Összességében a 80-as évek volt eddig az emberiség legjobb évtizede?
Szerintem inkább a válság előtti 1997-2007. Legalábbi Magyarországon kívül mindenhol a legjobb volt, de szerintem itt is. Ez a korszak már eléggé nyitott volt, eléggé globalizált, a technika eléggé fejlett volna, hogy könnyen lehessen egymással ismerkedni és tartani a kapcsolatot, de mégse volt még akkora hagyománya mint manapság és divat volt személyesen is együtt lenni, bulizni. Még ekkoriban, ha beszélgetni akartunk a haverokkal nem a közös chatszobát nyitottuk meg, hanem msnen egyeztettünk, hogy hol tali.
Én úgy éreztem, hogy a pénz se volt akkora gond, mindenkinek volt elég. Kimentem a buszmegállóba, max 10-15 perc múlva jött is, simán megengedhettem magamnak, hogy heti 1-2x kocsmázzunk, kisebb koncert vagy egyéb.
De sokmindent elírtam:
Legalábbis*
eléggé fejlett volt*
Nem éppen. A nyolcvanas évek elejére már elég nagy volt a lemaradás a nyugati országokhoz képest, egyes tagországokban már komolyan lehetett érezni az áruhiányt is.
A Szovjetunió aranykora valamikor a '60-as évek előtt volt, a '60-as években egy átlagos szovjet család bevétele pont a negyede volt egy átlagos USA-beli családéhoz képest.
És ez csak a gazdasági része a dolognak, az életszínvonalat még több más dolog is meghatározza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!