kívül ért máshoz is.
DE sztem teljesen felesleges ezt hosszabban elemezni. Az a nép egyszerűen ostoba, aki eltűri 13 éve a fideszt. A magyarok többsége pedig beképzelt és jóval butább, mint egy külföldi, különösen az 50 felettiek, akik között nagyítóval kell keresni az értelmes embert.
Tehát igazad van, valószínűleg sosem találkoztam meleggel, de igazából teljesen lényegtelen, mert az egész LMBTQ is csak egy a kreált ellenségek közül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!