Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A homofóbiára csak a buta...

A homofóbiára csak a buta emberek kaphatóak?

Figyelt kérdés
Ellenzéki oldalon ez a narratíva hangzik el sokszor, de szerintem azért ennél összetettebb a kép. Vannak diplomás, jól kereső emberek is, akik élvezik, ha lehet kicsit fikázni az LMBTQ-t csak persze nem mindegy milyen közegben, multis munkahelyi környezetben vagy kocsmában. Valahogy annyi indulatot szül ez a kérdés, hogy nagyon nehéz olyasmit mondani, amit mindkét oldalon elfogadnak.

2023. okt. 16. 13:33
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem a butaságnak ehhez nem sok köze van. Vagy akkor az összes meleg okos, mert ha buta lenne, akkor homofób lenne? Ez kb olyan, mintha azt mondanánk, hogy csak okos és művelt emberek hallgatnak Rachmaninov-ot, aztán Én is meghallgatok 1-2 szerzeményét, akkor most okos és művelt vagyok?
2023. okt. 16. 13:36
 2/20 anonim ***** válasza:
84%
Nem. Összetett dolog ez, hogy ki viseli el és ki nem.
2023. okt. 16. 13:38
 3/20 anonim ***** válasza:
67%

A buta relatív.

Én azt gondolom, hogy aki homofób, annak vannak bizonyos értelmi, illetve érzelmi hiányosságai.

2023. okt. 16. 13:39
 4/20 anonim ***** válasza:
92%

Nem feltétlenül. A buta emberekre jellemző az, hogy könnyen meg lehet őket vezetni, és nem kérdőjelezik meg, amit mások mondanak, az ő saját gondoltuk meg legfeljebb odáig terjed, hogy "uzi rósz".

Egy intelligens ember is fogalmazhat meg kritikát bármilyen dologgal szemben, ami számára nem szimpatikus annyira, vagy más világnézetből látja a dolgokat.

2023. okt. 16. 13:42
 5/20 anonim ***** válasza:
36%

Tehát valamivel egyet nem érteni vagy nem elfogadni az butaság.

Liberális tolerancia.

2023. okt. 16. 13:50
 6/20 anonim ***** válasza:
69%

Nem hinném, ismerek intelligens embereket, akik szintén nem toleránsak a melegekkel

(Ugyanakkor a "diplomás, jól kereső emberek" meg nem feltétlenül intelligensek minden esetben)

2023. okt. 16. 13:53
 7/20 anonim ***** válasza:
64%

#6: Olyasmivel egyet nem érteni, meg nem elfogadni, ami egy állapot, nem pedig egy döntés, eléggé butaság igen. Nem gondolom, hogy feltétlenül buta lenne az ember, de ehhez a kérdéshez meglehetősen bután áll.

Olyan, mintha azt mondanám, hogy nem fogadom el a szőkéket, vagy nem fogadom el a pókokat, vagy nem értek egyet az ibolyákkal, amiért nem piros a viráguk.

2023. okt. 16. 14:09
 8/20 anonim ***** válasza:
86%
Homofóbia szó eleve egy értelmezhetetlen kifejezés. A másik, hogy az lmbtq mint szervezet, és pl. a melegek/leszbikusok 2 különböző dolog. Sokan csak a szervezet tevékenységét ellenzik, de nem ellenséges a b@zikkal.
2023. okt. 16. 14:20
 9/20 anonim ***** válasza:
88%
Nem, de a szalonhomofóbozásra csak a buta emberek kaphatóak.
2023. okt. 16. 14:25
 10/20 anonim ***** válasza:
18%

9.

Na és vajon kinek mi köze hozzá, hogy én mit fogadok el?

Ha nekem nem tetszik a kék szín, akkor erőltessem magam rá, hogy de csakazértis tetsszen, mert más azt mondja?

2023. okt. 16. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!