Támogatnád a magyar zászló átalakítását, úgy hogy cigány jelképek is szerepeljenek rajta?
Milyen alapon határozod meg a saját nemzetiségedet? Csináltattál DNS-tesztet, vagy az identitásodra alapozod?
11: nyilván vannak keverékek is de, mint népcsoport a cigányok testfelépítésük, arcuk, bőrszínük alapján elkülöníthetőek valamilyen szinten a magyaroktól.
Nem minden cigány vagy cigánykeverék de lássuk be, a cigányok nem magyarok a magyarok nem cigányok.Igen vannak itt ott kereszteződések, meg nem azt mondom, hogy különítsük el őket de a népcsoport nem ugyanaz.
Akkor másképp teszem fel a kérdést: te DNS-teszt alapján vagy magyar, vagy identitás alapján?
Nyilván :D Pusztán identitás alapján vallod magad annak, fogalmad sincs, hogy 7 generációra visszamenőleg honnan származnak az őseid. A legtöbb magyar identitású ember DNS-tesztje többségi arányban szláv géneket mutat, azon belül is balkánit. Emellett lehet német féleség, meg talán észak-ázsiai és cirka ennyi. Nincs olyan, hogy genetikailag magyar.
15: tudom, de nagyobb részt vagyok magyar mint cigány
Ebben ez volt a lényeg, hülye azért nem vagyok, genetikailag teljesen tiszta csak egy magyar van, egy nő
Megismétlem: nincs olyan, hogy genetikailag magyar. Ez egy kulturális identitás, ami ugyanolyan okokból érzek magaménak, mint te.
Nem azzal van a baj, ha cigánynak hívsz. Azzal van a baj, ha eltagadod tőlem a magyarságomat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!